2019. szeptember 20. péntek
Ma Friderika névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

A Vatikán 166. sz. közleménye

Ma tették közé a Szentszék állásfoglalását. >

Tovább

A hűséges Hachiko története

Hachiko 1923 novemberében látta meg a napvilágot Japánban, Odate városában. Alig két hónapos volt, amikor >

Tovább

Amerika felfedezése annak köszönhető, hogy Kolumbusz nőtlen volt

Kolumbusz Kristóf kizárólag azért fedezhette fel Amerikát, mert nőtlen volt – jelenti kanadai tudósítónk. Tudniillik ha >

Tovább

A fasiszták zászlaja alatt

A fasiszták zászlaja alatt1 A filozófus bevásárolt és már majdnem hazaért a lakásába. Fényes nappal, Budapest szívében. >

Tovább

Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

– Budapest melyik európai ország fővárosa? – így hangzott az amerikai iskolákban a harmadikos földrajz tananyagnak >

Tovább

Hogyan szaporodnak a rendőrök?

Dublinban elszabadult egy rendőrségi ló. Utóbb a termetes állatból előtört a párzási ösztön, és majdnem >

Tovább

Motivált zsírégetés

Végre egy szellemes hirdetés a reklámok sivárságában: >

Tovább

Úrvezetők Kínában

A felvételek gyűjteménye gyakorlatilag egyetlen sarkon készült. >

Tovább

Előkerült az egyik legijesztőbb felvétel a Japánt sújtó szökőárról

Néhány napja tűnt fel a videómegosztókon a döbbenetes amatőr felvétel. >

Tovább

Mosdók a világ minden tájáról

A leleményesség határtalan. >

Tovább

Távol Nigériától

Közel tíz éve, amikor először jártam Nigériában, ellenállhatatlanul magával ragadott a földrész gyönyörűsége. Megismerni egy másik, >

Tovább

Balla László esete Tito marsallal

Balla László* mérnök, a szabadkai Műszaki Iskola igazgatója, neves sportoló, Szabadka város díszpolgára, az egykori Jugoszlávia >

Tovább

Napi ajánló

Euroatlanti üdvözlettel

Tamás Gáspár Miklós
Tamás Gáspár Miklós
Euroatlanti üdvözlettel
Híd romokban (ypsyviolin fotója)

„A fajgyűlölet, édes szívem, egyetemes. Nem a külföld fogja elsöpörni. A belföld se. Csak te magad.” Tamás Gáspár Miklós cikke (hvg.hu):

Az Egyesült Államok szappanopera-producert – Mrs. Colleen Bellt – küld a politikai tragédia kellős közepén hörgő Budapestre, tévedhetetlen műfaji érzékkel, hajszálpontos, találó időzítéssel.

Mrs. Bell kiválóan alkalmas az összes Amerika-ellenes előítélet fölkeltésére, éppen azt a hollywoodi típust képviseli, amelynek láttán a legprovinciálisabb sovinisztákból kitör az egyébként alaptalan kultúrgőg. Mindez akkor történik, amikor kiderült, hogy az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala (kéretik az „agency”-t NEM „ügynökség”-nek fordítani, írástudatlan kollégák!) lehallgatta a fél világot, beleértve névleges szövetségeseit. Az is kiderült, hogy kit nem szokott lehallgatni Amerika: Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland vezetőit; azaz nem a szövetségi viszony, hanem a faji-etnikai kapocs, az angolszász közösség a fontosabb. Csak a saját fajtánkban bízunk, frogs, krauts, dagos, wogs needn’t apply. Ebből tudhatjuk, mit gondolnak a külvilágról ott abban a washingtoni alagsorban. De nem kell nyugtalankodni: láthatólag úgyse képesek megérteni a fölnyitott leveleket és a lehallgatott telefonvitákat. Emlékezzünk a jó Reagan elnökre: „boldog vagyok, hogy végre Bolíviában lehetek”, mondta – Rio de Janeiróban!

A 9/11 kapcsán megindított háború olyan ország ellen, amelynek az égvilágon semmi köze nem volt és nem lehetett a merényletekhez (Irak) félreérthetetlenül megmutatta az amerikai honvédelmi, kül- és világpolitika színvonalát. Pár százezer halottal odább az Egyesült Államok által Irak nyakába ültetett kormányzat most Amerika legfőbb ellenségével, Iránnal paktál – mi egyebet is tehetne, hiszen már a kutya se törődik vele. Nagy síita birodalom készülődik arrafelé, de erre nem érünk rá, bájos tévés asszonyoknak kell szemináriumokat tartanunk az ÁVH és az AVH közötti szubsztanciális különbségről, ha már Pestre libbennek nagykövetnek.

(Önnek, elbűvölő, ám hazafias olvasóm, ezt ugye nem kell elmagyaráznom.)

David Cameron brit miniszterelnök – akinek a hazája a nyugati civilizáció talpköve, nemde – hosszú, fárasztó, uszító kampány után, amelyben fáradságot nem kímélve vett részt a simaképű tory apparatcsik, végre előjött a farbával: az angol fajgyűlöletnek megvan a legújabb célpontja (miután a „paki” már nem érdekes, jobban beszéli a cockney-t, mint a bennszülöttek, hiszen már negyedik generációja bennszülött maga is): A KELET-EURÓPAI! Azaz ön, szépséges olvasó, ön ott a söpredék, a scum of the earth, különösen, ha roma akcentussal követeli a segílyt (vö. Zur Roma-Frage), de egyébként is. Ez a mi másik szövetségesünk, az Egyesült Királyság. Ezentúl a kelet-európai csürhe nem teheti be a piszkos lábát csak úgy a jogaros szigetre (this sceptred isle… this happy breed of men, this little world… this blessed plot, this earth, this realm, this England). És ha föl akarja íratni az aszpirint, hát takarodjék csak haza Oláhországba.

A másik nagyszerű szövetségesünk, la République Française: itt ugye a szab., az egy., a testv. uralkodik, föltéve, hogy ön, ellenállhatatlan olvasó, nem akar ott letelepedni a közönséges, falmelléki kiejtésével, és nem akarja óvodába íratni a szurtos purdéit. Mert ön, megrendítő csáberejű olvasó, ön oláh és bolgár cigány, akinek semmi köze ahhoz a végsőkig túlfinomodott kultúrához, amelyet Manuel Valls szociálrasszista belügyminiszter és Marine Le Pen transzfasiszta sztár és rohamosztagos testesít meg (Marine Le Pen még az antiszemitizmusról is hajlandó lemondani, ha a kelet-európai bevándorlókat a kellő panache-sal és lendülettel ütlegelheti; Marine Le Pen nem áll szóba a magyarországi Jobbikkal, állítólag azért, mert a Jobbik még hozzá képest is túl náci, de valójában azért, mert neki a ká-európai Untermensch csak ne náculjon, merde alors). („Que veut cette horde d’esclaves?” – idézet a Marseillaise-ből…)

A brit és a francia mérsékelt „baloldal” (Valls, Blunkett) kétségbeesetten kapaszkodik – bocsánat, ez idézet – A FASI PASI ÉS A NACI MACI után, a liberális demokrácia teljes politikai színképe magára (és egymásra) talál a kelet-európaiak iránti gyűlöletben és megvetésben. Olaszország dettó, Spanyolország is azonnal.

A szegény, szerencsétlen magyarországi (és utódállami…) liberálisok azt képzelik, hogy a Nyugat valamiféle antirasszista és antinacionalista mennyország, és mélyen lenézi a kelet-európai sovén-etnicista, autoritárius balgaságokat. Hát persze, hogy lenézi őket, ha kelet-európaiak. A saját rasszizmusa azonban ésszerű és humánus.

A fajgyűlölet, édes szívem, egyetemes. Nem a külföld fogja elsöpörni. A belföld se. Csak te magad. „Tu le connais, lecteur, ce monstre délicat, — Hypocrite lecteur, — mon semblable, — mon frère!” („Te álszent olvasóm, képmásom, bús fivérem…”.) Ha ugyan.

2013. november 28.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Név: pronobis, írta: 2013. november 29. 7:54:40

Kedves TGM! David Cameron - és a többi nyugat európai ország vezetése nem rasszista akkor, amikor a "segílyt követelő" kelet európait nem látja szívesen az országában. Semmi problémája nincs a dolgos, munkavállaló kelet európaiakkal, de érthetően nem akarja a szociális költségvetését idegenekre költeni, amikor van éppen elég rászoruló saját állampolgára.  Egyébként a "segíly követeléssel van két alapvető probléma.
1. Mire föl követel?
2. Miért lenne kötelessége egy államnak idegen állampolgárokat segélyezni?

Ezek az emberek ugyanis nem menekültek, nem politikai üldözöttek, de még csak nem is etnikai üldözöttek. Egyszerű szerencselovagok, akik kihasználják a gazdagabb állam megengedőbb szociális lehetőségeit. Nem véletlen, hogy megúnta őket Kanada, Franciaország, stb. Aki ugyanis dolgozni ment és szerzett is munkát, azt sehonnan nem útálták ki.
Summa summarum: ez a rasszista duma ugyan nagyon trendi, de értelmetlen.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

WP: A NATO-nak ideje megválni Törökországtól

A Nyugatnak meg kell határoznia: a NATO sima biztonsági szerveződés, vagy pedig a tagoknak egyben igazodniuk >

Tovább

A nemzetközi sajtó von der Leyen esélyeiről

Elvileg 374 voks elegendő a megválasztáshoz, de ha nem szed össze legalább 400 szavazatot, akkor igencsak >

Tovább

Lendvai: a csúcsjelölti rendszer igazából nem demokratikus

Weber cseppet sem tett volna jót a Bizottságnak, hiszen 2010 óta pátyolgatta Orbánt és lehetővé tette, >

Tovább

Nem rossz, de nem is az igazi

Von der Leyen hatalmas meglepetés, rá senki sem gondolt volna előzőleg Juncker utódjaként. Róla Németországban úgy >

Tovább

Bohócorr

Kezdettől látszott, hogy egy bohóc, de mostanra a saját karikatúrájává vált. Donald Trump oszakai ámokfutásán már >

Tovább

Palotaforradalom a Néppártban

Timmermans-szal szemben nagy az ellenállás az új tagállamok között. Ám ha mégis ő futna be, nos, >

Tovább

Putyin pechje

Tény, hogy a demokrácia egy ideje sok helyütt gyengül, de ez gyorsan változhat, ha az egyre >

Tovább

A nyugati gátlástalanság találkozása a közel-keleti gátlástalansággal

„Kelet-Európában is tanácsos lenne megtanulni: fehérházi perspektívából a térség sem ér többet egy messzi porfészeknél, melyre >

Tovább

Ha nem Weber, akkor ki?

Egyre több hír jön arról, hogy Merkel hiába próbálta keresztülnyomni Webert. Macron kezdettől fogva ellenezte, hogy >

Tovább

Weber helyett Timmermans?

Úgy hírlik, hogy fájdalomdíjként a bajor vezető az Európai Parlament élére kerülne. Ez viszont megnövelné a >

Tovább

Putyin: a liberalizmus ideje lejárt

Nem túl hízelgően nyilatkozott a szexuális sokszínűségről sem, mivel az szerint elhalványítja a lakosság döntő hányadának >

Tovább

Mindenki ellenség, de ő még a rákot is kigyógyítja (trumpizmusok)

Amerikában szórakoztatóiparrá vált a politika, de ebben a szakmában csak az maradhat fenn sokáig, aki újra >

Tovább