2022. december 2. péntek
Ma Melinda, Vivien, Aranka névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

Az igazi Fidesz a Jobbik

Tamás Gáspár Miklós
Tamás Gáspár Miklós

Jelen pillanatban a magyarországi demokratikus közélet annak a betájolásával van elfoglalva, hogy vajon melyik a helyes fasiszta nézet a civilizációk összecsapásának mikéntje tekintetében. Tamás Gáspár Miklós (hvg.hu):

A Jobbiknak teljesen igaza van. Jó kezdés, nem?

A Fidesz – szociológiailag pontosabban: Orbán Viktor miniszterelnök apparátusa – úgy döntött, hogy valamiképpen belesuvasztja az Alaptörvénybe, hogy bár ezt nemzetközi és alapjogilag nem lehet, de ide nem jöhet mindenféle színes bőrű, turbános meg burkinis söpredék. Mondom, ennek jogilag semmi jelentősége, és az Alaptörvény elvileg mégis ilyen izé, jogi dokumentum, de azért ez jó idegengyűlölő, rasszista-sovén gesztus. Legalább jól fölb***** a kozmopolitikus, kultúrmarxista szubkultúra agyát. (A hivatalos nyelvben a „kultúrmarxista” vette át a „szélsőliberális” pozícióját a mondókák, ráolvasások, varázsigék és rituális átkok között.)

Igen ám, csakhogy az Európai Unió pallosjoggal hadonászó, véreskezű, zsarnoki pluto- és bürokratái ezerháromszáz muzulmán Untermensch-csel szennyezték volna be az ősi magyar (sváb-tót-bunyevác) földet, míg azonban a miniszterelnöki kabinetiroda miniszteri rangú (és színezetű) vezetője, Rogán képviselő offshore cégbirodalma több mint tízezer keleti nemzetidegent telepített be máris ide, Magyarba.

(Egyébiránt Rogán miniszter úr szlovén nemzetiségű, de nem ezért csinálja, hanem pénzért.)

Arról nem szólva, hogy az iszlám elleni propagandisztikus kultúrharc alatt a miniszterelnök úrnak és vejének a környezetében számos (török és arab) muszlim személyiség tűnt föl, akiknek – mesés vagyonukon kívül – közük van bizonyos napkeleti diktatúrákhoz és teokráciákhoz, valamint egzotikus titkosszolgálatokhoz és a szervezett bűnözéshez (vö. Urfi Péter cikkeivel a Magyar Narancs június 22-ei és október 20-ai számaiban Adnan Polat és Ghaith Pharaon urak érdekfeszítő szerepéről a magyar élet felhőrégióiban). Nem is említjük itt a közép-ázsiai szovjetiszlám diktatúrák államfőit, akik sikerrel kombinálják a KGB-tábornok és a hobbimüezzin szerepkörét, s akiknek a felesége alelnök, a fiai miniszterek, vezérkari és rendőrfőnökök, s akiknek a csadortól és hidzsábtól idegenkedő, tüzes tekintetű, mélyen dekoltált, behízelgően rekedtes hangú, negyvenes lányai vagy unokahúgai ékszerüzletet szoktak nyitni a Canary Wharf környékén, a 87. emeleten.

Ők nem idegenszívűek. Ők összeférnek a keresztyén, fehér, európai „kultúra” ún. értékeivel. (Mely értékekkel vajh? A fölvilágosodással? A szerzetesi eszménnyel?

Az aszkézissel? A hedonizmussal? Rousseau-val? Az okostelefonnal? A Dom Pérignonnal?)

A kormánytól független jobboldali Magyar Nemzet csütörtöki vezércikke megjegyzi (elnézést, hosszú idézet következik):

„A kötelező betelepítési kvóta [amely nem létezik] alapján nulla külföldit kellett eddig Magyarországnak befogadnia, azon egyszerű oknál fogva, hogy ilyen szabályozást nem hozott [helyesen: nem fogadott el] az Európai Unió. […] Ezzel szemben a letelepedési kötvénnyel több mint tízezer külföldi szerzett beutazási jogot és tartózkodási engedélyt Magyarországra [s ha kell, magyar állampolgárságot], mindenféle komolyabb ellenőrzés nélkül.

A letelepedésikötvény-program tökéletes szimbóluma a Fidesz korrupciós ügyeinek [igen: ez a Magyar Nemzet, nyájas olvasók!], miután kizárólag offshore cégeken keresztül lehet a kötvényeket lejegyezni [helyesen: jegyezni], busás, ügyletenként 23-28 millió forintos nyereséggel. A kormánypárt [helyesen: a miniszterelnök úr környezete] által favorizált offshore cégeknek még kamatot is fizet hazánk [helyesen: a magyarországi adófizető] a piacon hozzáférhetőnél négyszer [!] magasabb összegben.” Így ír Wiedemann Tamás.

A Jobbik „zseniális javaslata” (a Magyar Nemzet szerint zseniális) egyszerű: hozzásegíti Orbán Viktor urat az amúgy értelmetlen alkotmánymódosításához (illetve a szükséges kétharmados szavazatarányhoz), amelyet a magyarok 98, illetve 41 százaléka támogat lelkesen; föltéve, hogy a miniszterelnöki csúcsapparátus lemond a jövedelmező letelepedésikötvény-bizniszről.

Ne csak a szegény, szakadt menekültet vágja szájon és lökje át a határon a magyarországi államapparátus, hanem a többnejű, kecskeszerető nábobokat és ingatlanmágnásokat meg hongkongi leánykereskedőket se dédelgesse, veszélyeztetve ezáltal az uralaltáji-szittya-hun (olv.: sváb-tót-bunyevác) patyolattiszta vértestvériség kristályos áttetszőségét és a kissé niebelungos hadúrsággal dúsított csíksomlyói szűzmáriáját neki.

Így mutat példát zseniálisan (© Magyar Nemzet) Vona Gábor képviselő úr, a Jobbik vezére abból: hogyan kell igazi, százszázalékos fasisztának lenni, megalkuvás nélkül.

Semmi érdekhajhászás, semmi csúszópénz, semmi kecmec: füstösképűektől még zsozsót se fogad el az ébredő fajvédő. Niggereknek meg a fajtájuknak: sicc.

A hamis, érzelgős humanitásnak az a fajtája, amely a korrupcióban is megtestesül – a korrupt félfasiszta vezető nem vágja le az aranytojást tojó maffiózót és terrorvállalkozót, s egyáltalán: akit meg lehet vesztegetni, az nem fog csak úgy ukkmukkfukk gyilkolni, ha ennek is eljő majd az ideje – tűrhetetlen Vona képviselő úr szerint. A lefizetett nyilas, ameddig csordogál az osztalék, addig humanista, azaz nem öl, még niggert se (no persze, ha nem csordogál többé, az más) – legalábbis ezt hiszik azok, akiknek van fülük a késköszörülésre, hogy off-topic idézzük a nagy magyar író leghíresebb szövegét –, ámde a „zseniális” Vona képviselő megmutatta, hogy ha Orbán úrék csakugyan olyan fajgyűlölők lennének, mint amilyennek szeretik magukat mutatni, akkor tudniuk kellene lemondani az €€€, a $$$, a ¥¥¥ és a £££ egy részéről. A rasszista becsületet se adják ingyért.

„Ügyes” – mondja a balliberális elemző. (Ugye önök ismerik a magyar politológus definícióját? Politológus az az újságíró, aki nem tud írni.)

Orbán miniszterelnök úr – akit nem doktrinér elvhűségéről és evilági (puritán) aszkéziséről ismerünk, habár protestáns az istenadta – azt vélte hinni ábrándosan, hogy az ilyen fasisztoid húzások szavazatmaximáló trükkök, ráadásul jólesően őrjítik a gyűlölt balol**** értelm**** judeoliberális eszmélkedését, amidőn összetalálkozott az őszinte, meggyőződéses, elvhű fajbolond kollégával. Ez a megrázkódtató sokk azt mondatta a parlamenti küllemű hogyismondjákban a fideszes chief whip funkcióját betöltő, pirospozsgás Kósa képviselővel, hogy Wartburg féltengely.

Orbán és Kósa képviselő uraktól sajnálatosan idegen mindenfajta következetes és elvszerű politika, beleértve a honképes és talajgyökeres, a végső gyepűn szálfaként magasodó fasiszta politikát. S amikor belébotlanak, rökönyödés tapasztalható.

Táncsics Mihály és Frankel Leó mai utóda, Molnár Gyula MSZP-elnök, aki a világpolitika egyik kulcspozícióját töltötte be korábban Lágymányoson, kinyilvánítá, hogy ő aztán szóba nem áll Orbán úrral. Ez nem sikerült neki (ugyanis szóba ereszkedett volt a magyar állam osztatlan vezetőjével), habár ő is keményen ellenezte nemzeti szempontból a nem létező európai betelepítését azoknak a nem megfelelő bőrszínű kétes elemeknek, akik vagy amelyek a magyar lányok-asszonyok erényére törnek iszlamista libidójuk premodern sötétjéből. Miután az érvénytelen és eredménytelen, ámbátor nemzeti szemszögből nézve mégis diadalmas népszavazás egyértelmű verdiktje elkerülhetetlenné tette az, ööö, nem tudni, micsodát, a magyarhoni baloldal elismert vezetője és irányítója, Molnár szocelnök úr, ebben a kiélezett helyzetben eldöntötte, hogy nem fog csinálni semmit. Szóvivője azonban – még nem tudni, miért – „kufárkodásnak” minősíté a Jobbik doktrinálisan egyértelmű hungarista álláspontját.

Jelen pillanatban a magyarországi demokratikus közélet annak a betájolásával van elfoglalva, hogy vajon melyik a helyes fasiszta nézet a civilizációk összecsapásának mikéntje tekintetében.

Nem lehetetlen, hogy beáll az a nemzettragikus helyzet, amelyben az égvilágon semmivel, még multikultusszal se fenyegető, migránssimogató és arabbarát, euroglobalista betelepítési manőver nemlétét mégse sikerül alkotmányos törvényhozással meghiúsítani mindössze azért, mert a célirányos szélsőjobboldali politika tekintetében bizonytalanság állott be. Mindezt a magyarországi politikatudomány terminológiai invenciója – az operettpublicisztika haladó hagyományának megfelelően – tudományos precizitással mint „cukiságot” írja le. Ennek a cukihungarista jogpolitikának a logikusan következő lépése az lesz, hogy a végre-valahára egyesült magyarországi jobboldal majd követeli, hogy Anglia és Németország még szigorúbb intézkedéseket hozzon a balkáni, így pl. magyar bevándorlók, munkakeresők („gazdasági bevándorlók”) szociális jogainak korlátozására. Mindenki maradjon ott, ahol van, dőljön hátra, és élvezze a Machtergreifung gyönyöreit. Plusz kolbászfesztivál a Vasúttörténeti Parkban.

2016. október 25.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Tovább bonyolódik a koszovói helyzet

A szerbiai politikusok szerint a szerbiai kisebbségi törvény az egész Európában példamutató. A magyar kormány is >

Tovább

Az egyház közösségteremtő esélye

Ahhoz azonban, hogy az egyház hatékony lehessen, új dimenziókkal kell gazdagodnia, ezt újabban éppen Ferenc pápa >

Tovább

Az EP üzenete Szerbiának: „Szankciók Oroszországnak, csak aztán az európai pénzek”

Deli és Kovács nem azt mondják, hogy Szerbiának teljesíteni kell az Európai Unióba való tagfelvételi követelményeket >

Tovább

Novemberi tézisek

A magyar állam egészét, intézményeit és szabályrendszerét behálózzák a hatalmon lévők magánérdekei és érdekeltségei. Mivel az >

Tovább

Öreg Anna közleményben nyilvános televíziós vitára hívta Pásztor Bálintot ·

„Sorolhatnám még, mindazokat a szégyenteljes technikákat, amelyekkel próbálja félrevezetni a nyilvánosságot. Látom, úgy gondolja, hogy senkinek >

Tovább

Az EU nem akarja látni, hogy egyfolytában a bolondját járatják velük

Szóval, ha az EU látni akarná, hogy ezek a törvények még alig születtek meg és máris >

Tovább

Ez nem az a Magyar Nemzeti Tanács!

Nem fogadható el az egypárti, demokráciaellenes szavazáson létrehozott nemzeti tanács, mivel Pásztor István önkényuralmának lesz alárendelve. >

Tovább

A listára fel sem kerülhettek volna!

A választási gyakorlat szerint az lista 1. számú jelöltje Fremond Árpád lehet az MNT új elnöke. >

Tovább

A „győztes” Pásztor/Lovas-lista (2.)

Akármilyen határozatot is hoz a Köztársasági Választási Bizottság, a 2022. évi Magyar Nemzeti Tanácsi választásokat az >

Tovább

„Győzött” a Pásztor/Lovas-lista

Ami a nemzeti tanácsi választással történik az most egy időre meghatározhatja a közösség helyzetének alakulásét, fejlődését, >

Tovább

Kompromisszumok egyszeri használatra

Az idei parlamenti választásokon a szélsőjobb pártok hirtelen megerősödtek és a jussukat követelik, viszont Vučić pártja, >

Tovább

Pásztor Bálint: „A VMSZ nem kért magának túl sokat”

A VMSZ, tehát, „nem kért magának túl sokat”, a közösségnek pedig éppen semmit. A Szerb Haladó >

Tovább