2020. október 24. szombat
Ma Salamon, Antal névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Megvertek egy propagandistát. Elítélendő, de mi köze a sajtószabadsághoz?

Meg van a lehetősége, hogy felmondjon, ha a lelkiismerete nem engedi meg, hogy a fidesz szócsöve legyen a híradóban. Szász Barna (Index), Szily László (Cink):

A köztévét bántsd, ne a köztévést

„A köztévé sem attól fog megváltozni, ha elkezdik megverni a dolgozóit. Ha Borsa Miklósnak esetleg elmenne a kedve a munkától (reméljük, erről szó sincs!), rögtön beállna a helyére más. Mindeközben épp a köztévé a legjobb példa rá, hogy a viták, az ellenállítások milyen erősek tudnak lenni. Régen született ilyen rövid idő alatt annyi kritikus cikk, paródia és mém, mint amit a köztévéről az elmúlt hetekben láttunk.

A jelenlegi köztévé megbecsülése a béka segge alatt van, nézettsége – akárhogy próbálja fényezni az MTVA – úgyszintén. Tehát – az erőszakkal ellentétben – a szólásszabadság előbb felsorolt eszközei nem egyszerűen legális és civilizált megoldások, de hatásosak is. Nagy lendülettel belekotorják a köztévét abba a gödörbe, amit a tévé megálmodói saját maguk ástak. Ha innen ki akarnak jönni, el kell kezdeniük minőségi tartalmat, propaganda helyett valódi híradót gyártani. De addig a legszigorúbban kell elítélni mindenkit, aki a kritika álarca alatt fizikai erőszakot alkalmaz. Erőszak helyett inkább szórakozzunk jól a paródiákon vagy magukon az eredeti műsorokon. Mert egyébként van min.”

XXX

Most mindannyian Borsa Miklósok vagyunk

A Cink kiáll a megvert M1-híradós mellett. Aki megütötte , a sajtó- és véleményszabadságot támadta, és személyesen minket is megütött.

„Borsa Miklós egy tévécsatorna alkalmazottja, és vele szemben könnyedén bevethetjük a Főbenjáró Tévés Büntetést, miszerint ha úgy érezzük, hogy béna vagy hazudik, átkapcsolunk, és soha többé nem térünk vissza. Borsa Miklósról megmondhatjuk, lerajzolhatjuk és leírhatjuk a véleményünket. Borsa Miklós olyan munkát választott – ráadásul közpénzből fizetett munkát –, amivel automatikusan jár a nyilvánosság, annak az összes jó és rossz oldalával együtt. Bármit le kell nyelnie, amit a tévés produkciójáról mond vagy ír az ember. De ebbe természetesen nem tartozik bele a megverése.

Ezt még kétségbeesett tiltakozásnak sem lehet minősíteni. És ez még csak nem is szimpla bűncselekmény vagy szabálysértés. Borsát azért verték meg, hogy legalább szimbolikusan elhallgattassák. És ezzel az összes magyar újságírót verték meg és próbálták meg elhallgattatni. Nem egy embert csépeltek, hanem szabadságunk egyik fontos zálogát.

Ebből a szempontból tökéletesen mindegy, hogy egy hazugnak érzett, közpénzből fenntartott kormányközeli hangot akarnak elhallgattatni, vagy mondjuk egy bátor, független leleplezőt. A lényeg a gesztus: nem tetszik, amit mondasz, betöröm a pofádat. Ez ugyanolyan gusztustalan és elfogadhatatlan, ha a Híradó munkatársával művelik, mint ha az Átlátszóéval tennék.

A magyar köztévé miatti dühöt Borsán kiadni ettől függetlenül is totál értelmetlen. Az igazi bűnösök azok, akik megrendelték a közmédia totális hazugsággépezetté alakítását, meg azok, akik törvényíróként és magas beosztású közmédia vezetőként megvalósították. Meg azok a szerkesztők, akik nap mint nap meghamisítják a híreket. Önmagáért nyilván 100 százalékban felelős Borsa, de az egészen biztos, hogy a mai magyar közmédia nem miatta ilyen.”

Két facebook-os hozzászólás a Cink cikkéhez:

"Totális félreértésnek tartom Szily azon véleményét, hogy a sajtószabadságot érte támadás Borsa megverésekor, viszont ilyen esetben az a legfontosabb, hogy az elkövető egy pillanatig se érezhesse, hogy mellette áll bárki a bal- vagy liberális oldalról, hogy tettét megértő tálalásban vagy sunyi kimagyarázásban mentegeti.

Ez undorító volt. Abba kéne hagyni, mielőtt elkezdődne." (Para-Kovács Imre)

"Kedves Laci! A rendszer önkéntes kollaboránsait nem szabad felmenteni, ezt te is nagyon jól tudod. Borsa úr fejéhez senki sem tart pisztolyt (egyelőre), illetve nem viszi el a Gestapo, ha nem olvas be álnok és hazug propagandahíreket az állami pénzen eltartott közszolgálati tévében. Borsa úrnak meg van a lehetősége, hogy felmondjon, ha a lelkiismerete nem engedi meg, hogy a fidesz szócsöve legyen a híradóban.

Csak hát Borsa úr nyilvánvalóan önként és dalolva, szimpla karriervágyból nyal be tövig és olvas fel híreket és dolgozik a fidesz propagandistáinak, sőt, ha megverése kapcsán nemsokára ki is nevezik majd szerkesztőnek, akkor még önkéntebben és még jobban dalolva fogja szolgálni a hazugsággépezetet, még kurvajobb fizetésért, továbbra is az adófizetők pénzén. Nincs tehát okunk őt felmenteni ezen tevékenységéért.

Ami nekem sem tetszik, az a módszer, ugyanis senkinek sincs joga önbíráskodni. Mint máshol már mondottam, olyan a jogrend, hogy Borsa urat és a hozzá hasonló hazugság gyáros fogaskerekeket jelenleg nem lehet elítélni és jól picsán rúgni a jog eszközeivel. Épp ezért olyan jogrendre lesz szükség illetve olyan magasabb rendű nemzetközi bíróságra, ahol az ilyen fazonokat is el lehet ítélni." (transylvanianmixedgrill)

 

 

2015. április 15.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Az echte magyar keresztény-úri polgárság

Azon tűnődöm, vajon mit szólnának ahhoz ezek a keresztény-konzervatív polgárok, ha például a Bogár Lászlót (korábban >

Tovább

Zenebohóc a szimfonikusok között

A magyarországi olvasó valószínűleg nem ismeri azt a nagyszerű érzést, ami akkor tölti el a szlovák >

Tovább

Orbán ingadozik a korbács és a mézesmadzag között

Az önmagát illiberálisnak nevező Orbán ritkán kerül szembe ilyen fizikai ellenállással, miközben egyre inkább kiterjeszti befolyását. >

Tovább

Libération: A színművészeti egyetemisták nem hátrálnak

Karsai György, aki két évtizeden át volt az iskola tanára, ahhoz hasonlítja a helyzetet, mintha egy >

Tovább

Orbán emeli a tétet az amerikai elnökválasztásban

A Frankfurter Allgemeine Zeitung vezető német jobboldali lap ezt azzal magyarázza, hogy a Fidesz közeli sajtó >

Tovább

Jó pár vezető szívná a fogát a világban, ha Trump veszítene

Így Észak-Korea, Szaúd-Arábia, Törökország, Kína, Oroszország, Brazília, Izrael, valamint Magyarország és Lengyelország első embere. Sok kormány >

Tovább

Tűz alá került Orbán Viktor

A koronavírus második hulláma egyre súlyosabb következményekkel jár. A miniszterelnök szeretné elkerülni az olyan kemény intézkedéseket, >

Tovább

Bódis Gábor szíves érdeklődése – türelmes válasz

Van-e valamiféle tanulság? Az etnikai mikroverzumunkhoz képest „távoli” Budapesten és Belgrádban azt hiszik egyik-másik értelmiséginkről, hogy >

Tovább

A hatalom természete az illiberális rendszerben

A legsúlyosabb következményekkel az jár, hogy leértékelődik a nyilvánosság. A média javarészét a hatalom tartja markában, >

Tovább

A csirkefogók, mint Orbán mindenütt ihletet merítenek Trumptól

Orbánnak és a hasonszőrűeknek konkrét politikai hasznot hajthat, ha Trump nyer, de a legnagyobb nyereség mégis >

Tovább

Koronás világunk, quo vadis?

A túlzott lazítás sajnos nagyon rossz következményekkel járt. Túl gyorsan jött a „megnyertük a csatát” kommunikáció, >

Tovább

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy „befogadó” mesekönyv

Ha egy könyvben romák, fogyatékkal élők vagy feminista hercegnők szerepelnek, akkor főleg a meleg és transznemű >

Tovább