2024. június 20. csütörtök
Ma Rafael, Dina névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

BIBIRCSÓKOS KAPCSOLATOK

Bozóki Antal
Bozóki Antal
BIBIRCSÓKOS KAPCSOLATOK
Szmieskó Zoltán (MEP), Pásztor Bálint (VMSZ), Csorba Béla VMDP) és Juhász Bálint (VMSZ) (Fotó: Pannon RTV)

A VMSZ és a fantompártok szemfényvesztő kirukkolása

Szánalmas, hogy a Junior előcitálta(tta) Csorba Bélát, a VMDP hajdanán karakán vezetőjét is, aki öregkorára ugyancsak kicsorbította néhai Új Symposionos ellenzéki fenegyerek-mivoltát. Öreg napjaira (f)eladta elveit. Eszközökben nem válogat, még látszatmunkára is vállalkozik, csak hogy a VMSZ-nek szolgáljon, annak a pártnak, amelyiket korábban rendszeresen és keményen bírált. A valamikor tömeges VMDP már a saját székhelyén, Temerinben sem képes önállóan indulni, hanem a VMSZ listáján! A választásokon minden bizonnyal ugyanolyan megalázó szerepe lesz, mint a MEP-nek Óbecsén. A VMSZ, a VMDP és a MEP vezetőinek találkozóján fontos volt látszatot kelteni, demonstrálni, hogy a három párt „továbbra is együtt” van. Együtt, igen, a katasztrófában, amit a magyar közösségnek okoztak a néhai Pásztor István vezetésével az utóbbi 16 évben! A felelősségük is közös! Bozóki Antal:

Június 2-án helyhatósági választások lesznek Vajdaságban, Belgrádban és azokban a szerbiai önkormányzatokban, amelyekben erre 2023. december 17-én nem került sor.

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) dinasztiás elnöke és Juhász Bálint, a Tartományi Képviselőház április 25-én megválasztott elnöke (aki még a párt Intéző Bizottságának is az elnöke), Csorba Bélával, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) és Szmieskó Zoltánnal, a Magyar Egység Párt (MEP) elnökével „egyeztetett” Szabadkán.

A VMSZ elnöke azt írta közösségi oldalán, hogy a magyar pártok továbbra is együtt! A bejegyzésben úgy fogalmazott, minden erőnket a lehető legerősebb helyi képviselet biztosítására kell összpontosítanunk. A tavalyi parlamenti választások eredményei is megmutatták, hogy így kell. Az összefogást 16 évvel ezelőtt Pásztor István (a tavaly október 30-án elhunyt apja – B.A.) kezdeményezte. Túl nagy a tét ahhoz, hogy ez továbbra is ne így legyen – írta Pásztor Bálint.

– Ott a helyünk az életkörülményeinket befolyásoló önkormányzati döntések meghozatalában. Nem mindegy, hány képviselője lesz közösségünknek, és hány lehetne. Minden június 2-án megszerzett mandátum számít! – írja bejegyzésében Pásztor Bálint.

A következő önkormányzati választások rendkívül fontosak a VMSZ, vagyis a Vajdasági Magyar Szégyenpárt részére, amelyeken Pásztor Bálintnak ismét bizonyítani kell.

Az apja pártelnöki székét megöröklő junior Pásztor a közösségi oldalán számolt be, hogy április 25-én a Karmelita kolostorban járt, ahol Orbán Viktor miniszterelnök fogadta.

– Ismertettem céljainkat a június 2-i önkormányzati választásokon és elmondtam, hogy a magyarországi (június 9-i – B.A.) európai parlamenti választások eredményessége érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. Beszéltünk a gazdaságfejlesztési program folytatásának és a határ átjárhatósága megkönnyítésének szükségességéről – áll a Facebookon közzétett bejegyzésében.

A junior Pásztor kapkod most (érthetően) fűhöz-fához, hiszen mindkét választáson ismét bizonyítania kell Orbán Viktor előtt, akinek a „trónja” időközben igencsak megingott. Magyar Péter Tisza-pártja kiszabadította a szellemet a palackból, óriási népszerűségnek örvend, amit bizonyítanak az általa összehívott tüntetések, az országjáró körútján tapaszalt érdeklődés.

Vajdaságban azonban még a régi lapokkal játszanak. Nem kétséges, hogy újabb összegek folynak be Magyarországról a VMSZ számlájára „a választások megszervezésére”.

Így kerül(hetet)t sor a junior Pásztornak a VMDP és a MEP elnökével való borvirágos találkozójára is. A „minden mandátum számít!” jelszóval elővették annak a két fantompártnak a vezetőjét is a naftalinból, amely pártokról huzamosabb ideje semmit nem hallani, életjelet sem adnak. Az kérdés, van-e egyáltalán tagságuk, és hogy (a papíron kívül) egyáltalán léteznek-e még?

Ugyan ki emlékszik még Szmieskó Zoltánra, a MEP elnökére és a pártjára? A szervezet közösségi oldalán nem találni semmilyen újabb információt a tevékenységéről. Legutóbbi közgyűlését a párt 2013. április 21-én tartotta „52 küldött részvételével”. Ebből csak azt a következtetést lehet levonni, hogy nincsen törvényes vezetősége, és hogy megszűnt létezni. (Közgyűlést legalább négyévenként kell tartani!)

Most Pásztor Bálint felveri a semmit habnak: a VMSZ Óbecsén (ahol a MEP székhelye van/volt) a VMDP-vel és a MEP-el közösen indul, teljes listával, azaz 36 jelölttel vesz részt a június 2-i helyhatósági választáson. Ennek a koalíciónak jelenleg 11 képviselője van a képviselő-testületben.

A Kiss Igor (Csorbáék egykori „becsei reménysége”) vezette „óbecsei magyar lista” jól mutatja, hogy a VMSZ valójában megalázza a koalíciós partnereit. A VMDP jelöltje (Rab Virág Éva) a 9. helyre, a MEP jelöltje (Romoda Ferenc) pedig a 10. és a 23. (Novák József) a névsoron, nem pedig a 2. és a 3. helyen, ahogy azt a tisztesség (egyenrangú partnerek esetén) megkövetelte volna.

Szánalmas, hogy a Junior előcitálta(tta) Csorba Bélát, a VMDP hajdanán karakán vezetőjét is, aki öregkorára ugyancsak kicsorbította néhai Új Symposionos ellenzéki fenegyerek-mivoltát. Öreg napjaira (f)eladta elveit. Eszközökben nem válogat, még látszatmunkára is vállalkozik, csak hogy a VMSZ-nek szolgáljon, annak a pártnak, amelyiket korábban rendszeresen és keményen bírált. Annál furcsább mindez, mert nemrég még a kórházban kezelték.

A valamikor tömeges VMDP már a saját székhelyén, Temerinben sem képes önállóan indulni, hanem a VMSZ listáján! A választásokon minden bizonnyal ugyanolyan megalázó szerepe lesz, mint a MEP-nek Óbecsén.

Információim szerint, az ugyancsak óbecsei székhelyű Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) nem indul önállóan ebben a városban a helyhatósági választásokon.

A vajdasági magyar választópolgárok inerciából ismét a VMSZ-re, a múltra fognak szavazni, remélve Orbán Viktor lekenyerező politikájának folytatását. Nem tudnak semmit arról, hogy a változások beindultak, és a gátlástalan haszonlesés nem méltó hozzájuk.

A VMSZ, a VMDP és a MEP vezetői is sajnos egy retrográd politika szekerét iparkodnak tolni, nem a magyar közösség, hanem „stratégiai partnerük”, a letűnésre/bukásra ítélt Szerb Haladó Párt (SNS) érdekeit képviselik.

Közösségünk tragédiája, hogy nincs alternatíva, nincsen egyetlen olyan másik magyar párt, se karizmatikus vezető, aki a közösség érdekeit képviselné, aki irányt mutatna! Pásztor Bálint a szerb parlamentben május 2-án Szerbia „eddig legreakciósabb kormányára” igennel szavazott. Shaip Kamberi, a Demokratikus Cselekvés Párt – Az albánok politikai harca folytatódik nevű lista képviselője ugyanakkor nem vett részt a szavazáson!

A Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR) a december 17-ei előrehozott választásokkal kapcsolatos ajánlásaiból szinte semmi nem valósult meg. A választási feltételek nem javultak, hanem „rosszabbak, mint decemberben”.

Szabadkán például – a helyi Szabadság és Igazság Párt (SSP) adatai szerint – „a mai napig 126 ezer polgárt tartanak nyilván a választói névjegyzékben, holott a népszámlálási eredmények alapján a városban 103 ezer szavazati joggal rendelkező felnőtt él”.

A június 2-ai választásokról is már előre el lehet mondani, hogy nem lesznek tisztességek! A szerbiai politikai válság folytatódik és mélyül!

A VMSZ, a VMDP és a MEP vezetőinek találkozóján fontos volt látszatot kelteni, demonstrálni, hogy a három párt „továbbra is együtt” van. Együtt, igen, a katasztrófában, amit a magyar közösségnek okoztak a néhai Pásztor István vezetésével az utóbbi 16 évben! A felelősségük is közös!

 

 

2024. május 6.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A Bartók fivérek

Magyarországiak készítettek egy négyrészes filmet a délszláv háborúról a 90-es évek végén, és abban beszélt egy >

Tovább

Érdekeink kiárusítása

A közleményből és a jelenlegi képviselőházi politikai (erő)viszonyokból szinte arra lehet következtetni, hogy a Tartományi Kormány >

Tovább

A hisztéria és a rezignáció között hánykolódunk

Romokban heverő értékrendek közepette vajúdik az új világ, amelyről fogalmunk sincs, hogy milyen lesz. Mindeközben azzal >

Tovább

EB

Még a múlt hét elején, Belgrádban, ismét megérintett a sumadijai kóló könnyed, légies, elegáns tartású suhanása. >

Tovább

Topolyai történetek : a Kis Mozi

És hogy mi köze van ennek Topolyához? Amikor Lifka Sándor felépítette a szabadkai állandó mozit, egy >

Tovább

„EGY SZÁBOR, EGY NEMZET”, EGY VEZÉR!

Ennek a szerb nacionalista politikának a ki nem nyilvánított végcélja a multikulturalizmus megszüntetése, ami magába foglalja >

Tovább

Mindjárt hazaérünk

Biztosan nagy hó esett, ha már szánnal jött értünk a faluba a nagyapám.Tehát  mégis voltam iskolában (jobbról), >

Tovább

A “multikulturális elvárás”

Nem lenne azonban méltányos egyedül a betegbiztosítót vádolni. Ők legalább írásban is közzéteszik, amit mások sunyin >

Tovább

„Erősödött” a VMSZ Begaszentgyörgyön?

A VMSZ vezetői már régen elszakadtak a közösségtől és a valóságtól. A párt 4 (négy!) képviselőjének >

Tovább

A magyar közösség és a nemzetközi jog elleni erkölcstelen cselekedet

Kovács Elvira a szerb parlament alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség sokéves megélhetési tisztségviselője, Pásztor István néhai >

Tovább

A szolgapárt menetelése a szakadék felé

A június 2-i önkormányzati választásokon a VMSZ vereséggel is felérő „eredményeit” nem lehet a 70 ezres >

Tovább

A véres XX. század agóniája tovább tart

Arról is szóltam, hogy újabban egyre több olyan regény születik, amely elszámol a hosszan agonizáló XX. >

Tovább