2022. november 28. hétfő
Ma Stefánia, Jakab névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Orbán arcátlanul hazudozott, de a Néppárt kiáll mellette

Mi lesz a következő lépés, könyvégetés a Kossuth téren, Kertész Imre és Márai könyveit fogják égetni?

Orbán a magyarok által már jól ismert ostoba kijelentéssel kezdte az Európai Parlamentben neki szegezett kérdésekre adott válaszát, hogy fontos a vita, a demokrácia “érvelésalapú”. Mondja ezt az az ember, aki kivégezte Magyarország legnagyobb napilapját, megszállta a közmédiát, felvásárolta vagy ellehetetlenítette a magyar sajtó legnagyobb részét, és még a parlamentben sem tűr vitát, a véleménynyilvánításokat büntetik és lassan egy hadsereggel fenyegetik.

Ezután Orbán a náci szélsőjobboldal stílusában kezdett el beszélni Soros Györgyről, akivel szemben a gyűlölettől izzott a beszéde. Szalonképtelen és a népligeti Jurta Színház nyilas vircsaftjait idéző hangnemben amerikai pénzügyi spekulánsnak nevezte azt az embert, aki nemcsak neki adott oxfordi ösztöndíjat, hanem a rendszerváltás utáni magyar kultúra fele olyan gazdag sem lenne, mint most, ha nem támogatta volna Soros György. (...)

Orbán a büszkeségről beszélt, megint a magyar nép és a magyar nép büszkesége mögé bújt, csak azt nem tudjuk, honnan veszi ezt a badarságot, és állítja be teljesen hülyének a magyar népet, akit az öntelt buta büszkeség vezetne csupán. Amikor a CEU bezárásáról és a civilek megbélyegzéséről, ügynökké nyilvánításáról, valamint az EU ellen uszító hazugságtól hemzsegő “konzultációjáról” van szó, az egekbe magasztalta saját “teljesítményét”, nem beszélve arról a nyomorról, amely már milliókat ért el Magyarországon. A kozmetikázott statisztikai adatokkal válaszol a demokrácia lebontására.

Sikeresen használta fel a CEU rektorának az Amerikai Népszava által is sokat bírált és félreérthető nyilatkozatát, amelyben azt hangoztatja, hogy “nem fenyegeti igazi veszély a Közép-európai Egyetemet”, miközben a jelen állás szerint a CEU működési engedélyét vissza kell vonni, ha az egyetem a teljesíthetetlen feltételeket nem teljesíti. Ezért “abszurd a vád, szerinte, mint amikor gyilkosságért ítélnek el valakit, amikor az áldozata még él. Az áldozat a törvényben szereplő határidőig él csupán, de a legyilkolása eldöntött tény. Orbán azt hazudta, hogy 28 külföldi egyetemre vonatkozó szabályokat “egységesíti csak a kormány”.

A nemzeti konzultációról is hazudott, mert a “konzultációnak” nevezett uszító propagandát, hazugságokra épülő EU-ellenes mocskolódást úgy állította be, mint egy diagnózist valamiféle terápihoz. Orbán arcátlansága, ahogy hazudott, mindent kiforgatott, kommunistázott, mint akik felszámolták a demokráciát, miközben ő ugyanezt teszi, vérlázító volt, és ha van az EU-nak fogyatékossága, akkor az, hogy ennek az embernek a kisded primitív játékait és hazug, álnok, illiberálisnak mondott fasiszta és diktatórikus rendszerét megtűri.

Szerinte ha nem előítéletekkel néznék Magyarországot, akkor felismernék “a konzultáció innovatív jellegét”. Lényegében nem reagált a kritikákra, a saját állításait ismételgette az illegális bevándorlók kötelező betelepítéséről, miközben már világossá tették előtte, hogy a menekülteket ne keverje össze, és ne azonosítsa az illegális bevándorlókkal. Az Európába évi egymillió migránst betelepíteni akaró Soros Györgyről és a rezsicsökkentést eltörölni akaró Brüsszelről hazudozott.

Orbán Brüsszel gyalázása kapcsán azt hazudta, hogy az “Állítsuk meg Brüsszelt-szlogen csak arról szól, hogy “a status quót akarja a magyar kormány fenntartani”, vagyis ne vegyen el Brüsszel hatásköröket a nemzeti kormányoktól. Ez nem Európa-ellenes szlogen. Azt mondta, hogy “Akinek nem tetszik a mi országunk véleménye, az érveljen, de ne ítéljen el senki a véleményünkért”.

Ez is egy orbitális csúsztatás, amire reagált is Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, aki világossá tette: nem a véleményük zavar senkit, hanem a tények ferdítése, ha lefordítjuk ezt: a hazugság, amelyekkel szemben végre az EU is leírta az igazságot, amit mellesleg helyes lenne, ha az ellenzéki pártok az Orbántól kapott Júdás-pénzből kitennének az utcákra megaposztereken.

Maga a vita ellentmondásos volt, mert mindenki a saját pártcsaládjának megfelelő nézetet képviselt, ami szomorú az Európai Unióra nézve, hogy ezek a pártérdekek és pártideológiák felülírják az EU alapvető értékeit, az alapszerződésben rögzített demokratikus elveket. Ez az elsődleges oka, hogy Európában zavartalanul működhet fasiszta állam, az EU diktatúrája, a magyar Orbán-rendszer, amely fertőzi a többi államot és megkérdőjelezi az EU integritását.

A legfontosabb felszólalás a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber hozzászólása volt, mert Orbán jövője szempontjából a legdöntőbb kérdés, hogy a németek és a Néppárt hogyan áll Orbán mellé, vagy megelégelik az aljasságait, és leveszik róla oltalmazó kezüket. Sajnálatos módon Weber a várakozásokkal ellentétben összességében Orbán mellé állt, megvédte, mint a Néppárt tagját, több hazug méltánylást is megfogalmazott felé, amiből Orbán megértette, hogy nem rúgják ki a Néppártból, az aljas és mocskos játékait művelheti tovább.

Weber mindössze a konkrét ügyekben állt ki mind a CEU, mind a civil szervezetek ügyében, a Brüsszel-ellenes uszítást is visszautasította, mint Európa elleni hangulatkeltést. De ez nem vezetett odáig, hogy nyilvánosan felmondja a Néppárt Orbán melletti szolidaritását, amellyel újra vérszemet adott a magyar zsarnoknak. Orbán ettől kezdve felszabadultan vigyorgott az őt kritizálók képébe, és megkönnyebbült. Tudja, hogy lesz néhány levélváltás, hazudozás, pávatánc, kifárasztás, és mindent megcsinálhat úgy, ahogy akar. (...)

Ami pozitív fejlemény, hogy a CEU ügyében az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít. Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke jól beszélt és kiválóan foglalta össze a Magyarországgal kapcsolatos problémákat. Jól látják, hogy a felsőoktatási törvényt a magyar kormány azért módosította, hogy bezárassák a CEU-t. Egy hónapot adtak arra, hogy a magyar kormány válaszoljon a kötelezettségszegési eljárásra, sürgős eljárásra utal a határidő. Vizsgálják a civil szervezetekről szóló törvényt is, mert erős civil szervezetek nélkül nincs szabad társadalom. Nem szabad megbélyegezni e szervezetek munkáját.

Az új magyar menekültügyi törvénnyel szemben is komoly aggályai vannak a bizottságnak. Ha itt nem lesz kompromisszum, akkor itt is lépni fog a bizottság, záros határidőn belül. Az első alelnök elismerte, és pozitívumnak nevezte, hogy a magyar hatóságok mindig készek voltak a párbeszédre, de erre Orbán is utalt, hogy végül minden békát lenyeltek, a média “szabályozását”, a bírósági tisztogatást, és minden demokráciát leépítő lépést. Vajon ezek is hasonlóan zárulnak-e?

A magyar felszólalók közül Jávor Benedek kiválóan beszélt, és az Európai Unió felelősségét hangsúlyozta, hogy legitimálja és törvényesíti a gyengekezűségével Orbán rendszerét. Az a terv nem jött be, hogy ha maguk között tartják, akkor majd jobban tudják kontrollálni, mert minden aljasságot megcsinál. Erre utalt Guy Verhofstadt, a liberálisok frakcióvezetője, mikor azt kérdezte, hogy mi lesz a következő lépés, könyvégetés a Kossuth téren, Kertész Imre és Márai könyveit fogják égetni?

 (Amerikai Népszava)

2017. április 26.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Nehammer Kurz nyomdokain

Nagyon úgy néz ki, hogy az osztrák kancellár az előd, Sebastian Kurz nyomába szegődik, mert újra >

Tovább

Katalin Volodimirnél

A magyar kormány maga ellen fordította NATO-szövetségeseit, mivel fenntartja baráti kapcsolatait a Kremllel, ám tegnap Novák >

Tovább

Hívei azt mondják, Orbán csak játszik

A biztosok következetesen fel akarnak lépni az urambátyám-rendszer ellen, illetve érvényt kívánnak szerezni a bíróságok függetlenségének. >

Tovább

A magyar határzárnak hála, virágzik az embercsempészet

A legtöbb delikvens Indiából és Tunéziából érkezik Belgrádba, nem is kell nekik beutazási engedély. Ezért az >

Tovább

Viktor, téged hidegre tettek, a brüsszeli bürokraták megkésve, de legyűrtek

Ezt hangsúlyozza a kommentár, miután több hónapos huzavona után a Bizottság elnöke úgy döntött, hogy szembeszáll >

Tovább

Infláció Magyarországon: helyszíni riport

Magyarországon az árak nap mint nap emelkednek, az üzletekben szüntelenül átírják az árcédulákat. Ezzel tért haza >

Tovább

Már az sem biztos, hogy az orosz állam túléli a viszályt

Az Economist elemzése arra figyelmeztet, hogy Oroszország könnyen kormányozhatatlanná válhat és káoszba süppedhet, miközben odahaza egyre >

Tovább

Milliárdok kerülnek veszélybe az Orbán-kabinet számára

A Politico bizalmas forrásból úgy értesült, hogy Ursula von der Leyen a legfontosabb biztosokkal már tegnap >

Tovább

A végső döntés előtt: Schengen és Horvátország

Karl Nehammer osztrák miniszterelnök felülbírálta saját belügyminiszterét és azt közölte, hogy Horvátország hasznos láncszem az illegális >

Tovább

Nyomás alá helyezi Európát a migráció ellenes magyar-osztrák-szerb szövetség

A közös menedékpolitika ügyében egyre durvábbra vált a hang. Magyarország és Ausztria úgy érzi: az EU >

Tovább

Orbán és a sál

Már régóta szórakozik ilyen revansista jelképekkel. Amikor emiatt a szomszédok felzúdulnak, adja a döbbent ártatlant. Azt >

Tovább

Európa azzal szembesül, hogy Orbán Viktor zsarolja

Mégpedig azért, mert hozzá akar jutni a felfüggesztett pénzügyi alapokhoz. Ezért azután blokkolja mind Ukrajna támogatását, >

Tovább