2021. január 22. péntek
Ma Vince, Artúr névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Magyarország az új orosz bástya Európában

„A Nyugat elleni szabadságharc közben Oroszország gyarmatává teszi hazánkat. Nem ezt érdemeljük.” Szelényi Zsuzsanna (hvg.hu):

„Szeretett úri véreim: a serleg tele. Nincs már itt nekünk semmi keresnivalónk: gyerünk vissza Ázsiába… Egy kis helyet talán kapunk, persze lehetőleg távol még az ázsiai kultúrára hajlandó népektől is.” (Ady Endre)

Orbán Viktor nemcsak a belpolitikában fordult szembe egykori önmagával, de Ady Endre évszázados intelmét is „megfogadta” azzal kapcsolatban, hogy ha a magyar elit képtelen elfogadni az európai értékeket, akkor forduljunk Ázsia felé. 2010 óta Orbán Viktor elitje azt az évezredes erőfeszítést akarja semissé tenni, amellyel Magyarország a Nyugat felé igyekezett – és huszonöt éve oda is ért. Orbán az elmúlt években új Koppányként fordította az ország szekerét Kelet felé.

A miniszterelnök nem szereti Európát, csak az európai pénzeket szereti, mert a rezsimje ebből táplálkozik. 2020 után azonban várhatóan csökkennek majd az Unió pénzátutalásai, így Orbánnak új szponzort kell keresnie. Ahelyett, hogy a magyar gazdaságot próbálná a saját lábára állítani az óriási uniós forrásokból, Moszkván akadt meg a tekintete. Vlagyimir Putyin azonban nem szolidaritási alapban gondolkodik, mint Magyarország európai partnerei. Ő pénzt csak politikai és gazdasági szolgálatokért ad.

Egy szavazat Oroszországnak

Orbán Viktor Vlagyimir Putyin rendszerében és személyében találta meg a ’gazda’, a reménybeli főtámogató szerepét. Az egykori KGB-s „szakember” pedig jó érzékkel figyelt fel arra, hogy a kapzsi és sértett Orbán személyében olyan bábut mozgathat Európa sakktábláján, amellyel befolyást gyakorolhat az Európai Unió és a NATO döntéshozó testületeire. Putyinnak egy Magyarország méretű kisállam még válságos időben sem tétel. Ugyanakkor Magyarország stratégiai jelentősége megéri az orosz figyelmet. Legyen szó amerikai védelmi rakétatelepítésekről, Ukrajna szétszakításáról, energia-zsarolásól, vagy atomenergiáról, Magyarország az orosz expanzió egyik támaszpontja lehet. Érdemes hát zsebében tudnia a magyar kormányt.

Magyarország csatatér az orosz hibridháborúban

Volt már arra példa a történelmünkben, amikor a magyar külpolitika Moszkvát szolgálta: a szovjet katonai megszállás évtizedeiben. És persze 1849-ben is akadtak olyan „muszkavezetők”, akik magyarként orosz zsoldban segítették a magyar szabadságharc leverését. Ma nincs orosz katonai megszállás. Ma más eszközök működnek. A hibridháború, a televíziós és internetes propaganda – és persze a pénz. A kapzsi és sértett fideszes vezetők pedig önként állnak a rossz, és hosszabb távon biztosan vesztes oldalra.

Uralkodásának másfél évtizede alatt Putyin újraélesztette a hagyományos orosz expanziós törekvéseket, és világos célok mentén, XXI. századi hibridháborúval ostromolja Európát. Európa pedig lassan reagál a régi-új fenyegetésre. Az Európai Uniót a lassú döntéshozatal éppúgy kiszolgáltatottá teszi, mint a kifelé játszó tagállamok árulása.

A korábbi KGB kemény magjának 2000-es hatalomra kerülése óta egyre erőteljesebb az orosz titkosszolgálat tevékenysége Közép-Európában. Moszkva Ukrajna keleti részének megszállása óta még keményebb propagandát és titkosszolgálati szervezőmunkát folytat Magyarországon. A XXI. században a propaganda eszköze nem a szórólap és a plakátok, hanem az elektronikus és közösségi média. A Facebookon évekkel ezelőtt felbukkant új honlapok, például a beszédes című hidfo.ru vagy az orientalista.hu oldal, valamint az internetes kommentcsatákban alkalmazott hamis profilok százai mind Oroszországból érkeznek. A VS.hu több mint 100 olyan impresszum nélküli, orosz szerverről üzemeltett honlapot talált, amelyek célja Magyarország destabilizálása, az agresszív putyinista propaganda- és álhírek terjesztése. Emögött hatalmas pénzt kell elképzelni. A putyini Oroszország propagandája pedig minden kontroll és gát nélkül terjed. A magyar kormány, úgy tűnik, nem hátráltatja az orosz diktátor törekvéseit. Még súlyosabb, hogy amíg a környező országokban rendszeresen lefülelik az orosz titkosszolgálat ügynökeit, nálunk sosem bukik le senki. Még a jobbikos Kovács Béla is csak nyugati segítséggel lepleződött le.

Putyin fő exportcikke a busás kenőpénz

Oroszország rengeteg kenőpénzt exportál Európába, az Orbán-rendszer legfőbb üzemanyaga pedig éppen ez. A méregdrága, értelmetlen és rendkívül kockázatos paksi atomberuházás a legfőbb tétele a magyar kormány megvesztegetésének. Miközben Nyugat-Európában folyamatosan csökkentik az atomerőművek számát és részesedésüket az energiatermelésből, a titkos paksi atomerőmű-beruházással és más elavult orosz technológiák beszerzésével Orbán Viktor orosz adósságba és függőségbe kényszeríti Magyarországot. Az építkezésen persze válogatott baráti cégek híznak majd gazdagra.

Az Orbán-barát Garancsi István érdekeltségéhez köthető gázkereskedő cég, a MET Zrt. is az orosz kapcsolatot betonozta be, amelyben magyar és orosz oligarchák együttesen csapolták meg az energiakereskedelmet évente több tízmilliárd forinttal. De gyanús a legújabb metrófelújítás-tender is, ahol a kormány az olcsóbb és jobb észt ajánlattal szemben oroszoknak adott egy zsíros munkát. Magyarországon agrárkereskedelemmel foglalkozó miniszteri biztos lehetett egy Moszkvában prostituáltakat futtató figura, akinek a miniszterelnök strómanjával, Mészáros Lőrinccel van közös cége. Kiss Szilárddal szemben indult ugyan vizsgálat, de erről egy év óta semmi hír. Mindez megerősíti, hogy Magyarország mennyire kiszolgáltatott a terjeszkedő orosz érdekszférában.

Természetesen lehet Oroszországgal kereskedni. De nem titokban. A korrupt bizniszelés ugyanis nem az ország, hanem a pénzéhes kormányzati kalandorok érdeke, amely az egész országot túszul ejti.

Moszkva hálójában a magyar kormány

Régóta tisztázatlan a jobbikos orosz kém, Kovács Béla ügye is. A kormány felügyelete alatt működő ügyészség hallgat. Emellett a magyar tévében kritikátlanul ömlik orosz propagandaszöveg úgynevezett biztonságpolitikai szakértőktől, akiknek ügynökmúltja közismert tény (Földi László) vagy legalábbis felmerült (Nógrádi György).

Mindezek miatt az elmúlt hetekben kétszer is képviselői kérdést tettem fel Lázár Jánosnak arról, hogy pontosan mit tesz a kormány az orosz titkosszolgálati befolyás kivédésére. Lázár János azonban semmit sem válaszolt.

Úgy tűnik, a kormány nem akarja megakadályozni a putyini titkosszolgálati törekvéseket Magyarországon. Ezzel Orbán Viktor hozzájárul Európa szétzilálásához. Míg Orbán a nyugat elleni szabadságharcról papol, Oroszország gyarmatává teszi Magyarországot.

Az Orbán-kormány jelentős csúszópénzeket kap Putyin Oroszországától, amellyel fenntartja hatalmát. Eközben mi, magyarok, rengeteget veszítünk. Meggyőződésem, hogy a magyarok nem kérnek ebből a politikából. Mi továbbra is az Európai Unió, a nyugati érdekszövetség része akarunk maradni.

Az orosz propaganda- és korrupcióexport szétveri az európai értékközösséget. Ennek a dicstelen hadjáratnak az Orbán-kormány ma az előretolt bástyája. Az óriási mennyiségű orosz kenőpénz utat nyitott a putyini Oroszország nagyhatalmi törekvései előtt itt, Magyarországon, Európa közepén. Ideje visszarántani Magyarországot oda, ahova a magyarok tartozni akarnak: Európába, az igazi szövetségeseink közé.

 

2016. május 13.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Egy nagy-nagy megkönnyebbülés

Trump szűklátókörű nacionalizmusa után Amerikának végre megint olyan elnöke van, aki hisz abban, hogy az Egyesült >

Tovább

Orbán viszonya feszült lesz Bidennel

Trump nacionalizmusát sokan támogatták, pl. olyan feltörekvő autokráciák, mint Magyarország és Brazília. Ő volt a jelentős >

Tovább

A jogállami vitákat a lengyelek és a magyarok az urnáknál tisztázhatnák

Ezt a Bizottság alelnöke közölte abból az alkalomból, hogy elkészült az EU jelentése az osztrák demokrácia >

Tovább

A Merkel-utód nem fog bekeményíteni Orbánnal szemben

Laschet a jelek szerint nem kíván azon változtatni, hogy a két uniópárt, és főként Merkel védőernyőt >

Tovább

A vágy vakcinája

Mintha az ellenzék is érezné az immár számokban is megmutatkozó esélyt, mintha a fegyelem és az >

Tovább

Magyarországnak soha nem volt ilyen cinikus, romlott, gonosz kormánya

Nem gondolhatunk másra, hogy az orosz majd a kínai oltóanyag népszerűsítése mögött kizárólag üzleti és politikai >

Tovább

Merkel-utód: Csak semmi kísérletezés

A Financial Times úgy véli, hogy Armin Laschet annak a jelszónak a jegyében lett a CDU >

Tovább

Siralmas Trump politikai teljesítménye

Hatalmas erkölcsi felelősséget visel, akárcsak a republikánusok a kurzus geopolitikai következményeiért. Hiszen ha az Egyesült Államokban >

Tovább

Kinek a haszna?

És Orbán legnagyobb tévedése abban van, hogy ezt a kínai valamit azoknak a hatvanon felüli krónikus >

Tovább

FT: Bidenek egy „Amerika az első” külpolitikára van szüksége

Ha Biden hatalmon akar maradni, akkor le kell választania az anyagilag nehéz helyzetbe jutott rétegeket a >

Tovább

„Kedves CDU! Ugyan árult már el végre, mit kívánsz tenni Orbán Viktorral!”

A döntéstől függ az EU-ban a demokrácia és a jogállam jövője. Orbán nem csak Magyarországon okozott >

Tovább

DW: Vihart kavar egy szobor Budapesten

Csak áprilisban fogják kiállítani a „Fekete életek számítanak” mozgalom támogatására született, mindössze kb. egyméteres szobrot, ám >

Tovább