2020. október 31. szombat
Ma Farkas, Rodrigó, Wolfgang névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

A bojkott mellett

Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy az ellenzék körében konszenzus alakuljon ki abban a kérdésben, hogy Magyarországon a szabad választások egyetlen feltétele sem teljesül és ezért nem vesz részt ebben a hatalmas csalásban? Vásárhelyi Mária (Facebook):

Aki azt gondolja, hogy a választási bojkott tétlenséget jelent, az súlyosan téved! Szerintem egy sikeres bojkottot megszervezni sokkal nagyobb és nehezebb munka, mint egy választási kampányban részt venni. A sikeres bojkott rengeteg háttérmunkát, egyeztetést, agitálást és kampányolást kíván. Igen kampányolni amellett, hogy sem a pártok, sem a választópolgárok ne vegyenek részt egy szervezett választási csalás legitimálásában és ezzel a diktatúra tovább építésében. A jelenlegi választási rendszernek egyetlen olyan eleme sincs, amely biztosítaná a választási rendszer politikai függetlenségét, a választások szabadságát a választópolgárok jogegyenlőségét és a választások során felmerülő viták pártatlan és igazságos elbírálását. Magyarországon 2018-ban nem lesznek szabad választások, ezért azután a részvétel akarva-akaratlanul legitimálja a választások előre borítékolható eredményét és a NER-t. Nincs olyan nap, amelyen ne történne valami égbekiáltó disznóság a hatalom részéről, amely előrejelzi, hogy mire számíthat az ellenzék a választások során.

A Hódmezővásárhelyen, a kormány jelöltjével szemben induló Márki-Zay Péter esete pontosan előre jelzi, hogy mit fognak művelni azokkal a jelöltekkel - állásvesztés, NAV vizsgálat, megfigyelés, megfélemlítés -, akik eséllyel indulnak egy kormánypárti jelölttel szemben.

Az ország csaknem összes óriásplakát helyének elfoglalása a kormánypártok által fizetett ügynökségek által, a nyilvánosság utolsó fórumait veszi el az ellenzéktől. Lám-lám, ha nem elég, hogy média 90 százalékát közvetve vagy közvetlenül a kezükben tartják, nem elég, hogy törvényt alkotnak annak érdekében, hogy a kampányon kívüli időkben az ellenzék ne férjen hozzá az óriásplakát helyekhez, akkor a választópolgárok pénzén felvásárolják az összes plakát helyet.

És nem elég, hogy az adófizetők pénzén fenntartott média teljes kormánypárti megszállás alatt áll és fideszes szócsőként működik, az ugyancsak közpénzekből működő egyetlen hírügynökség megtagadja a kormánypártok számára kedvezőtlen hírek közzétételét.

És a választási csalások kategóriájába tartozik az ukrán és orosz állampolgárok szavazatainak megvásárlása is, amelyet egy rendszerváltás előtti szovjet-magyar megállapodás hatályban tartásával és kihasználásával valósítanak meg, és amelynek eredményeképpen olyan ukrán és orosz állampolgárok kapnak akár több százezer forintos nyugdíjat, akik soha életükben egyetlen napot sem éltek és dolgoztak Magyarországon. Ennek csak annyi az ára, hogy cserébe a Fideszre szavazzanak.

Ez csak az utóbbi néhány nap termése, és akkor még nem ejtettünk szót a minden ízében igazságtalan választási rendszerről, a választást bonyolító testületek kormánypárti megszállásáról, a külföldön dolgozó magyar állampolgárok szavazati jogának korlátozásáról, a kamupártok undorító rendszeréről, a választási körzetek manipulatív kijelöléséről stb.

Az ellenzéki pártok most azt gondolják vagy legalábbis a választóikat arról győzködik, hogy mindenképpen részt kell venni a választásokon, hogy minél több képviselőjük bejuthasson a parlamentbe és megroppanthassa a Fidesz hatalmát. Csakhogy az elmúlt hét év tapasztalatai is azt bizonyítják, hogy nálunk a demokratikus parlament ugyanolyan színjáték, mint a szabad választások. Meggyőződésem szerint nemcsak az ellenzéki pártoknak, hanem magának az ellenzéki pozíciónak is rengeteget ártott, hogy részt vettek egy olyan áldemokratikus országgyűlés működésében, amelyben egyetlen ellenzéki indítvány napirendre sem került, amelyben az ellenzék által kezdeményezett vitanapokat, vizsgálóbizottságokat a kormánypártok negligálták és nevetségességbe fojtották, ahol az ellenzéki képviselőket és a nyilvánosság tájékoztatására hivatott újságírókat rendszeresen kirekesztették és megalázták a kormánypártok. Saját hibáin, problémáin túl éppen ez járatta le leginkább az ellenzéket, lényegében teljesen függetlenül attól, hogy ki mit tett a parlamentben.

És minél több lopás, csalás, visszaélés, törvénysértés derül ki a kormánypártok tagjairól, vazallusaikról és oligarcháikról, annál elkeseredettebben fognak ragaszkodni a hatalmukhoz és annál gátlástalanabbul fognak bármilyen törvénysértést és erőszakot alkalmazni a hatalom megtartása érdekében.

Egy sikeresen megszervezett bojkott eredményeként azonban talán már a Freedom House - ezt itt szimbolikusan értem - sem fogja Magyarországot demokráciának tekinteni.

És mielőtt bárki a fantom pártokkal hozakodna elő; meggyőződésem szerint a fantompártok arra alkalmasak, hogy 1-2 százalékot, néhány ezer szavazót elvonjanak a valódi ellenzéki pártoktól, arra azonban nem, hogy egy bojkott esetén eljátsszák az ellenzék szerepét.

Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy az ellenzék körében konszenzus alakuljon ki abban a kérdésben, hogy Magyarországon a szabad választások egyetlen feltétele sem teljesül és ezért nem vesz részt ebben a hatalmas csalásban?

 

2018. január 17.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Ha Trump maradna...

Az autoriter vezetők már kiszagolták ezt, Törökországtól, Kínán, Oroszországon és Magyarországon át, egészen Brazíliáig. A trumpi >

Tovább

Az Economist Biden mellett

De a legfőbb gond vele az, hogy átgázolt az amerikai értékeken. Ily módon hihetetlen módon ártott >

Tovább

Brüsszelnek nincs választása: bemegy Orbán utcájába

A 27-ek együtt találták ki az alapot és az csak akkor kezdheti meg működését, ha minden >

Tovább

Orbán csak blöfföl

Amikor az újjáépítési csomag, illetve a következő költségvetés megvétózásával fenyegetőzik. Elemzésében a főváros brüsszeli képviseletének vezetője >

Tovább

A képzelt pszichiáter

Nincs abban semmi meglepő, hogy Semjén önmagához, mentalitásához és világlátásához abszolút következetesen a cári Oroszország és >

Tovább

Választások utáni válság lehetséges Amerikában

Timothy Garton Ash a Financial Times-ban azt tanácsolja, hogy a demokratikus világ készüljön fel, mert az >

Tovább

A média visszalengyelesítése magyar módra

A Washington Post szerkesztőségi állásfoglalásában arra figyelmeztet, hogy a lengyel kormány módszeresen zárkózik fel a magyar >

Tovább

Az echte magyar keresztény-úri polgárság

Azon tűnődöm, vajon mit szólnának ahhoz ezek a keresztény-konzervatív polgárok, ha például a Bogár Lászlót (korábban >

Tovább

Zenebohóc a szimfonikusok között

A magyarországi olvasó valószínűleg nem ismeri azt a nagyszerű érzést, ami akkor tölti el a szlovák >

Tovább

Orbán ingadozik a korbács és a mézesmadzag között

Az önmagát illiberálisnak nevező Orbán ritkán kerül szembe ilyen fizikai ellenállással, miközben egyre inkább kiterjeszti befolyását. >

Tovább

Libération: A színművészeti egyetemisták nem hátrálnak

Karsai György, aki két évtizeden át volt az iskola tanára, ahhoz hasonlítja a helyzetet, mintha egy >

Tovább

Orbán emeli a tétet az amerikai elnökválasztásban

A Frankfurter Allgemeine Zeitung vezető német jobboldali lap ezt azzal magyarázza, hogy a Fidesz közeli sajtó >

Tovább