2023. február 6. hétfő
Ma Dorottya, Dóra, Pál névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Jobb helyeken Petya exportált Fidesz-rakományát nem szokták átvenni

Sistereg, és most már éppen ott tart, hogy árulja magát Szerbiában is. Lehet, hogy Vucsicsnak tetszik a romlott áru, de hiszem, hogy a józanul gondolkodó emberek nem eszik meg. Tóth Ilona (Kolozsvári Szalonna):

Hol van Petya? Cöfög a szerbeknél. Segít ott is leépíteni a jogállamot meg a sajtószabadságot Vucsics elnökkel. Itthon már nagyjából végzett, besegít a szerbeknek, mert

a politikai stabilitás nagy kincs, amit külső beavatkozással, lázítással és hazugsághalmokkal akarnak elvenni. Ilyen próbálkozások a közelmúltban Magyarországon is voltak, de sikertelenek maradtak, és ez Szerbiában is így lesz.

Azt mindig tudtuk, hogy nemigen van a helyén az esze, így hát ne csodálkozzunk, hogy éppen ő az, aki most már exportálja is magát és Orbániádát, egy ország belügyeibe avatkozva éppen bontogatja a stabilitást. Sumákol a galoppos. Lapít, mint szar a gazban. Figyelik? Nem sok szava volt Notre-Dame tragédiájára. Sunnyog, mert olyanokat bármelyikünk tud mondani, hogy az anyagi segítségnyújtás mellett a kormány koordinációs feladatokat is vállalhat, amennyiben magyar szakemberekre volna szükség a katedrális megmentéséhez. Haha, nesze semmi, fogd meg jól. Ha nem a franciákról lenne szó, már régen három-négy templom építését is megígérte volna. Milliárdokért. Közpénzből. Nem nagyon bátorkodik konkrétummal előjönni, nagyon jól tudja, hogy Macron nincs egy súlycsoportban Vucsiccsal meg Orbán imádott diktátoraival.

Az első helyen a nagy szerelme, Orbán áll. Azért azt nem hiszem, hogy nagyon sok fiatalnak a Viki volt az álma. Petyának igen. Őt akarta szolgálni. Szolgálja is, de nem ám úgy, mint a hétköznapi halandó, hanem ezért a megálmodott seggnyalásért hálából pillanatok alatt úgy meggazdagodott, hogy azt is elfelejtette, honnan az úristenből van sok pénze. Ja a papa, mindig van egy papa, aki luxusvillát vesz. Nekik.

Szijjártó tényleg Orbán díszpintye, mert még szóvivőnek elment, tisztában voltunk vele, miket prédikál. Na de hogy ő vezesse Magyarország külügyeit, az egyenesen botrány(os). Szijjártó egy senki volt, elvek nélkül, az elve, meggyőződése Orbán. Elég sajátságos módon, de még abban is hasonlítanak, hogy ez az egykori bencés gimnazista is kapott pénzt a Soros Alapítványtól. Irány Amerika! Repülőjegy, biztosítás, ösztöndíj, heti 75 dollár zsebpénz a Sorostól. Azt nem mondom, hogy mindezt elfelejtette, nem amnézia miatt lett mára Soros legnagyobb utálója, hanem azért, mert ez kívánta, kívánja a rend és Orbán. Az elnöki stáb vezetője például úgy lett, hogy Orbán meccsre hívta, és a szünetben kérte fel a feladatra. Hol máshol? Csak úgy haveri alapon, így intézi a kinevezéseket a diki. Megtehette volna mosogatás közben is, ha egyáltalán zavarja a kosz. Hú, ez nagyon tetszett Petyának, ennél jobban már csak az, hogy megkapta az egyik legfontosabb tárca vezetését, amit aztán felpumpált a haverjaival.

Egy példát engedjenek meg: a sportból jött mellé Menczer Tamás. Tudják ki az a Menczer Tamás? Ismerős a neve, ugye. A valahai közszolgálati tévés sportriporter. Ma Szijjártó Péter jobb vagy bal keze, ki tudja. Mindenesetre, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A focimeccsekről lovagolt át a diplomáciába. Én hiszek az emberek fejlődésében, de azért ez a Menczer sportosnak is igen gyengécske volt. A londoni olimpián a birkózó Lőrincz Tamást interjúvolta Menczer, egyik kérdését így vezetve fel: „Igen, egész nap jól ment ez a boksz.” A 2014-es brazíliai foci-világbajnokságon is égett – a sportlap olvasói a leggyengébb kommentátornak szavazták meg. Már akkor sem tudta kicsoda, micsoda: teljes meggyőződéssel magyarázta, hogy Laura Chinchilla elnökasszony akkora szurkolója a nemzeti válogatottnak, hogy a meccsek után mezt húz, és kimegy az utcára bulizni a néppel. Chinchilla asszony, akkor már három hónapja nem volt elnök. És ez az ember államtitkárként osztja a kormány eszét, főleg a határon túl, így lett ő Viki-Petya-bébi.

Egyébként én Szijjártót teljesen feleslegesnek tartom a kormányban. Pontosan olyan, mint Orbán: egy négyszárú gatyában élnek. Összebújva, összezárva. Petya arra jó, arra csillagos ötös, hogy ahová a főnöke nem jut el, ő helyettesíti – pökhendi, nagyképű módon. Egy senki, önállóság nélkül. Talán lehetne nemzetközileg is elismert diplomata, de mitől lenne, úgy ugatja a szakmát, mint haragos kutya a díjbeszedőt. Micsoda összhang Mutyilandban! Két felfújt hólyag. Az egyik megmondja, mi mennyi – nekik, a másik szaladgál délre, északra, keletre, amerre a Nap kering. Nyugaton fázik, arra nem megy, nem adnak neki meleg takarót.

Multifunkci pasasok. Petya külföldön adná el, ami már nálunk sem menő. Nyomul, szünet nélkül megy a csatába – az első magyar vérig. A tábornok parancsára ütteti magát az Unióban. Nem győzelmi harsonák szólnak érte arrafelé, hanem a megvetés sípjai. Gratulálunk, kifütyülnek!

Sistereg, és most már éppen ott tart, hogy árulja magát Szerbiában is. Lehet, hogy Vucsicsnak tetszik a romlott áru, de hiszem, hogy a józanul gondolkodó emberek nem eszik meg. Különben is, teljesen fölösleges Fidesz-rakományt jobb helyeken nem szoktak átvenni.

 

2019. április 21.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Riasztó lesz a háború második éve

A New York Times biztonságpolitikai szakírója azt jósolja, hogy riasztó lesz a háború 2. éve, az >

Tovább

Putyin pátriárkája kém volt Svájcban

I. Kirill (akit a magyar kormány levetetett az uniós tilalmi listáról – a szerk. megj.) szereti >

Tovább

Az elhúzódó háború ára

A New York Times elemzése szintén arra figyelmeztet, hogy nem lenne jó, ha elhúzódna a háború, >

Tovább

Izrael a magyar és a lengyel úton

A NPR, az amerikai közszolgálati rádió kommentárja azt emeli ki, hogy a szélsőjobbos izraeli kormány széles >

Tovább

A nagy közös piszoár

S ha már látszat és valóság politikai összefüggéséről beszélünk, aligha mehetünk el szó nélkül az Orbán-rezsim >

Tovább

A szabadság különös iránya

Orbán is bármit megtehet, mert a magyar állam halott, a helyébe ő lépett. Az állam minden >

Tovább

Netanjahu létveszélyt jelent Izrael számára

A Guardian kommentárja azt hangsúlyozza, hogy a régi-új miniszterelnök létveszélyt jelent Izrael számára, de ki lehet >

Tovább

A scholzkodás tétje

Timothy Garton Ash bevallja: nem gondolta volna, hogy ekkora sikert arat, amikor a múlt héten továbbküldte >

Tovább

Ukrajna földje

Miután Orbán Viktor egy hete senkiföldjének nevezte Ukrajnát, a dnyiprói polgármester magából kikelve gazembernek minősítette a >

Tovább

Nevezd ásónak

Mai levelemet Londonból, de nem csak Londonról írom. Innen sokszor élesebb fényben látszik Magyarország és a >

Tovább

Trump és a republikánusok jövője

A volt elnök ellenfelei részéről jelenleg a vágyálom tűnik az egyetlen stratégiának, mármint hogy ne ő >

Tovább

Össztűz a nagykövetre

A keményen jobboldali Magyarországon személyeskedő támadások érik a vállaltan meleg diplomatát. A hatalombarát média azzal gyanúsítja, >

Tovább