2024. május 29. Szerda
Ma Magdolna, Magda, Ervin, Léna névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

Greta Thunberg szelleme kísért a Vajdaságban

Pósa Károly az egész világra haragszik, s most épp Gretát találta meg egy dührohama során

Szerbhorváth György
Szerbhorváth György

Van itt minden: rettegés az afrikaiaktól, ökobolsevik politikai szélhámosozás, Nobel-békedíjasozás (áthallással, hogy ugye mindig zsidók kapják, mint a Nobelt általában, vagy éppen tökhülyék, akik nem értik a magyar költőket). Mindez összekötve Bob Dylan irodalmi Nobeljével, mert ő Zimmermann (szintén zenész, szintén zsidó), és persze megkapja a magáét még világosabb formában maga az érintett is, bár: „Engem tehát nem zavar ez az Adams-familyból szalajtott, copfos, gonosz szemmel néző, és láthatóan mentálisan zakkant leánygyermek.” Szerbhorváth György (Autonómia):

Kezembe került a zágrábi Hrvatsko slovo nevű hetilap, amelyről eddig nem hallottam. Ízlésemnek talán túl konzervatív, nacionalista (nemzetépítő), viszont nem gyűlölködő, nem migránsozik, nem uszít más nemzetek, közösségek, emberek ellen. Hogy kissé nackós, az az impresszumot böngészve is feltűnt, mivel az előfizetési rendszerben van némi diszkrimináció: amíg Európa egyéb országaiba 165 euró az éves előfizetés (a tengerentúlra pedig ennek majd duplája), addig bizonyos országokba, „helyekre” csak 560 kuna, vagyis kb. 75 euró. És hová is? Hát persze Horvátországba – továbbá Bosznia-Hercegovinába, Boka Kotorskába, Koszovóba, Bánátba és Bácskába. Kissé furcsa a lista, bár érthető, hogy Horvátországon kívül oda jár a „belföldi” kedvezmény, ahol jelentősebb számban élhetnek horvátok.

Noha Bácskát, Boka Kotorskát értem, Hercegovinát is, viszont Bánátot és Koszovót kevésbé. És miért maradt ki Szerémség, ami az NDH idejében Horvátország része volt? És amíg Šešeljék el nem űzték onnan a horvátokat, például Herkócáról, jelentősebb számú horvát is élt. Ja, hogy úgymond vicces legyen a dolog, a Hrvatsko slovo főszerkesztője is Šešelj, csakhogy Stjepan. Anno, rémlik, még a szerb parlamentben is vita zajlott, hogy Vojislav Šešelj horvát, úgyhogy fogja csak be a száját, de ez alól a „vád” alól valami anyakönyvi kivonatokkal, keresztlevéllel tisztázta magát.

Hogy a nacionalista hőzöngés sosem fog megszűnni, arra mérget vehetünk, legalábbis a világvégéig biztos megmarad, amikor is a klímaváltozás miatt mindenki elmegy a jó édes akármijébe.

Természetesen én sem értek a széndioxid-kibocsátáshoz, hogy mi igaz, meg mi nem, de már én is szorongok, ha már megint műanyag zacskót veszek a boltban, mert ismét elfelejtettem magammal vinni. S tudom, hogy attól, hogy én marhahús helyett inkább csirkét vagy valami zöldséges valamit eszek, még nem fog megoldódni a probléma stb. Sosem voltam vérmes környezetvédő sem, de szelektíve gyűjteném a hulladékot, hogy ha ezt meg is oldanák Budapesten vagy Kishegyesen. Utóbbin egyébként tilos a csapvizet inni, a patak folyamatosan totál szennyezett és olykor kibírhatatlanul büdös, a csirkevágóhidak környékén pedig dettó akkora a bűz – tán ammóniaszag –, hogy az emberek feje elkábul, s végül már nem tudnak még összeesküvés-elméletben sem gondolkodni, nemhogy környezetvédelmi ügyekről.

Amúgy kelta típusú bőröm van, így mondta a bőrgyógyász, ami miatt egyre kellemetlenebb nyáron a 40 fok és a perzselő napsütés – úgyhogy én magamon érzem ezt az egész valamit, és drukkolok az ifjúságnak, hogy lázadjanak, tüntessenek, érveljenek e téren (is), a mindig önös érdeküket néző politikusok pedig legalább a saját gyerekükre gondolva higgyenek egyszer a tudósoknak.

Szóval, a nacionalista-soviniszta baromságokat megszoktam, érteni vélem, akárcsak azt a hatalomtechnikai marketinget, amely a menekültek kapcsán indította be a migránsozást, az iszonyatos gyűlöletkampányt és hazaárulózást.

Most azonban már megvan az első számú ellenség: Greta Thunberg. De már ezt sem nehéz megérteni: a sablon ugyanaz.

Egy-két hét alatt már azt is megszoktam, hogy boldog-boldogtalan, csak azért, mert az egész környezetvédelmet baloldali, liberális, kelta, örmény, zsidó és pénzszerző akciónak tartja, úgy kezdte el fröcskölni ezt a lányt, hogy még ifjúkorában sem kurvaanyázott a kocsmában ekkorákat, amikor a legjobb haverja szerette el tőle a nőt.

Jellemzően persze ismét férfiak álltak az első sorba: így a magyar miniszterelnöki hivatalt vezető Gulyás Gergely betegezte le a 16 éves svédet, de mivel Gulyás hataloméhes és -mániákus politikus, nála ez szakmai ártalom, hogy egy 16 éves, orvosi értelemben nem beteg kiskorú lányt kezdett el vegzálni (aki remélhetőleg sosem fog Gulyásról hallani, akinek a fejében bizonyára nem stimmel valami, naná, hisz jogász – és ezzel a minősítéssel épp azt prezentálom példaként, hogy csoportalapon bárki képes el- és megítélni valakit, mert ilyen az emberi természet, így én is, pedig ugye van jogász ismerősöm, meg ismerek én rendes jogászokat stb.)

Szóval, hogy Greta Thunberg kap hideget-meleget (meleget, höhö, mert a klíma, ugye…), nem csoda, a közösségi médiában is elmondják mindennek. Vagy épp a Jó reggelt, Vajdaság! nevű honlapon, ami úgy hull minden cikkével a VMSZ ölébe, ahogy a jéghegyek olvadnak az óceánba. Paskó atyán kívül – a többi szerző többnyire névtelen – leginkább Pósa Károly karikaturista írásai a legkarakterisztikusabbak, de ő legalább névvel vállalja a véleményét.

A karikaturista szóban forgó cikke pedig azért emelhető ki, mert mintegy szintézise annak az összeesküvés-elméletnek és gyűlölethullámnak, amit Greta Thunberg vált ki egyes emberekből, akik az egész klímaváltozást hazugságnak tartják, illetve ha nem is, a jobboldali-konzervatív-nemzeti világrend elleni koordinált támadásnak, aminek a svéd a szimbóluma, ikonja, aki ugyan létező személy, de mégis kitalált.

Áldozat, mert beteg, de mivel beteg, és az ún. betegsége valami szellemi típusú, tehát nem köhög vagy a vakbelét operálták ki, akkor bizonyára már szellemi fogyatékos, de annak – hivatalosan – mégsem nevezhető, viszont akkor a szülei azok, akik kihasználják, meggazdagodnak, de különben is gazdagok és a nagyapja Nobel-díjas, vagyis a világuralom eddig is a kezükben volt bla-bla-bla.

Pósa cikkét tessék csak elolvasni!

Van itt minden: rettegés az afrikaiaktól, ökobolsevik politikai szélhámosozás, Nobel-békedíjasozás (áthallással, hogy ugye mindig zsidók kapják, mint a Nobelt általában, vagy éppen tökhülyék, akik nem értik a magyar költőket). Mindez összekötve Bob Dylan irodalmi Nobeljével, mert ő Zimmermann (szintén zenész, szintén zsidó), és persze megkapja a magáét még világosabb formában maga az érintett is, bár: „Engem tehát nem zavar ez az Adams-familyból szalajtott, copfos, gonosz szemmel néző, és láthatóan mentálisan zakkant leánygyermek.”

Fogalmam sincs, Pósának van-e családja, ha igen, mondjuk lánya, de asszem, ha bárkinek így neveznék a lányát, kiakadna, hovatovább perelné a lapot is.

De kár a gőzért, a Jó reggelt, Vajdaság!-ot kár lenne bíróság elé vinni, egyrészt a mögötte álló hatalom miatt, másrészt meg nem is újság. Az viszont tuti, ha én írnék ilyet bármelyik vajdmagy politikusról, háttéremberről, újságíróról, hogy honnan szalajtották őt vagy a fiát/lányát, aki gonosz szemmel néz, és láthatóan mentálisan zakkant, nem úsznám meg végül per nélkül, verés nélkül meg biztosan nem.

De Pósa az egész világra haragszik – értsük meg hát őt is –, s most épp Gretát találta meg egy dührohama során. Mert végül megkapják még mások is, például épp ez a honlap, ahol e sorokat olvashatják: „Az összes hazai követője pedig – akik most ájuldoznak rajta – az újvidéki, zentai, szabadkai, kanizsai lakásukban menten lecserélik a légkondit, kihajítják (szelektíven) a laptopjaikat meg az okos telefonjaikat, és galambpostával fogják küldözgetni pompásan megírt cikkeiket (sic!) az Autonómia portálra, meg a jóég tudja még milyen hibbant libbant-balos oldalakra.” Szóval, hát mi meg itt hibbantak is vagyunk, bár Pósa gondosan áthúzta, és libbant-balos oldal lett ez.

Pósával amúgy én még el is tudnék vitatkozni. A kérdés az, mit csinál a Jó reggelt, Vajdaság! főszerkesztője, Horváth Noémi, illetve a kiadó, a SENSUS Magyar Újságírók Egyesülete. Amely persze magyarországi támogatásból is él, és ahhoz képest, mi van a honlapon (és mennyi pénzt – nem – kapnak rangos magyar folyóiratok), brutális a 7 millás támogatás.

Persze az egész szervezetről ennyit tudni. Hogy kik az újságíró-egyesület tagjai, az elnöke, azt már nem lehet kinyomozni. De minek is, mintha nem tudnánk, kik állnak a skacok/jóreggelt mögött.

Szerintem a migránsok, Soros, és Greta Thunberg (körösztanyja).

Emiatt előfizetni sem kell rá, mint a Hrvatsko slovóra.

 

2019. október 4.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A választásokon „a VMSZ-é az egyedüli magyar lista”?!

A VMSZ elnöke a nyilatkozatban a nyílt támadást is beveti , miszerint „az ellenzéki pártok az >

Tovább

Pártalapú „eligazítás”

Az I. Délvidéki Médiatalálkozón – amelyen nem voltak jelen a Családi Kör, a Szabad Magyar Szót >

Tovább

DO ORADEE I NAZAD

I dodje treći dan za povratak I sabiranje utisaka. Nismo mi saznale kako Rumuni žive, čime >

Tovább

Deli Andor: „Vissza kell térítenünk Európát a helyes útra!”?

Deli Andor vendégeskedése VMSZ házi rádiójának is nevezett Szabadkai Magyar Rádióban jól illeszkedik a párt nyomasztóan >

Tovább

Bíztak Közép-Európában

Nagyon foglalkoztat, hogy miként vélekednének ma róla. Feltételezem, hogy ma is ragaszkodnának hozzá, hiszen itt előbb >

Tovább

Szijjártó és Várhelyi a haladók és a VMSZ szolgálatában

A külügyminiszter legújabb, felületesnek, de pökhendinek is nevezhető, tárgyismeretet nélkülöző nyilatkozata ismételten megmutatta, hogy a Fideszes >

Tovább

Posztfasizmus

Nem terrorizál, hanem csábít. Ritkán tilt, annál gyakrabban kisajátít. Nem elégszik meg a puszta pártpolitikával, hanem >

Tovább

A VMSZ FRIGYE A RADIKÁLISOKBÓL LETT HALADÓKKAL

A Pásztor Bálint VMSZ-elnök magánlapjának is mondható Magyar Szó ugyancsak a május 9-ei számának címoldalán kapott >

Tovább

A médiaszabadság Szerbiában 2002 óta a legalacsonyabb szintre esett

A Slavko Ćuruvija újságíró meggyilkolásával vádolt személyek felmentése a jogi körülmények jelentős rosszabbodását jelenti. Ezt nem >

Tovább

Szerbiai választások: csodára várva

A lelkek kufárjai a bulvárosodó médiumok lettek. Növekszik a háborús veszély, tehát szükség lesz valamilyen megmentőre. >

Tovább

Pásztor után Juhász – eben guba, kutyán suba!

Zobenicát (természetesen) a SNS szavazógépezete ugyancsak szavazattöbbséggel megválasztotta az egyik alelnöknek. Nos, ez a Zobenica fogja >

Tovább

Teljes a zűrzavar

Van, aki az ellenzék leváltásáról beszél, mások pedig azt bizonygatják, hogy kezdődik a Fidesz lassú eróziója, >

Tovább