2023. szeptember 30. szombat
Ma Jeromos, Honória, Hunor névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

„Eltökélt és kitartó” – a semmittevésben!

Pásztor István „migráció-kezelési politikája”

Bozóki Antal
Bozóki Antal
„Eltökélt és kitartó” – a semmittevésben!
A találkozó eredménye ? a közös fotó: Pásztor István és Aleksandar Vučić

Pásztor a Facebook bejegyzését azzal fejezte be, hogy „hamarosan folytatásra kerül a ma megkezdett beszélgetés, bizakodó vagyok, de legalább annyira eltökélt és kitartó. Ahogy eddig annyi mindent, ezt is megoldjuk, mindannyiunk érdekében”. Mindebből jól látszik, hogy a pártvezér „eltökélt és kitartó” abban, amit már annyiszor bizonyított – az öndicséretben és a látszattevékenységben. Ebben viszont nagymester! Vučić még a tüntetők tömegével is a végtelenségig dacol, úgyhogy nem fog megijedni a magyarlakta falusi lakosság panaszaitól és Pásztort sem segíti ki szorult helyzetéből. Nyilvánvaló, hogy ez a migránsbiznisz neki megfelel. Majd rendeznek megint egy kis szemfényvesztést erre a témára. Bozóki Antal:

Pásztor Istvánt, a Vajdasági „Magyar” Szövetség (VMSZ) örökös (a fotó szerint megviselt) elnökét kérésére augusztus 16-án fogadta Aleksandar Vučić szerb elnök, akivel – a Facebook bejegyzése szerint – „fajsúlyos beszélgetést folytatott”.

A magyar önkényúr – „sok más téma mellett” – tájékoztatta – a szerb nacionalista egyeduralkodót a palicsi Aqua Park kiépítéséről, de a „legtöbbet a migránshelyzetről beszélgettek” – írta Pásztor.

– Részletes tájékoztatást adtam újfent, a pillanatnyi állapotokat ecsetelve, rámutatva, az eddigi intézkedések elégtelenek, érvénytelenek, a polgárok joggal várják az államtól, garantálja és biztosítsa a nyugodt, békés élet feltételeit. […] A helyzetértékelésen túlmenően abban maradtunk, át kell gondolni és sok elemében gyökeresen meg kell változtatni a migráció kezelésének politikáját, sokkal erőteljesebben kell vele szemben fellépni – írja Pásztor (vagy más helyette) a hivatalos közösségi oldalán.

A VMSZ elnöke úgy beszél, mintha valaki másnak, nem pedig neki kellene cselekedni!

Pásztornak a találkozóról készült bejegyzését „több helyi média is ütős hírként közölte: a VMSZ szócsöve, a Magyar Szó „Vučić és Pásztor a migránshelyzetről”, a Szabad Magyar Szó pedig „Vučić: Pásztorral együtt építjük a sikeres és modern Szerbiát címmel közölt propaganda szöveget.

A Pannon RTV (a VMSZ házi televíziójának) hírműsora az „Erőteljesebb fellépésre van szükség a migráció kezeléséhez” címmel tudósított a beszélgetésről.

A Magyar Hírlap a találkozóról „A migránsválság szigorúbb kezeléséről tárgyalt a szerb államfő és a VMSZ elnöke” című írásában számolt be, kiemelve, hogy „Aleksandar Vucic megerősítette a Pásztor Istvánnal való szorosabb együttműködést”.

A cikkek címéből is jól kivehető az adott médium viszonyulása a VMSZ-hez és Pásztor Istvánhoz. A tudósítások – szokás szerint – egy sor megjegyzést sem tartalmaznak!

A Délhír Portál a „Pásztor megmenti a délvidéki polgárokat a migránsoktól? Persze hogy nem, inkább Vučićtyal cseveg a témáról, közben pedig Aquaparkot épít” című írása talán az egyetlen, amelyik (kérdés formájában) kommentárt is fűzött az eseményhez.

– Pásztor felébredt Csipkerózsika-álmából, vagy inkább csak meglátogatta Ácót, egy jó ebéd és egy jó pohár (vagy kettő) bor erejéig? – kérdezte a Délhír Portál.

Pásztor (a bejegyzése szerint) „tájékoztatást adott újfent” a „kedves Ácónak”, mintha a Biztonsági-tájékoztatási Szolgálat élén (Bezbednosno-informativna agencija – BIA) és a Belügyminisztérium élén nem a Vućić emberei állnának, akik leváltását egyébként már hónapok óta követelik a Szerbia szerte tüntető tömegek − mindhiába.

A VMSZ-es pártvezér szerint „át kell gondolni és sok elemében gyökeresen meg kell változtatni a migráció kezelésének politikáját”!

Most jutott ez eszébe, miután a migránsok már évek óta rettegésben tartják a határmenti, többségében magyarok lakta települések lakóit?! A Tartományi Biztonsági Tanácsot azonban – amelynek ő a megalkuvó és tutyimutyi elnöke! – még véletlenül sem hívta össze, pedig erre még 2022. február 4-én írásban is felkérték. Igazi szolga, aki csak azt lesi, mit dönt a „kedves Ácó”, ő pedig csak hajlong hozzá.

Jellemző az is, hogy Pásztor a bejegyzésében az első helyen – a Luca székeként épülő és pénznyelő – Aqua Parkot említi miközben nincs ivóvizünk, hisz „a csapvíz a délvidéki városok és falvak több mint kétharmadában ihatatlan”! Mekkora gázsi jutott neki(k) ebből?),

A legfontosabb azonban a szabadkai fürdő, a migránsok okozta problémák így a „sok más téma” közé kerültek!

Vučić, aki éppen a diktátorok (időközben megtartott) budapesti találkozójára készült, az Instagram oldalán azt írta, „kiváló megbeszélésen van túl Pásztor Istvánnal, a barátjával, akivel közösen építik a sikeres és modern Szerbiát. Az államfő hozzátette, másként és erélyesebben kell kezelni a migránshelyzetet, de arról is beszéltek, hogy idegenforgalmi kapacitások növelésére van szükség Szerbia északi részén”.

Bizonyára özönleni fognak a turisták erre a vidékre. Már, akik kíváncsiak a migránsokra!

Erre a bejegyzésre reagált a közösségi oldalon Öreg Anna, a Szabad Polgárok Mozgalmának parlamenti képviselője [Pokret slobodnih građana – PSG], aki arra kérte Pásztort, adja át az üzenetet a barátjának (Ácónak), hogy „Vajdaság nem Észak-Szerbia”.

Pásztor a Facebook bejegyzését azzal fejezte be, hogy „hamarosan folytatásra kerül a ma megkezdett beszélgetés, bizakodó vagyok, de legalább annyira eltökélt és kitartó. Ahogy eddig annyi mindent, ezt is megoldjuk, mindannyiunk érdekében”.

Mindebből jól látszik, hogy a pártvezér „eltökélt és kitartó” abban, amit már annyiszor bizonyított – az öndicséretben és a látszattevékenységben. Ebben viszont nagymester!

Vučić még a tüntetők tömegével is a végtelenségig dacol, úgyhogy nem fog megijedni a magyarlakta falusi lakosság panaszaitól és Pásztort sem segíti ki szorult helyzetéből. Nyilvánvaló, hogy ez a migránsbiznisz neki megfelel. Majd rendeznek megint egy kis szemfényvesztést erre a témára.

 

 

2023. augusztus 21.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Az erőszak fúgái a senkiföldjén

Végel László áprilisi Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia-i székfoglalóján ismét Sinkó Ervint idézte fel, a jugoszláv, >

Tovább

Értelmiségi „lakoma” Óbecsén

Az esemény hiányossága az is, hogy mindennemű összegzés, közlemény vagy állásfoglalás nélkül ért véget. Úgy tűnik, >

Tovább

Az elfüggönyözött valóság

Nagyon sajnálom, hogy a VMSZ képviselői a szerbiai parlamentben nem szólaltak fel erélyesebben a jelenlegi szerbiai >

Tovább

A „pásztori döbbenet” kritikátlan terjesztése

A vajdasági nemzeti kisebbségek számára „Presevo-völgy is intő jel lehet azzal kapcsolatban, hogy – törvénnyel vagy >

Tovább

„A titkárnak fogalma sincs”, de az elnöknek se! (2.)

Szakállasnak és Nyilasnak az államapparátusban és a Vajdasági Magyar Jogász Egyletben (VMJE) betöltött tisztségével kapcsolatban az >

Tovább

„Ne követeljétek a jogaitokat, elég, hogy nem gyilkolunk benneteket”

Kamberi nyilatkozatairól – a helyi sajtó mellett – beszámolt a Beta hírügynökség, az N1 televízió, a >

Tovább

Veszélyben az oktatás és a művelődés (is)!

Az oktatásért felelős MNT (VMSZ-es) tisztségviselőinek tevékenysége az oktatás területén többnyire a magyarországi adófizetők pénzéből befolyt >

Tovább

„A titkárnak fogalma sincs”!

„A titkárnak fogalma sincs”, hogy mit írt alá, az államtitkár azt üzeni a tanároknak, hogy „ne >

Tovább

A magyarok pisszenni sem mernek

Ha az orosz csapatok maradtak volna Magyarországon is, akkor nyilván nem Orbán Viktor lenne az ország >

Tovább

A magyar közösség lemarad az oktatásban!

A magyarok a középiskolai végzettség tekintetében azonban 3,7 százalékkal, a felsőfokú végzettség szempontjából pedig már 10,7 >

Tovább

BÚJTATOTT RÁGALMAZÁS

Mindezek fölött ott duzzad a migráns-botrány felhője is. Szeptember 8-án már nem az erdőkben, a falvakban >

Tovább

Közép-Európa újra időszerű

Akkor már végleg felismertem, hogy a nyolcvanas évek nagy álma, Kelet-Közép-Európa dögrováson van. Éppen akkor került >

Tovább