2021. március 8. hétfő
Ma János, Zoltán névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Nyílt levél Orbán Gáspárnak

„Sikerült-e javítanod a német-magyar kapcsolatokon ott a díszpáholyban egy cseppet is, azok után, hogy apád elbaszta?”   Zsebesi Zsolt  (Gépnarancs):

Kedves Gáspár!

A 444-nek írt leveledben azt mondod, hogy nem vagy közszereplő és erre utaló magatartást sem tanúsítasz, ezért határozott nemtetszésednek adsz hangot, amiért ennek ellenére a tolluk hegyére tűztek a zsurnaliszták. Egészen pontosan azt kifogásolod, hogy megírták, amit több milliárd ember, köztük több millió magyar a saját szemével látott, hogy édesapád, Orbán Viktor oldalán, aki átmenetileg a magyar kormányfő, az államfőknek, kormányfőknek fenntartott díszpáholyban nézted végig a döntő összecsapást Németország és Argentína között a brazíliai világbajnokságon.

Egyetértek veled Gáspár. Abban mindenképpen, hogy csak azért, mert édesapád a magyar kormányfő, te nem vagy semmilyen közszereplő. Ebből számomra elsősorban az következik, hogy semmi helyed a díszpáholyban. Pont azért, mert nem vagy semmilyen közszereplő, ahogy magad is megerősítetted. Nem vagy sem magyar külügyminiszter, sem a brazíliai nagykövetünk, vagy a köztársasági elnök, de még csak az MLSZ elnöke sem te vagy, tehát az ég adta világon semmi keresnivalód nincs a díszpáholyban. Vagy másképpen: pont annyi jogod van odaülni a kormányfők és államelnökök közé, mint amennyi rajtad kívül még több százezer magyar huszonévesnek.

Felmerül a kérdés, hogy akkor miért pont te ülsz a kormányfő mellett és nem egy magyar közéleti személyiség, akinek ez akár járna is? Hát azért – gondolom én -, mert te vagy Orbán Viktor kormányfő fia, a kis Orbán. Ezen a jogon, apád, mint gondoskodó, ámde sóher atya, nem egy 2-3 ezer eurós jegyet vett a bukmékereknél a Maracana valamelyik jó szektorába, a pór nép közé, hanem ingyen beültetett a közszereplőknek, tehát egyáltalán nem neked fenntartott díszpáholyba.

Hogy neked ezzel gondjaid vannak, én jó kezdetnek tartom. Már azt – tudni illik -, hogy Te úgy gondolod, csak az apád jogán nem vagy közszereplő és neked nem jár a közszereplőket megillető médianyilvánosság, tiltakozol is ellene. Innen már nincs olyan messze az igazi felismerés, hogy apád jogán egy nagy túró jár neked, nem díszpáholy a Maracánában, ami a magyar állam vezető tisztségviselőit illeti meg, aki te nem vagy.

Ezért arra kérlek, legközelebb atyádnál protestálj először és ne a 444.hu-nál, ha valamilyen olyan helyre akar maga mellé ültetni, ahová neked semmi jussod nincs. Mondd el neki, hogy Magyarország köztársaság, és a kormányfő gyereke nem trónörökös, tehát születésénél fogva semmilyen jogokkal, vagy kiváltságokkal nem rendelkezik, tehát azzal sem, hogy mintegy a Magyar Köztársaság, vagy ahogy apád átnevezte, Magyarország nevében bármilyen tiszteletbeli helyekre tegye le a kis ülepét.

Ha az öreg nem ért a szóból, – mert tényleg nem könnyen irányítható, amiről anyád is sokat mesélhetne, és ráadásul a nagyfatertől elég naturális nevelési módszereket tapasztalt meg a saját bőrén, amiről maga szólt egy interjúban, nevezetesen, hogy az öreg Orbán verte és még meg is rugdosta -, akkor csak szólj nekünk, apád fejére koppintunk, a nyilvánosság erejével megregulázzuk, hogy vegye tudomásul, te 22 éves, önálló felnőtt magyar állampolgár vagy, szuverén ember, teljes jogképességgel, azaz nem kell engedélyt kérned a fatertől, ha nem akarsz közszereplő lenni, és nem akarsz államfőknek és kormányfőknek fenntartott unalmas díszpáholyokban ücsörögni. Ha sikerül rávenned, hogy legalább veled viselkedjen európai módon, tisztelje a jogaidat, mindjárt nem kell a 444.hu-nak panaszlevelet írni.

Persze, ha úgy gondolod, hogy csak azért, mert apád pártja megnyerte a legutóbbi parlamenti választást, majd a magyar parlament kormányfőnek kente fel, neked jogod van olyan helyekre ülni, olyan kiváltságokkal élni, olyan előnyöket élvezni, ami nem jár több százezer kortársadnak, akkor nyugodtan ülj apád mellé az államfőknek fenntartott díszpáholyokba, de vedd tudomásul, a világ legtermészetesebb módján a körmödre nézünk. Meg fogjuk kérdeni, vagy azt, hogy milyen közszereplő vagy te, hogy ott ülsz, és ha megtudjuk milyen jogon feszítesz apád mellett, akkor készülj fel, azt is meg fogjuk kérdezni, hogy miről beszélgettél Angela Merkel német kancellárral, vagy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Magyarország érdekében.

Pont úgy, ahogy apádat is vegzálni szoktuk ilyen ügyekben. Meg fogjuk kérdezni, sikerült-e javítanod a német-magyar kapcsolatokon ott a díszpáholyban egy cseppet is, azok után, hogy apád elbaszta. Na meg azt, hogy kifogást emeltél-e az oroszországi emberi jogok ügyében, vagy a Krím megszállása miatt. Mi már csak így bánunk a közszereplőkkel. Persze, ha tényleg nem vagy az, a nyilvánosság előtt tartsd magad távol apádtól, és mi sem fogunk vegzálni.

Ezt ajánlom tiszta szívemből a kedves család többi tagjának és apád közvetlen baráti körének is. Tudod kikre gondolok? A Simicska bácsira, a Mészáros Lőrinc bácsira, vagy a sógorodra, a Tiborc Pistire és még másokra, de a nagyapára is, amikor azt látom, hogy – éppen úgy mint te -, olyan helyekre törekednek, ahol semmi helyük nem lenne, éspedig csak azon a jogon, hogy ők Orbán Viktor közeli, vagy távoli rokonai, régi, vagy új barátai.

Mert – még egyszer a figyelmedbe ajánlom -, Magyarország még köztársaság, nem királyság. A miniszterelnök családjának nem jár semmi kivételezés, nem élhetnek sem másoknál nagyobb jogokkal, de nem is hárulnak rájuk másoknál nagyobb kötelezettségek sem, mégpedig a magyar alkotmány betűje szerint, amit édesapád Szájer Józsi bácsival együtt írt nekünk és alaptörvénynek nevezett el. Persze, ha megváltozik a helyzet, és lesz királyunk, és azt Orbán Viktornak fogják hívni, akkor te a királyi család tagja leszel, és akár egész évben díszpáholyokban ücsöröghetsz. Persze, megmondom előre, hogy a 444.hu, már úgy értem, hogy a sajtó – mint trónörököst – pláne nem fog békén hagyni, és panaszodat már csak a drága jó atya úristen lesz illetékes meghallgatni. Már ha lesz rá érkezése.

2014. július 16.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A casus belli a jogállami mechanizmus volt

Az egyik legjobb amerikai Magyarország-szakértő szerint immár nekimennek Orbán Viktornak az európai partnerek, miután a politikus >

Tovább

Orbán megtapasztalja, milyen az, amikor egyedül van, mint az ujja

Az EPP-ben Orbán mögé a végén már csak Janša és Kurz sorakozott fel, de ezek után >

Tovább

Vajon túléli a nemzet Orbán Viktort?

Bár a magyarok annyi mindent átvészeltek az eltelt évezred során, így háborúkat, elszigeteltséget és idegen megszállást, >

Tovább

Káosz és botrány

A tömeges "oltakozás" azokban az országokban sikeres, ahol teljesen digitalizálták a rendszert, amely így önállóan működik. >

Tovább

Orbán Viktor kifogy a barátokból a legfelső szinten

Hogy jobbnak látta kiléptetni képviselőit a kereszténydemokrata frakcióból, még mielőtt felfüggesztik azok jogait, az arra utal, >

Tovább

Mellékhatások

Ilyen a magyar ember, rátarti, büszke, karakán. Amelyik kocsmából kihajítják, abban ő egy percig se marad >

Tovább

A CDU-CSU mind a 29 képviselője Orbánék ellen szavazott

A mostani szavazásból kitűnik, hogy a magyar kormányfő mellett már csak 6 osztrák néppárti képviselő tartott >

Tovább

Amikor kiteszik Orbán szűrét

Ez azt jelenti, hogy Magyarország jelentős uniós alapoktól esik el, pedig azokra igen-igen nagy szüksége van. >

Tovább

A kasza hamarosan a hetilapokat is elérheti

A Posta bejelentése egy mellékmondatban már tartalmazta a fenyegetést, hogy a kasza hamarosan a hetilapokat is >

Tovább

Orbán tűszúrásai az EU ellen

Brüsszel csak magát okolhatja, hogy ilyen lehetőséget kínál fel a vetélytársaknak. De hogy most Ausztria és >

Tovább

Fidesz-Néppárt Saga mindörökké

Orbán valószínűleg éppen akkor szakít a kereszténydemokratákkal, amikor Merkel is távozik a színről. Hogy a kancellár >

Tovább

Nem akar elmenni Magyarországról Tóth Krisztina – a választásokig

Ő maga pária lett saját hazájában, ömlik felé a mocsok, bárki belerúghat. Pedig alkotóként szüksége van >

Tovább