2022. szeptember 26. hétfő
Ma Jusztina, Kozma, Damján névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

A Vatikán 166. sz. közleménye

Ma tették közé a Szentszék állásfoglalását. >

Tovább

A hűséges Hachiko története

Hachiko 1923 novemberében látta meg a napvilágot Japánban, Odate városában. Alig két hónapos volt, amikor >

Tovább

Amerika felfedezése annak köszönhető, hogy Kolumbusz nőtlen volt

Kolumbusz Kristóf kizárólag azért fedezhette fel Amerikát, mert nőtlen volt – jelenti kanadai tudósítónk. Tudniillik ha >

Tovább

Hogyan szaporodnak a rendőrök?

Dublinban elszabadult egy rendőrségi ló. Utóbb a termetes állatból előtört a párzási ösztön, és majdnem >

Tovább

A fasiszták zászlaja alatt

A fasiszták zászlaja alatt1 A filozófus bevásárolt és már majdnem hazaért a lakásába. Fényes nappal, Budapest szívében. >

Tovább

Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

– Budapest melyik európai ország fővárosa? – így hangzott az amerikai iskolákban a harmadikos földrajz tananyagnak >

Tovább

Motivált zsírégetés

Végre egy szellemes hirdetés a reklámok sivárságában: >

Tovább

Úrvezetők Kínában

A felvételek gyűjteménye gyakorlatilag egyetlen sarkon készült. >

Tovább

Előkerült az egyik legijesztőbb felvétel a Japánt sújtó szökőárról

Néhány napja tűnt fel a videómegosztókon a döbbenetes amatőr felvétel. >

Tovább

Mosdók a világ minden tájáról

A leleményesség határtalan. >

Tovább

Balla László esete Tito marsallal

Balla László* mérnök, a szabadkai Műszaki Iskola igazgatója, neves sportoló, Szabadka város díszpolgára, az egykori Jugoszlávia >

Tovább

Távol Nigériától

Közel tíz éve, amikor először jártam Nigériában, ellenállhatatlanul magával ragadott a földrész gyönyörűsége. Megismerni egy másik, >

Tovább

Miért nincsenek Belgrádban terroristák?!

Spitzer Éva
Spitzer Éva
Miért nincsenek Belgrádban terroristák?!
A terrorista (andrevomberg illusztrációja)

Egy közel-keleti országból érkezik két terrorista Belgrádba azzal az eltökélt szándékkal, hogy Allah nevében megbüntessék a „hitetlen szerbeket”.

Az események a következőképpen zajlottak:

Vasárnap, 20:47

Megérkeznek Belgrádba. A Szurcsin repülőteret nyolc órával a gép érkezését követően hagyják el, mert elkeveredett a csomagjuk. A légitársaság, amelyikkel érkeztek, nem vállalja a felelősséget a csomag elvesztéséért, de egy repülőtéri alkalmazott javasolja a terroristáknak, térjenek vissza másnap, hátha szerencséjük lesz, és megkerül a csomag.

Taxiba ülnek. A rámenős taxis a visszapillantó tükörbe nézve megállapítja, hogy kétségtelenül külföldiekről van szó, így másfél órát kocsikáztatja őket a városban. Miután a terroristák még akkor sem tiltakoznak, amikor a taxióra 150 euró ellenértékét, kb. 16 000 dinárt mutat, a taxis elhatározza, hogy felveszi a haverját a körgyűrűn. Együtt rabolják ki, és félholtra verik a terroristákat, és ott hagyják őket a külváros peremén.

Hétfő, 10:30

Miután magukhoz térnek, a két terroristának sikerül eljutnia a szállodába, ahol gépkocsit bérelnek. Ezután elindulnak a repülőtérre, de elakadnak a pedagógusok és orvosok sztrájkja miatti blokádban. Később a belgrádi taxisok állják el az útjukat, akik szintén sztrájkolnak.

Hétfő, 14:30

Valahogy elvergődnek Újbelgrádba, ahol egy magánirodában pénzt váltanak. A cipőjük talpában megmentett dollár helyett a zsebük most hamisított ezer dinárosokkal van tömve.

Hétfő, 15:45

Azzal az elhatározással érkeznek meg a szurcsini repülőtérre, hogy egy repülőt eltérítenek, és a Köztársasági Palotába csapódnak. Csakhogy négyszeres fizetésemelést követelve sztrájkolnak a szerb légitársaság pilótái, valamint a teljes személyzet. Ugyanez a helyzet a repülésirányítókkal is, akik szolidaritásból csatlakoznak kollégáikhoz. Az egyetlen rendelkezésre álló gép a felszállópályán a Montenegro Airlines gépe, amelynek Podgorica a célja, de máris nyolc órát késik a felszállással. A montenegrói légitársaság személyzetének tagjai az utasokkal együtt a padlón ülnek és a Montevízió 2006 népszerű dalait énekelgetik, időnként jelszavakat rikkantanak a népszavazás javára. Megérkeznek a montenegrói ellenzék képviselői, és pofonokat kezdenek osztogatni jobbra és balra, válogatás nélkül, de a legtöbb pofont a két terrorista kapja.

Hétfő, 19:05

Végre lehiggadnak a kedélyek és Allah két hűséges, vérbe fagyott követője elindul a Pink Air pultjához, hogy jegyet vásároljanak egy gépre, amit azután eltéríthetnek, hogy becsapódjon a Köztársaság Palotájába. A Pink Air ügyintézője, akitől a jegyet megvették, elhallgatja előlük a tényt, hogy a járatot tulajdonképpen törölték.

Hétfő, 22:07

A terroristák most már komolyan fontolgatják, érdemes-e folytatni az akciót. Már nem biztosak benne, hogy a Köztársaság Palotájának lerombolása terrorista cselekmény, avagy irgalmas cselekedet-e?

Hétfő, 23:30

A két éhes terrorista a repülőtéri étterembe indul vacsorázni, plyeszkavicát rendelnek kajmakkal, vagyis tejfölösen.

Kedd, 08:35

A tejföl romlott volt, a két terrorista kórházba kerül ételmérgezéssel, miután az éjszakát a mentő központi folyosóján töltötték. A felépülés nem tartott volna tovább néhány napnál, ha nem merül fel a gyanú, hogy a plyeszkavica szalmonellával volt fertőzött.

Vasárnap, 17:20

Tizenkét nap elteltével elhagyhatják a kórházat, amely egyébként a Partizan focicsapat pályája mellett áll. A Partizánt saját pályán éppen megverte a Crvena Zvezda 4:0-ra. A Sírásók, vagyis a Partizan szurkolóinak egy csoportja a két sötétebb bőrű arabot összetéveszti a Cigányok, vagyis a Zvezda szurkolócsoportjának tagjaival, és először megdobálják őket kővel. Utóbb a helyzet súlyosabbra fordul, és mindkettőjüket szexuálisan is zaklatják.

Vasárnap, 19:45

A szurkolók végre eltakarodnak, a két terrorista pedig úgy dönt, leisszák magukat először életükben (még ha bűnnek számít is!). Az egyik Duna-parti hajón megitatják őket pancsolt cefrével, így alkoholmérgezéssel ismét a kórházban kötnek ki, ahol kiderül, hogy mindketten HIV-pozitívak lettek.

Kedd. 23:42

A két terrorista potyautasként hajón hagyja el Szerbiát Románia irányában. Az alkoholmérgezés és a számtalan fertőzés miatt kimerült terroristák kemény esküvel megfogadják, hogy soha többé nem térnek vissza Szerbiába.

2011. április 5.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Név: tyato, írta: 2011. április 5. 23:01:42

Gospođu Evu pozdravlja autor orginal texta" teroristi iz jedne blisko istočne zemlje....", prva verzija je bila dosta davno još je postojala "marka". Preko mog druga Šafranj Ferike ću Vam poslati modifikovan text pa ga prevedite i objavite. Ja govorim i čitam mađarski ali ne znam da pišem. (Prevod je super)
Pozdrav Tyato

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A Kreml maffiavilágában a gyengeség végzetes

Putyin számára öngyilkosságot jelentene, ha megnyomná az atomrakéta indítógombját. Csak abban reménykedhet, hogy meggyengül az európai >

Tovább

Putyin józan őrülete

Azaz, ha a sarokba szorul, megkétszerezi a tétet. Ez akár az egész világot romlásba taszíthatja, hiszen >

Tovább

Meloni nem fog a tűzzel játszani

Már az feltűnő, miként indokolta, hogy pártja EP-képviselői a napokban nem szavazták meg az EP-ben, hogy >

Tovább

Putyin kétségbeesett húzása

Az ukránok már ott tartanak, hogy a Donyecki-medencéből is kiűzik az oroszokat, pedig annak a résznek >

Tovább

Meloni: nem a demokráciára, hanem a baloldalra jelent veszélyt

Úgy értékelte: a baloldal igyekszik befeketíteni pártját azzal a jelszóval, hogy az Olaszország Fivérei veszélyezteti a >

Tovább

Jönnek fel Európában a jobboldali-populisták

Ezt fejti ki szokásos keddi kommentárjában Paul Lendvai. Mert ki gondolta volna pl. hogy a földrész >

Tovább

Amire szüksége van Ukrajnának

Paul Krugman elolvasta jó pár korábbi háború gazdasági veszteséglistáját, így azt kérdezi szokásos kommentárjában: már az >

Tovább

Hatalmas erkölcsi különbség

A Kijevben szerzett személyes benyomások alapján a Washington Post legendás elemzője, Fareed Zakaria most már érti, >

Tovább

A Putyin-párti jobboldal világképe romokban

Putyin bajba került Ukrajnában, de ugyanez a helyzet mindazokkal, akik idáig jobbról védték nyugaton. Az orosz >

Tovább

Ukrajna előretör, a kérdés, hogyan fog erre Putyin reagálni. Beveti az atomfegyvert?

A Wall Street Journal vezércikke arra figyelmeztet, hogy Ukrajna ugyan a keleti fronton átvette a kezdeményezést, >

Tovább

A Gorbacsov-éra

Gorbacsov a XX. századi orosz-szovjet vezetők közül a leginkább elutasított. Megalapozatlanul őt teszik felelőssé a Szovjetunió >

Tovább

Titkos jelentés: Putyin vereséget szenvedett a háborúban

Orosz bennfentesek megerősítették, hogy hiteles az a titkos jelentés, amely a Kremlből jutott el a hírügynökséghez, >

Tovább