2021. november 27. szombat
Ma Virgil, Virgínia névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Felkészül 168 Óra, Klubrádió és Népszava

Hab a tortán, hogy a 168 Óra Mester Ákos lapja, sajtótörténet, amely az elmúlt húsz évben a legtöbb kellemetlenséget okozta Orbánnak. Ha van antitézise Orbánnak, akkor az a 168 Óra. Bartus László (Amerikai Népszava):

(…) A Népszabadság megszüntetése után senkinek nem lehetnek illúziói, hogy ez az ember ismer határokat, s hogy a Népszabadság felszámolása elszigetelt jelenség marad. Ez az első lépés, amit követ a többi. A modell látható, hogyan működik. Nem két rendőrt küld, mint Csurka szerette volna, hanem baráti tulajdonosok kezébe kerül a még szabad vagy ellenzéki sajtó, akik aztán gazdasági okok miatt bezárják azokat.

Okos ember ilyenkor körülnéz, hol áll készen ugyanez a felállás. Szembetűnő a Brit Media által megszerzett 168 Óra és a Klubrádió helyzete. Egyedül így nyerne értelmet, miért van szüksége New Yorkban élő haszid ortodox zsidóknak arra, hogy a nehezen megkeresett pénzüket könnyelműen szórják el veszteséges magyar médiumokra.

Ráadásul úgy, hogy a helyi képviseletet jelentő Köves Slomó nem a demokrácia híve, hanem Orbán elkötelezettje. Orbán antiszemita rendszerének díszzsidaja, aki igazolja a világ felé, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus, és ezért nem kevés pénzt kap. Másrészt a fideszes antiszemita szélsőjobbnak más zsidó képet ad, amely szemben áll a neológ és asszimilált vallástalan zsidókkal, igazolva a velük szembeni antiszemita indulatokat. Ők  a"rendes" zsidók, akik ugyanúgy nem szeretik emezeket, mint az antiszemiták.

Magyarán, a Brit Media nem azért vásárolta fel a magyar liberalizmus két emblematikus médiumát, a 168 Órát és a Klubrádiót, mert segíteni akarja a Orbán-rendszer elleni harcot. Hiszen minden pénzt, kedvezményt és lehetőséget az Orbán-rendszerrel való jó kapcsolattól remél. Emellett a háttérben álló New York-i befektetőknek magyarországi anyagi érdekeltségeik vannak, amelyekhez az Orbánnal való jó kapcsolat szükséges.

Mindez együtt nem sok jót ígér az álmoskönyvek szerint. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a 168 Óra munkatársai Mester Ákos távozása óta először szembesültek azzal, hogy nem kapják meg időben a fizetésüket, vagyis a Brit Media máris kezdi érzékeltetni, hogy anyagi nehézségei vannak, ez könnyen elvezethet ugyanahhoz a hivatkozáshoz, amivel a Népszabadságot megszüntették.

Ehhez tegyük hozzá, hogy a haszid mozgalom ideológiája teljesen szemben áll azokkal a médiumokkal, amelyeket megvásárolt. Nemcsak politikai, hanem vallási értelemben is, miután e médiumok fogyasztói közismerten nagy számban az asszimilált, világias pesti zsidóságból kerülnek ki, akiket az ortodox haszidok hitehagyott szakadároknak tartanak.

Továbbá, a Brit Media mögött olyan dúsgazdag befektető áll, akinek nem jelenthet gondot, hogy időben fizesse a 168 Óra munkatársait. Alexander Rovt-nak a zsebében több készpénz lehet, mint az összes fizetés. Nem életszerű, hogy a lap megvásárlása után fél évvel már nem tudnak rendesen fizetni. Viszont erre hivatkozva meg lehet a 168 Órát is szüntetni.

Hab a tortán, hogy a 168 Óra Mester Ákos lapja, sajtótörténet, amely az elmúlt húsz évben a legtöbb kellemetlenséget okozta Orbánnak. Ha van antitézise Orbánnak, akkor az a 168 Óra. Minden bizonnyal szívéből gyűlöli, és ha teheti, hogy megölje a lapot, akkor megöli. Márpedig teheti, csak ígér még valamit Slomónak és Alexander Rovt-nak, és már meg is szűnt.

A magam részéről biztos vagyok benne, hogy a "Brit Media" felvásárlásai mögött ez a szándék áll. A Klubrádiót ki nem állhatom, mert felelősnek tartom azért, hogy tagadta a rendszer jellegét. Bolgár György, mint zászlóshajó, sokat tett azért, hogy a rendszer megszilárduljon. Az előző tulajdonos magatartását pedig kifejezetten taszítónak tartom. De azt el kell mondani, hogy legnagyobb gyűjtőhelye azoknak a liberális újságíróknak, akik megtestesítik mindazt, amit Orbán szívéből gyűlöl.

Van Magyarországon rádió elég, a Klubrádió bezárása nem jelenti a rádiózás végét. A tulajdonos gazdasági okok miatt kénytelen lehet bezárni, amibe a magyar kormány, amely tiszteletben tartja a tulajdonosok és a sajtó szabadságát, nem avatkozhat bele. A sajtópiac néha átalakul, a kormány nem szólhat bele, a piacot nem manipulálhatja. A Klubrádió és a 168 Óra tulajdonosa dönthet úgy, hogy a veszteséges médiumok helyett valami új dologba kezd. Átalakítja a működésüket, és addig felfüggeszti őket.

A 168 Óra és a Klubrádió megszüntetése szinte biztosra vehető, a harmadik nagy esélyes a Népszava. A Népszava a legnagyobb múltú baloldali újság, amelyet az MSZP kutyakötelessége és elemi érdeke is lett volna megvédeni. Ehelyett az újság a volt pártpénztárnok és üzletfelei magán bizniszei következtében olyan tulajdonos kezébe kerülhet, amely egyéb médiaérdekeltségei miatt kész lehet egy szívességre Orbánnak. A Népszavát simán bedöntheti. Aztán ezeket is átveszi "Mészáros Lőrinc" cége. Orbán kifizeti ezeket is, mint a Hit Gyülekezetét az MDF kivégzéséért.

(…) Most nem szeretnék arról szólni, hogy az MSZP-nek micsoda felelőssége van abban, hogy Magyarországon kivégezhették a Népszabadságot, erre a sorsra jut majd hamar a Népszava, a 168 Óra és a Klubrádió, s a Népszabadság-modell készen állhat még más helyeken is. Ez a párt túlélte önmagát, semmi köze azokhoz, akiket képviselnie kellene, nagyjából annyira védi meg őket, mint a baloldali médiumokat. (…)

Végezetül, a legmorbidabb a Népszabadság-ügyben az MSZP gyertyagyújtása és a tiltakozása volt. Tüntetést nem az MSZP-nek kellett volna szerveznie, hanem az MSZP székháza előtt, az MSZP ellen kellett volna tüntetést szervezni, mert a Népszabadság elvesztése az ő bűnük. S most is gyertyát gyújtanak, elsiratják a halottat, ahelyett, hogy küzdenének az életéért. Megértek a teljes pusztulásra. Őket kéne már megszüntetni, de amíg az Orbán-rendszert legitimálják, úgy kellenek Orbánnak, mint egy falat kenyér.

2016. október 9.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Magyarország szép csendben visszasomfordált...

... az EU közös vakcinabeszerzési programjába, miután májusban úgy vált ki, hogy tudván tudta: ez azt >

Tovább

A Magnyickij-törvény Orbán ellen?

Mujtaba Rahman, az Eurázsia Csoport nevű amerikai kockázatelemző agytröszt európai igazgatója úgy látja, hogy az amerikai >

Tovább

Európa migrációs csapdában

Azt természetesen a Nyugat-Balkánon is tudják, miként lehet kihasználni a helyzetet. Vučić hat éve még azzal >

Tovább

Szerbia és Magyarország került a legközelebb Moszkvához és Pekinghez

A pozsonyi Globsec kutatóintézet szerint Európa középső részén Szerbia és Magyarország van a legkiszolgáltatottabb helyzetben Oroszországgal, >

Tovább

Az EU alvajáróként belesétál a Nyugat-Balkán elvesztésébe

Biden igyekszik rendet teremteni az erőtlen EU helyett – Európában. Márpedig ez sokat árt az unió >

Tovább

Brüsszel csupán időt próbál nyerni

A Budapestre és Varsóba küldött levél arra utal, hogy a Bizottság az idén már nem tervez >

Tovább

Komoly veszélyben a magyar uniós tagság

A jelek arra utalnak, hogy hamarosan megalakul az új, szélsőséges frakció, éspedig várhatóan a magyar választás >

Tovább

A Bizottság megírta levelét

Igen kellemetlen kérdésekkel lepte meg a Bizottság a magyar (és a lengyel) kormányt, miután aggódik, hogy >

Tovább

Barbárként és civilizálatlanként hallgatni

Számomra ez az, ami a legtöbbet árulja el erről a velejéig bűnös, rohadt és elmondhatatlanul kártékony >

Tovább

Orbán olyan korrupt csirkefogó...

... aki szembefordult a nyugati értékkel és most a kommunista Moszkva, illetve Peking szekerét tolja. Mint >

Tovább

Európában 3 éve meredeken csökken a populizmus támogatottsága

Erre jut a YouGov és a Guardian közös felmérése, amely a földrész 10 államában, köztük Magyarországon >

Tovább

Uniós megalkuvás Vučić és Orbán miatt

Vendégkommentárjában egy német zöld EP-képviselő azzal vádolja a Bizottságot, hogy az az Orbán-Vučić-tengely érdekében megalkuszik a >

Tovább