2024. június 13. csütörtök
Ma Antal, Anett névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Emberi- és nemzeti kisebbségjogi napló

Kishegyesi Bálványos

Bozóki Antal
Bozóki Antal
Kishegyesi Bálványos

A fiatal és tapasztalatlan parlamenti államtitkár nem először mond valótlanságokat a vajdasági magyar közösséggel kapcsolatban. Annyira nem ismeri az itteni helyzetet, hogy a vagyon-visszaszármaztatással kapcsolatban Magyarkanizsát összetévesztette Nagykanizsával. Kishegyesen azt a sületlenséget (is) találta mondani, hogy „egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik”. Értsd: A Vajdasági magyar közösséget azok veszélyeztetik, akik külföldre költöznek! Az ilyen gondolkodás/logikátlanság teljesen a feje tetejére állítja a valóságot. Nem a külföldre költözés okait keresi, mivel akkor könnyen ki lehetne mutatni, hogy éppen az aktuális politikai és gazdasági helyzet miatt költöznek leginkább a fiatalok külföldre, hanem azokat okolja a közösség züllesztésével, akik a jobb élet reményében távoznak a szülőföldjükről. Bozóki Antal:

Barátaim a politikában, senki sem, távolról sem nélkülözhetetlen.

Boris Johnson

 

Július 7. – augusztus 7.

Törvénytisztelet

 

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke lemondott a kormányzó Konzervatív Párt vezetéséről. Ezzel megszűnik kormányfői megbízatása is. Posztját 2019. július 24-e töltötte be.

Bukását az okozta, hogy „kiderült, a miniszterelnöki hivatalban és más kormányintézetekben mulatságokat, társasági összejöveteleket és kerti partikat szerveztek, olykor, Johnson részvételével, amikor az országban drákói intézkedések voltak érvényben a koronavírus-járvány megfékezése végett”.

Johnson „1900 óta a nyolcadik miniszterelnök, aki a mandátuma lejárta előtt kényszerült megválni a világ legjobb állásától”. Ez is azt igazolja, hogy Angliában működik a parlamentáris demokrácia.

 Százezer eurós kérdés, hogy Szerbiában mennyi politikus maradna a hivatalában, ha tiszteletben tartanák, alkalmaznák a törvényeket? Maradna-e egyáltalán valaki? 

Pásztor Istvánnak például be kellene számolnia, hogy vajon miből tellett neki versenylóra és vadonatúj Mercédeszre, miközben a vajdasági magyarok túlnyomó többség nyomorog? Talán az Ildikó spórolta ki a rávalót a konyhapénzből? Összedobták rá a zsozsót a haverok? Vagy a Prosperitati Alapítványból csurrant-cseppent?

Jobb, ha a Merci bent áll a garázsban, nehogy a gazdájának megint halálos balesetben legyen része!

 

Július 8.

Kishegyesi Bálványos 

 

Vajdaságban is magyarul írjuk a jövőt! címmel tartott „interaktív előadást Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség (más néven: Vučić Magyarjainak Szövetsége) parlamenti képviselője és alelnöke, valamint Juhász Bálint, a Prosperitate Alapítvány ügyvezetője a kishegyesi Vajdasági Szabadegyetem harmadik napján”.

A felsorolásból is látszik, hogy az előadók a „kumroveci kiképzőnek” is nevezett rendezvényen a Fidesz, illetve a VMSZ/BMC tisztségviselőinek második vonalához, nemzedékéhez tartozó pártkatonák voltak, akik a főnökök után kerültek sorba.

– Egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik, és ezzel a kihívással kellett szembesülnie Szerbiának is a kilencvenes években, mára azonban talpra tudott állni az ország és a vajdasági magyar közösség is (?? – B.A.) – hangsúlyozta Magyar Levente.

A fiatal és tapasztalatlan parlamenti államtitkár nem először mond valótlanságokat a vajdasági magyar közösséggel kapcsolatban. Annyira nem ismeri az itteni helyzetet, hogy a vagyon-visszaszármaztatással kapcsolatban Magyarkanizsát összetévesztette Nagykanizsával.

Kishegyesen azt a sületlenséget (is) találta mondani, hogy „egy közösség megmaradását leginkább a külföldre távozók veszélyeztetik”. Értsd: A vajdasági magyar közösséget azok veszélyeztetik, akik külföldre költöznek!

Az ilyen gondolkodás/logikátlanság teljesen a feje tetejére állítja a valóságot. Nem a külföldre költözés okait keresi, mivel akkor könnyen ki lehetne mutatni, hogy éppen az aktuális politikai és gazdasági helyzet miatt költöznek leginkább a fiatalok külföldre, hanem azokat okolja a közösség züllesztésével, akik a jobb élet reményében távoznak a szülőföldjükről.

A junior Pásztor és Juhász Bálint is csak „hozták a kötelezőt”: A jól ismert (párt)szólamokat hangoztatták, miszerint az autonómia kérdésben „a Vajdaságban jutottak a leginkább előre” (??), meg hogy „néhány évvel, évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt egy olyan jövőkép, mint most”. Na és, milyen is az?

A palicsi „Nyárhangoló fesztiválon”, amit még „Lovas-féle cirkusznak” is neveznek, ahol „a kulturális örökség újraértelmezéséről (sicc!!) folyt beszélgetés”, és a „kishegyesi Vajdasági Szabadegyetemen”, amit a Véemeszes érdekeket szolgáló Vajdasági Ifjúsági Fórum – VIFÓ a romániai Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor mintájára szervezett meg, magyarországi és külhoni magyar pártvezetők vonulnak fel és mondanak is jó nagyokat. Se ott, se itt, sehol egy ellenzéki vezető vagy független értelmiségi. Csak az egyszólamúság és semmi más.

Az ilyen „(párt)beszélgetéseknek” semmi értelme.  Ezeket végső ideje ilyen formában megszüntetni! Nem a haladást, hanem csak az ifjúság butítását szolgálják!

 

2022. augusztus 8.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

„Erősödött” a VMSZ Begaszentgyörgyön?

A VMSZ vezetői már régen elszakadtak a közösségtől és a valóságtól. A párt 4 (négy!) képviselőjének >

Tovább

A magyar közösség és a nemzetközi jog elleni erkölcstelen cselekedet

Kovács Elvira a szerb parlament alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség sokéves megélhetési tisztségviselője, Pásztor István néhai >

Tovább

A szolgapárt menetelése a szakadék felé

A június 2-i önkormányzati választásokon a VMSZ vereséggel is felérő „eredményeit” nem lehet a 70 ezres >

Tovább

A véres XX. század agóniája tovább tart

Arról is szóltam, hogy újabban egyre több olyan regény születik, amely elszámol a hosszan agonizáló XX. >

Tovább

“A magyarság gyásza”

A vajdasági magyarság szempontjából lesújtó eredmények születtek a mostani önkormányzati választásokon. Szabadkán, a központban megsemmisítő erővel >

Tovább

Berisavljević: a VMSZ szigorú nagymagyar párttá változott

A Danas belgrádi napilap folytatásokat közöl Živan Berisavljević (1935-2024[1]) Jedan intervju [Egy interjú] című könyvéből, amelyet >

Tovább

Nyílt, nyilvános és megalázó jogsértés!

A Pásztor & Fia Kft. a hatalomszerzés, az önös haszonszerzés érdekében mindig az aktuális hatalmi párthoz, >

Tovább

Kezdem érteni a Magyar Péter-rejtvényt

Nem kívánok az elemzőkkel vitába kerekedni, de attól tartok a jelenlegi helyzet a magyar társadalom tanácstalanságának >

Tovább

“Civilizációs előrelépés”

Most azonban, ha a Pink tévén a kilencvenes évekből ismert eszméit hangoztató Šešeljt hallva azzal vigasztalódok, >

Tovább

Ide jutottunk!

Proletariátus, osztályharc, aztán szerényen sorolom tovább: antifasizmus, szolidaritás… ezek a szavak lassan kivesznek a közéleti szótárból. >

Tovább

Tükröm, tükröm, zsebtükröm...

Az MNT-nek nem csak nyitottnak kellene, hogy legyen a jogsérelmek bejelentésének fogadására, de azok közvetlen felismerésére >

Tovább

A választásokon „a VMSZ-é az egyedüli magyar lista”?!

A VMSZ elnöke a nyilatkozatban a nyílt támadást is beveti , miszerint „az ellenzéki pártok az >

Tovább