2024. május 29. Szerda
Ma Magdolna, Magda, Ervin, Léna névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

A Vatikán 166. sz. közleménye

Ma tették közé a Szentszék állásfoglalását. >

Tovább

A hűséges Hachiko története

Hachiko 1923 novemberében látta meg a napvilágot Japánban, Odate városában. Alig két hónapos volt, amikor >

Tovább

Hogyan szaporodnak a rendőrök?

Dublinban elszabadult egy rendőrségi ló. Utóbb a termetes állatból előtört a párzási ösztön, és majdnem >

Tovább

Amerika felfedezése annak köszönhető, hogy Kolumbusz nőtlen volt

Kolumbusz Kristóf kizárólag azért fedezhette fel Amerikát, mert nőtlen volt – jelenti kanadai tudósítónk. Tudniillik ha >

Tovább

A fasiszták zászlaja alatt

A fasiszták zászlaja alatt1 A filozófus bevásárolt és már majdnem hazaért a lakásába. Fényes nappal, Budapest szívében. >

Tovább

Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

– Budapest melyik európai ország fővárosa? – így hangzott az amerikai iskolákban a harmadikos földrajz tananyagnak >

Tovább

Motivált zsírégetés

Végre egy szellemes hirdetés a reklámok sivárságában: >

Tovább

Úrvezetők Kínában

A felvételek gyűjteménye gyakorlatilag egyetlen sarkon készült. >

Tovább

Előkerült az egyik legijesztőbb felvétel a Japánt sújtó szökőárról

Néhány napja tűnt fel a videómegosztókon a döbbenetes amatőr felvétel. >

Tovább

Mosdók a világ minden tájáról

A leleményesség határtalan. >

Tovább

Balla László esete Tito marsallal

Balla László* mérnök, a szabadkai Műszaki Iskola igazgatója, neves sportoló, Szabadka város díszpolgára, az egykori Jugoszlávia >

Tovább

Távol Nigériától

Közel tíz éve, amikor először jártam Nigériában, ellenállhatatlanul magával ragadott a földrész gyönyörűsége. Megismerni egy másik, >

Tovább

Miért nincsenek Belgrádban terroristák?!

Spitzer Éva
Spitzer Éva
Miért nincsenek Belgrádban terroristák?!
A terrorista (andrevomberg illusztrációja)

Egy közel-keleti országból érkezik két terrorista Belgrádba azzal az eltökélt szándékkal, hogy Allah nevében megbüntessék a „hitetlen szerbeket”.

Az események a következőképpen zajlottak:

Vasárnap, 20:47

Megérkeznek Belgrádba. A Szurcsin repülőteret nyolc órával a gép érkezését követően hagyják el, mert elkeveredett a csomagjuk. A légitársaság, amelyikkel érkeztek, nem vállalja a felelősséget a csomag elvesztéséért, de egy repülőtéri alkalmazott javasolja a terroristáknak, térjenek vissza másnap, hátha szerencséjük lesz, és megkerül a csomag.

Taxiba ülnek. A rámenős taxis a visszapillantó tükörbe nézve megállapítja, hogy kétségtelenül külföldiekről van szó, így másfél órát kocsikáztatja őket a városban. Miután a terroristák még akkor sem tiltakoznak, amikor a taxióra 150 euró ellenértékét, kb. 16 000 dinárt mutat, a taxis elhatározza, hogy felveszi a haverját a körgyűrűn. Együtt rabolják ki, és félholtra verik a terroristákat, és ott hagyják őket a külváros peremén.

Hétfő, 10:30

Miután magukhoz térnek, a két terroristának sikerül eljutnia a szállodába, ahol gépkocsit bérelnek. Ezután elindulnak a repülőtérre, de elakadnak a pedagógusok és orvosok sztrájkja miatti blokádban. Később a belgrádi taxisok állják el az útjukat, akik szintén sztrájkolnak.

Hétfő, 14:30

Valahogy elvergődnek Újbelgrádba, ahol egy magánirodában pénzt váltanak. A cipőjük talpában megmentett dollár helyett a zsebük most hamisított ezer dinárosokkal van tömve.

Hétfő, 15:45

Azzal az elhatározással érkeznek meg a szurcsini repülőtérre, hogy egy repülőt eltérítenek, és a Köztársasági Palotába csapódnak. Csakhogy négyszeres fizetésemelést követelve sztrájkolnak a szerb légitársaság pilótái, valamint a teljes személyzet. Ugyanez a helyzet a repülésirányítókkal is, akik szolidaritásból csatlakoznak kollégáikhoz. Az egyetlen rendelkezésre álló gép a felszállópályán a Montenegro Airlines gépe, amelynek Podgorica a célja, de máris nyolc órát késik a felszállással. A montenegrói légitársaság személyzetének tagjai az utasokkal együtt a padlón ülnek és a Montevízió 2006 népszerű dalait énekelgetik, időnként jelszavakat rikkantanak a népszavazás javára. Megérkeznek a montenegrói ellenzék képviselői, és pofonokat kezdenek osztogatni jobbra és balra, válogatás nélkül, de a legtöbb pofont a két terrorista kapja.

Hétfő, 19:05

Végre lehiggadnak a kedélyek és Allah két hűséges, vérbe fagyott követője elindul a Pink Air pultjához, hogy jegyet vásároljanak egy gépre, amit azután eltéríthetnek, hogy becsapódjon a Köztársaság Palotájába. A Pink Air ügyintézője, akitől a jegyet megvették, elhallgatja előlük a tényt, hogy a járatot tulajdonképpen törölték.

Hétfő, 22:07

A terroristák most már komolyan fontolgatják, érdemes-e folytatni az akciót. Már nem biztosak benne, hogy a Köztársaság Palotájának lerombolása terrorista cselekmény, avagy irgalmas cselekedet-e?

Hétfő, 23:30

A két éhes terrorista a repülőtéri étterembe indul vacsorázni, plyeszkavicát rendelnek kajmakkal, vagyis tejfölösen.

Kedd, 08:35

A tejföl romlott volt, a két terrorista kórházba kerül ételmérgezéssel, miután az éjszakát a mentő központi folyosóján töltötték. A felépülés nem tartott volna tovább néhány napnál, ha nem merül fel a gyanú, hogy a plyeszkavica szalmonellával volt fertőzött.

Vasárnap, 17:20

Tizenkét nap elteltével elhagyhatják a kórházat, amely egyébként a Partizan focicsapat pályája mellett áll. A Partizánt saját pályán éppen megverte a Crvena Zvezda 4:0-ra. A Sírásók, vagyis a Partizan szurkolóinak egy csoportja a két sötétebb bőrű arabot összetéveszti a Cigányok, vagyis a Zvezda szurkolócsoportjának tagjaival, és először megdobálják őket kővel. Utóbb a helyzet súlyosabbra fordul, és mindkettőjüket szexuálisan is zaklatják.

Vasárnap, 19:45

A szurkolók végre eltakarodnak, a két terrorista pedig úgy dönt, leisszák magukat először életükben (még ha bűnnek számít is!). Az egyik Duna-parti hajón megitatják őket pancsolt cefrével, így alkoholmérgezéssel ismét a kórházban kötnek ki, ahol kiderül, hogy mindketten HIV-pozitívak lettek.

Kedd. 23:42

A két terrorista potyautasként hajón hagyja el Szerbiát Románia irányában. Az alkoholmérgezés és a számtalan fertőzés miatt kimerült terroristák kemény esküvel megfogadják, hogy soha többé nem térnek vissza Szerbiába.

2011. április 5.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Név: tyato, írta: 2011. április 5. 23:01:42

Gospođu Evu pozdravlja autor orginal texta" teroristi iz jedne blisko istočne zemlje....", prva verzija je bila dosta davno još je postojala "marka". Preko mog druga Šafranj Ferike ću Vam poslati modifikovan text pa ga prevedite i objavite. Ja govorim i čitam mađarski ali ne znam da pišem. (Prevod je super)
Pozdrav Tyato

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A Monroe-elv és ami ebből következett

A gyakorlatban azonban a hidegháború viszonyai között, a szovjet és kommunista fenyegetés nyomásában a nemzetbiztonságát fenyegetőnek >

Tovább

Izrael nem alapozhatja politikai stratégiáját a megkérdőjelezhetetlen katonai erőre

A palesztinokhoz fűződő viszonyt egy évtizeden át a jobboldal szabta meg, ám felsült vele. A hadsereg >

Tovább

Még Trump sem állhat a törvény felett

Őt is megilleti persze a tisztességes tárgyalás és az ártatlanság vélelme. Ám nem szabad semmiféle kiváltságot >

Tovább

Európa új frontvonalai

Az olasz Külpolitikai Intézet igazgatónője szerint új határok alakulnak ki Európában, mert a háború bebizonyította, hogy >

Tovább

A szaudi-iráni megállapodásról

Persze, van még egy ismerős ismeretlen ebben s közel-keleti egyenletben, aki nem is olyan háttérszereplő, különösen, >

Tovább

Putyin határtalan étvágya – Moldova, Koszovó és Bosznia

Moszkva meg akarja buktatni a kisinyovi kormányt, hogy az ország orosz befolyás alá kerüljön, és ezzel >

Tovább

Léggömb, vagy csak egy lufi?

Az aligha új, hogy két állam kémkedik egymás ellen, amióta világ a világ, ez az egyik >

Tovább

Az olasz miniszterelnök jobb, mint a híre

A Die Welt korábbi főszerkesztője nem ért egyet azokkal, akik félreverik a vészharangot az olasz miniszterelnök >

Tovább

Mi a gond a kínai lakosság csökkenésével

Paul Krugman kétségbe vonja a hivatalos kínai adatokat, mármint hogy tavaly váratlanul fogyni kezdett a lélekszám, >

Tovább

Netanjahu Izrael legnagyobb ellensége, miért nem száll vele szembe a Nyugat?

Hiszen a keményen jobbos vallási koalíció nekimegy a polgári szabadságjogoknak, külföldön pedig megbízhatatlan partnernek ígérkezik. Netanjahu >

Tovább

Ha Putyin belebukik a kalandba, egy jó ideig káosz áll be

Viszont kiaknázhatja Magyarország, Lengyelország és Románia, hogy megkaparintson olyan tartományokat, amelyekről 1919 és 45 között volt >

Tovább

Babiš nyomul az elnökségért

A megosztó populista milliárdos, Andrej Babiš nyomul az elnökségért a választás tegnap kezdődött és ma záruló >

Tovább