2022. október 4. kedd
Ma Ferenc, Hajnalka névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Emberi- és nemzeti kisebbségjogi napló

Kishegyesi Bálványos

Bozóki Antal
Bozóki Antal
Kishegyesi Bálványos

A fiatal és tapasztalatlan parlamenti államtitkár nem először mond valótlanságokat a vajdasági magyar közösséggel kapcsolatban. Annyira nem ismeri az itteni helyzetet, hogy a vagyon-visszaszármaztatással kapcsolatban Magyarkanizsát összetévesztette Nagykanizsával. Kishegyesen azt a sületlenséget (is) találta mondani, hogy „egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik”. Értsd: A Vajdasági magyar közösséget azok veszélyeztetik, akik külföldre költöznek! Az ilyen gondolkodás/logikátlanság teljesen a feje tetejére állítja a valóságot. Nem a külföldre költözés okait keresi, mivel akkor könnyen ki lehetne mutatni, hogy éppen az aktuális politikai és gazdasági helyzet miatt költöznek leginkább a fiatalok külföldre, hanem azokat okolja a közösség züllesztésével, akik a jobb élet reményében távoznak a szülőföldjükről. Bozóki Antal:

Barátaim a politikában, senki sem, távolról sem nélkülözhetetlen.

Boris Johnson

 

Július 7. – augusztus 7.

Törvénytisztelet

 

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke lemondott a kormányzó Konzervatív Párt vezetéséről. Ezzel megszűnik kormányfői megbízatása is. Posztját 2019. július 24-e töltötte be.

Bukását az okozta, hogy „kiderült, a miniszterelnöki hivatalban és más kormányintézetekben mulatságokat, társasági összejöveteleket és kerti partikat szerveztek, olykor, Johnson részvételével, amikor az országban drákói intézkedések voltak érvényben a koronavírus-járvány megfékezése végett”.

Johnson „1900 óta a nyolcadik miniszterelnök, aki a mandátuma lejárta előtt kényszerült megválni a világ legjobb állásától”. Ez is azt igazolja, hogy Angliában működik a parlamentáris demokrácia.

 Százezer eurós kérdés, hogy Szerbiában mennyi politikus maradna a hivatalában, ha tiszteletben tartanák, alkalmaznák a törvényeket? Maradna-e egyáltalán valaki? 

Pásztor Istvánnak például be kellene számolnia, hogy vajon miből tellett neki versenylóra és vadonatúj Mercédeszre, miközben a vajdasági magyarok túlnyomó többség nyomorog? Talán az Ildikó spórolta ki a rávalót a konyhapénzből? Összedobták rá a zsozsót a haverok? Vagy a Prosperitati Alapítványból csurrant-cseppent?

Jobb, ha a Merci bent áll a garázsban, nehogy a gazdájának megint halálos balesetben legyen része!

 

Július 8.

Kishegyesi Bálványos 

 

Vajdaságban is magyarul írjuk a jövőt! címmel tartott „interaktív előadást Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (más néven: Vučić Magyarjainak Szövetsége) parlamenti képviselője és alelnöke, valamint Juhász Bálint, a Prosperitate Alapítvány ügyvezetője a kishegyesi Vajdasági Szabadegyetem harmadik napján”.

A felsorolásból is látszik, hogy az előadók a „kumroveci kiképzőnek” is nevezett rendezvényen a Fidesz, illetve a VMSZ/BMC tisztségviselőinek második vonalához, nemzedékéhez tartozó pártkatonák voltak, akik a főnökök után kerültek sorba.

– Egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik, és ezzel a kihívással kellett szembesülnie Szerbiának is a kilencvenes években, mára azonban talpra tudott állni az ország és a vajdasági magyar közösség is (?? – B.A.) – hangsúlyozta Magyar Levente.

A fiatal és tapasztalatlan parlamenti államtitkár nem először mond valótlanságokat a vajdasági magyar közösséggel kapcsolatban. Annyira nem ismeri az itteni helyzetet, hogy a vagyon-visszaszármaztatással kapcsolatban Magyarkanizsát összetévesztette Nagykanizsával.

Kishegyesen azt a sületlenséget (is) találta mondani, hogy „egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik”. Értsd: A vajdasági magyar közösséget azok veszélyeztetik, akik külföldre költöznek!

Az ilyen gondolkodás/logikátlanság teljesen a feje tetejére állítja a valóságot. Nem a külföldre költözés okait keresi, mivel akkor könnyen ki lehetne mutatni, hogy éppen az aktuális politikai és gazdasági helyzet miatt költöznek leginkább a fiatalok külföldre, hanem azokat okolja a közösség züllesztésével, akik a jobb élet reményében távoznak a szülőföldjükről.

A junior Pásztor és Juhász Bálint is csak „hozták a kötelezőt”: A jól ismert (párt)szólamokat hangoztatták, miszerint az autonómia kérdésben „a Vajdaságban jutottak a leginkább előre” (??), meg hogy „néhány évvel, évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt egy olyan jövőkép, mint most”. Na és, milyen is az?

A palicsi „Nyárhangoló fesztiválon”, amit még „Lovas-féle cirkusznak” is neveznek, ahol „a kulturális örökség újraértelmezéséről (sicc!!) folyt beszélgetés”, és a „kishegyesi Vajdasági Szabadegyetemen”, amit a Véemeszes érdekeket szolgáló Vajdasági Ifjúsági Fórum – VIFÓ a romániai Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor mintájára szervezett meg, magyarországi és külhoni magyar pártvezetők vonulnak fel és mondanak is jó nagyokat. Se ott, se itt, sehol egy ellenzéki vezető vagy független értelmiségi. Csak az egyszólamúság és semmi más.

Az ilyen „(párt)beszélgetéseknek” semmi értelme.  Ezeket végső ideje ilyen formában megszüntetni! Nem a haladást, hanem csak az ifjúság butítását szolgálják!

 

2022. augusztus 8.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Holt lelkek kifosztása, avagy apámat visszahozta a sírból a bank

Oké, mindenkinek van valami hasonló esete a bürokráciával, az örökösödés kapcsán is biztosan. Hogy ez kell, >

Tovább

„Hármas osztályzat az MNT négy évére”?

Az MNT működésére rányomta bélyegét a Pásztor István által meghirdetett nemzeti kisebbségi politika, amit a „konfrontáció >

Tovább

Putyin totális háborúja

Oroszországban ugyanaz az egydimenziós nacionalista világszemlélet működik, mint a száz évvel korábbi Szovjetunióban, globális felelősségről, józan >

Tovább

Az államnak fizetni kell a migránsok okozta károkért!

A Hangadó Szerda műsorában elhangzott hírt, miszerint a szerb államnak kárpótlást kell fizetni a migránsok által >

Tovább

Legitim lesz-e az egypárti MNT?

Amennyiben csak egy magyar lista indul a november 13-ai választásokon, felállhat egy csupán Véemeszes és a >

Tovább

Szabadságra ítéltek

Azóta sem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy akit az állam kebelére emel, attól ellenszolgáltatásokat követel. >

Tovább

Az apa, a fia és a szentlélek

Az ilyen szintű fogadás a VMSZ részéről nem meglepetés, hiszen az MCC-t az Orbán „kormány egyik >

Tovább

Ezt akartam? Ezt vártuk a rendszerváltástól?

Egykor a Párt volt az elnyomó, ma pedig a szabadságra esküvő új bűnös osztály. Egykor még >

Tovább

A sajtószabadság kicsúfolása

A lapból – annak ellenére, hogy a fejléce alatt megtévesztő módon hirdeti, hogy „a vajdasági magyarság >

Tovább

A folytonosság jelképe tapintatosan a modernizáció őrének számított

Ahol túlburjánzik a hatalom, ott elmélyülnek a nemzeten belüli szakadékok, amelyeknek manapság főleg a posztkommunista országok >

Tovább

Ajándékcsere

Pintér Attila 8 évet töltött nagykövetként Belgrádban. Szemtanúja és tevékeny részese volt a szerb magyar/magyar-szerb kapcsolatok >

Tovább

„Hoppon marad” a Pásztor Kft. és az ügyfélköre?

Pásztor Pista nyilatkozatából derül ki, hogy a Prosperitati Alapítvány „nagy volumenű vajdasági feldolgozó- és szolgáltatóipari fejlesztések >

Tovább