2020. február 17. hétfő
Ma Donát névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Kik vagyunk, mit akarunk

Egy rossz hírű könyvnek van hasonló címe. A szerzőpáros ezzel akarta lejáratni az 1956-os magyarországi forradalom >

Tovább

Napi ajánló

A mellébeszélés magasiskolája

Amikor egy politológus propagandistává „promoválja" önmagát

De ha politológusunk netán az Uniót alkotó tagállamok „fősodratú balliberális táborára” gondolt volna (hiszen azok, s így Orbán Viktor kormánya nélkül sem lehet dönteni), akkor melegen ajánljuk, hogy számlálja össze két kezén, hány uniós államban van ma balközép vagy baloldali kormány. (Megsúgjuk: a 28-ból mindössze tízben.) Purger Tibor (Szabad Magyar Szó):

Az unalomig megszoktuk már, hogy a magyarországi hatalom és médiamanipulátorai, a jól fizetett propaganda-apparátus, a megmondóemberek és közírónak álcázott pofozófiúk mindent és mindenkit leballiberális-kozmopolitáznak, ami vagy aki nincs ínyükre. Minden rossz, ami „kozmopolita”, és minden „ballibsi”, ami rossz a mai magyar állami szomorújátékban. (Talán mert nincs nagyobb szókincsük – mint kedvenc amerikai bálványjelöltjüknek, a sárga lakkozott hajú dilettánsnak.) Nemcsak a régi „emúttnyócév” és a madárijesztővé dekorált Gyurcsány a gyűlölet meg üldöztetés kötelező tárgya, hanem mindenki, akinek esze-mersze van másként gondolkodni széles e hazában, mint ahogy azt a budai várban meg a pesti országházban megbúvó Soros-alumnus haverok és milliárdos holdudvaruk eldönti és előírja.

Nincs ebben semmi meglepő: Az amerikai csoda is bizonyítja, hogy minél nagyobb a mellébeszélés, annál nagyobb a siker esélye. Akkorát kell hazudni, hogy azt már ne lehessen nem elhinni – mert a tisztességes emberek tömegei el sem tudják képzelni, hogy közéleti szereplők akkorát gurítsanak. A győztes politikusok meg propagandisták pontosan tudják, meddig kell elmenni.

De amikor egy társadalomtudós is így viselkedik, akkor azért még mindig kiakadunk. Valahogy az az érzésünk, hogy aki eleget tanult ország-világ működéséről, azt már ennél nehezebb kéne legyen rávenni, hogy félrebeszéljen, sőt félrevezessen. Pedig ilyen is van, legutóbb a Magyar Időkben. A „helyszín” természetesen nem meglepő: ez a szépnevű és jobb sorsra hivatott kormánypropaganda-lap – Bayer Zsolt felülmúlhatatlanul alpári stílusának égisze alatt – csöpög a fröcsögéstől. De mit keres ott egy olyan politológus, mint a múlt pénteki számban Fricz Tamás? (Autoriter brüsszeli kormányzás: A kozmopolita balliberálisok kettős mércéje egyúttal önmaguk paródiája. Magyar Idők, 2018. január 4., http://magyaridok.hu/velemeny/autoriter-brusszeli-kormanyzas-2632408/)

Jó, megértjük, feladatul kapta, hogy ő is letegye voksát a „kozmopolita balliberálisok” (értsd: minden önállóan gondolkodó ember) ellen, meg hogy teljes tudományos autoritásával leautoriterezze a „brüsszeli kormányzást”. Végtére is mást sem hall a magyar ember a nemzet legfelsőbb megmondójától, mint azt, hogy harc meg ellenállás meg szovjet-Unió. Egy kis tudományos szó ide vagy oda, úgysem számít.

De Fricz egy picit túltolta a biciklit, amikor végkövetkeztetésként kinyilatkoztatta, hogy „az uniót jelenleg irányító, fősodratú balliberális tábor […] illiberális, autoriter rendszert hozott létre Brüsszelben”.

Hogy is van ez?

De hiszen maga Orbán Viktor szónokolt az illiberális állam szükségességéről még 2014-ben! Ha tehát ezt azok az „átkozott brüsszeliek” átvették, akkor talán jól csinálták, nemdebár. Meg hát a magyar nemzetvezető foglalta imáiba a világ vezető autoritereit: Putyint, Erdogant és másokat. Ha tehát a gonosz Brüsszel most már ebben is követi Európa motorját, akkor mégiscsak használt a gyarmatellenes menetelés, nemdebár.

Szóval van itt néhány hátrabukfenc a politológus propagandista okoskodásában, ami fölött a jószándékú olvasó könnyedén átsiklik, hiszen tudja: „úgy rossz az a Brüsszel, ahogy van”! A legnagyobb gurítást így nyilván észre sem „teccettek” venni a magyar emberek: hogy ti. tudós hergelőnk szerint az Uniót jelenleg egy „fősodratú balliberális tábor” irányítja. Nos hát, álljunk csak meg egy percre, és vizsgáljuk meg ezeknek a brüsszeli „gazembereknek” a politikai hátterét – nehogy már újra gyarmati sorba vessék szegény uniós finanszírozottságú magyar kormánybarát milliárdosainkat!

Lássuk, kik is vezetik azt az autoriter brüsszeli kormányzást és hová tartoznak!

Az Európai Parlament elnöke Antonio Tajani (az Európai Néppárt frakciójához tartozik, akárcsak Orbán Viktor), a többször elítélt és lemondatott Orbán-barát Silvio Berlusconi legfontosabb stratégája volt hazájában.

Az Európai Bizottság elnöke Jean-Claude Juncker (az Európai Néppárt frakciójához tartozik, akárcsak Orbán Viktor), a luxemburgi Keresztényszocialista Néppárt egykori vezetője, aki ugyan egyszer „felpofozta” és lediktátorozta a magyar miniszterelnököt, de azóta is barátságosan veregetik egymás vállát.

A még sokkal fontosabb Európai Tanács (amelyben Orbán bármikor vétózhat, vagyis mégsem annyira diktatórikus testület az, mint mondjuk az SZKP KB politbürója volt) elnöke Donald Tusk (az Európai Néppárt frakciójához tartozik, akárcsak Orbán Viktor), egy jobbközép lengyel kormányt vezetett Európa csúcsára való avanzsálása előtt, akinek elnökké választását Orbán Viktor – még jobboldalibb lengyel PIS-remények ellenére – megszavazta.

De ha politológusunk netán az Uniót alkotó tagállamok „fősodratú balliberális táborára” gondolt volna (hiszen azok, s így Orbán Viktor kormánya nélkül sem lehet dönteni), akkor melegen ajánljuk, hogy számlálja össze két kezén, hány uniós államban van ma balközép vagy baloldali kormány. (Megsúgjuk: a 28-ból mindössze tízben.)

Vagyis átlátunk a szitán. Lehet, hogy propagandának indult a politológusi málé, de csak önparódia lett belőle.

 

2018. január 8.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A „támogatás” ára

Nem az a gond, hogy a két magyar nyelven tájékoztató kft. támogatásban részesül, hanem az, hogy >

Tovább

Korom gályájának rabja

De felesleges visszasírni azokat a korokat, lássuk be, hogy a modern korban a művész a porondra >

Tovább

Magyar árkok

„Egyre kevesebb vigasza van az ország egyik, politikailag elárvult felének”, írta Károlyi Csaba a Parti Nagy >

Tovább

Öt hónapja várunk a pénzünkre!

Több vajdasági magyar földműves gazda vár már hónapok óta arra a pénzre, amit a Seb-Agrar zentai-pacséri >

Tovább

Mit és kit lehet tanítani?

Kezdő tanárként a legnagyobb sokk, ami ért, az volt, amikor egyik középiskolás diák a háziolvasmány, a >

Tovább

„A helyzet egyre feszültebb”

Mások a hatalomnak a migránsok iránti viszonyulásokban a szándékosságot sem tartják elképzelhetetlennek. Olyan vélemények is vannak, >

Tovább

Az utolsó idealista

Elszaporodtak a Fidesz-paraziták, válaszolta szomorkásan. Nem bírja nézni a sok haszonleső hajbókolót, karrieristát, akik nem a >

Tovább

A választásoknak lesz-e legitimitásuk?

A VMSZ bizony nagy problémában lehet, egyrészt, mert a legutóbbi választások óta a közösség jócskán megfogyatkozott, >

Tovább

Tantalosz története

Olyan világ jött el tevékeny közreműködésünkkel, amikor bizonyos készségekben és műveltségi szférákban nem a tanár, hanem >

Tovább

Andrić és az albánok

A Feljegyzések ismeretében azonban semmi kétségem nem lehet, a Kelet-Európában és a Balkánon még a legnagyobbakat >

Tovább

Szabadkának ismét magyar polgármestere lesz

A Napló szabadkai tudósítója a Szerb Haladó Párt berkeiből származó információja szerint megszületett a Vučić-Pásztor megállapodás: >

Tovább

Vučić ölében

Márai Sándor irt azokról, akik a nemzeti színű gatyában sorakoztak fel a kommunisták mögött, nos pontosan >

Tovább