2021. december 5. vasárnap
Ma Vilma, Ünige, Csaba, Sebőrella névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

Hajsza a civilek ellen

Erőteljes lépések következnek a nyíltabb diktatúra felé. Kriminalizálják és elkezdik üldözni civil szervezeteket Magyarországon. Mindez Oroszországhoz hasonlóan történik. Amerikai Népszava:

A civil szervezetek semmi törvénytelent nem tesznek. A hivatkozás szerint Soros György támogatása valamilyen bűnös szándékot takar. Németh Szilárd rezsibiztos a Fidesz szándékainak biztos barométere, az ő megnyilvánulásai alapján biztosra vehető a hajsza és a zaklatás, amelynek semmiféle törvényi alapja nincs.

Németh Szilárd azt mondta, ő az "álcivil" szervezetekről beszélt, amelyek - véleménye szerint - "születésüknél és főnökeiknél fogva tartoznak Soros Györgyhöz". Soros György támogatása semmi máésra nem irányul, mint a nyitott, demokratikus társadalmak, a civilszféra szabadsága erősítésére, ami egy diktatúra számára elfogadhatatlan. Valójában a Soros-féle törekvéseket kellene támogatni, mert az szolgálja Magyarország érdekeit, a kiépülő diktatúrát kellene korlátozni, és a Németh Szilárd-féle hazudozókat és a főnökeit "minden eszközzel eltakarítani", ahogy ő azt magyar polgárok civil szervezeteiről mondta.

Németh szerint, akiket Soros támogat, azok nem civilszervezetek, hanem álcivil szervezetek, mert "befolyásolni akarja az adott ország politikáját". Németh Szilárd elfelejti, hogy az ország lakóinak joguk van befolyásolni az ország politikáját, egyénileg is, szervezetten is, civilként is, és pártokban is. Ez még nem totális diktatúra, ez majd csak lesz. Majd akkor legyen kedves ilyeneket mondani, vagy jelentsék be hivatalosan a diktatúrát és tiltsák be, hogy bárki befolyásolhatja az ország politikáját.

"Ezek létrehoztak egy velünk párhuzamos világot, egy fölöttünk lebegő világot, ahol ott vannak a tudósaik, a jelentéseik, (...) ezt egy milliárdos finanszírozza, hálózatba szervezi és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg", nem szakmai és humanitárius kérdésekben - mondja Németh a súlyos bűntényt. Más akarat is lehetséges és jelen lehet, mint Orbán Viktoré, létezhet egy "párhuzamos világ" amely nem kiszolgáltatott a zsarnoknak és tőle függetlenül létezik.

Németh Szilárd szerint a kisebbségvédelem és a hátrányos helyzetűek segítése csak "álca", és ez jól látható volt az illegális bevándorlással kapcsolatban is, mint állítja, mert a "Soros György által pénzelt álcivil szervezetek" arra biztatják a bevándorlókat, hogy a nemzetállami politikát támadják. Egyrészt ilyenre senkit nem biztatott senkit, másrészt ha a "nemzetállami politika" egy ország bezárkózását, a világtól való elszigetelését és egy diktatúra kiépítését jelenti, akkor az ellen mindenki mindenkit bátran biztathat, hogy ezt ne engedje meg. De biztatásról szó nincs, a magyar civil szervezetek politikai tevékenységet nem végeznek, egyszerűen a létezésükkel jelentenek "fenyegetést" Orbán rendszerére: amíg vannak civil szervezetek, addig nincs minden a vezér kontrollja alatt. Nem tőle függ mindenki.

A jogalkotási terv szerint átírnák az „állampolgári társulások jogszabályi környezetét" is, ez minden diktatúra sajátja. Orbán a civil szervezeteket ellenséges külföldi erők előretolt állásainak nevezte, valószínűleg nem ezért adókedvezményeket majd nyilván kapnak, először vagyonbevallásra kényszerítik őket, majd kriminalizálják, végül üldözik, és várhatóan ellenséges ügynöki tevékenység vagy hazaárulás címén eljárásokat indítanak ellenük. A Guardian cikke szerint a magyar civil szervezetek pontosan arra számítanak, hogy a magyar állam lesújt rájuk idén, Trump beiktatása után. “Úgy tűnik, Orbánnak nagyobb tere lesz arra, hogy végrehajtsa azokat az intézkedéseket, amik szembemennek a demokráciával és a jogállammal” - mondta Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke a lapnak. “A Trump-adminisztráció érkezése is hozzájárul ehhez. Orbán pedig arra számít, hogy Franciaországban, Hollandiában és Németországban is változások jönnek idén, ezek pedig erősítik majd Magyarország pozícióját.”

Ez azt jelenti, hogy már nem a demokratikus Nyugat ellenőrzi és vonja kérdőre Orbánt, hanem hamarosan Orbán és a hasonló fasiszták vonják felelősségre azokat, akik liberális demokráciát, szabad és nyitott társadalmat akarnak, mert az majd bűncselekménynek számít. Chris Stone, az Open Society Foundations elnöke a Guardiannek azt mondta, a szervezete folytatja munkáját Magyarországon, de elismerte, hogy a magyar helyzet az egész EU tesztje lehet. “Meglátjuk, mit tesz Európa, ha a magyar helyzet súlyosabbra fordul. Egész Európát érintheti ez a kérdés.”

Oroszországban van hasonló helyzet, ahol ha egy szervezet elfogad pénzt külföldi támogatótól, akkor automatikusan “külföldi ügynöknek” minősül, függetlenül attól, hogy mivel foglalkozik. A civileket minden elismerés megilleti a munkájukért, alapvető emberi joguk van ahhoz, amit tesznek, és nagyon fontos, hogy ne hátráljanak meg. A magukat ellenzékinek nevező pártok szégyene, hogy nem is kell őket üldözni, olyan jól belesimulnak Orbán önkényuralmi rendszerébe. Meg is kapják érte a pénzüket.

Ami pedig Soros Györgyöt illeti: nemesek a céljai és a szándékai, amelyek kifejezetten magyarország és a magyar emberek érdekeit szolgálják. Soros nem változott 1989-ben és utána is ugyanazt a demokratizálódást és szabadságot támogatta, mint most. Csak Magyarországon újra diktatúra épül.

 

Soros György a saját pénzéből milliárdokat adott Magyarországnak, a magyar kultúrának, kisebbségeknek, jogvédőknek, művészeknek, diákoknak. Ezzel szemben Orbán soha egy fillért nem adott ennek az országnak, hanem "Mészáros Lőrinc" nevén kifosztja, és a pénzükkel együtt a magyar emberek szabadságát is elveszi.

2017. január 11.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Közelségek, távolságok

De az az ádáz kizárólagosság, ami évek óta dúl körös-körül, a szüntelen fenekedés a határon túli >

Tovább

Vitatott szobor

A VMSZ megalkuvó, a magyar közösséget több esetben is megalázó politikájának része, hogy az SNS-t mindenben >

Tovább

Az antifasizmus szerbiai módra

Erre azért is kénytelen vagyok utalni, mert az elmúlt években egyre több fasiszta jelvényt látok Újvidéken >

Tovább

„Megveszem az unokáimnak ezt a csokoládégyárat!”

Annyi bizonyos, hogy a vállalat székhelye átkerült Belgrádba, csak a gyárcsarnokok maradtak Szabadkán. A tulajdonosa és >

Tovább

Lenin álma helyett Sztálin valósága

Közvetlen környezetemben is tapasztaltam, hogy a kisebb vagy a nagyobb ortodox pártfunkcionáriusok minden belső vívódás nélkül >

Tovább

Kihalófélben levő kentaur

Jugoszlávia nincs többé, ám a „jugoszféra” kulturális tere ma is izgalmas, bár nyilvánvaló, hogy ez a >

Tovább

Nincs részarányos foglalkoztatás!

Ökrész Rozália parlementi felszólalása egyenesen botrányos. Nem, hogy számon kérte volna az illetékesektől, hogy a foglalkoztatásban >

Tovább

Sajtószabadság-akadályozók (2.)

A KJI konferenciájáról szóló riport közlése a Vajdasági RTV Napjaink c. november 22-ei műsorának végén nem >

Tovább

A mi papunk

 „Itt nyugszik a cigány Matyi” – ez volt a sírfelirat. Ez a nagyapám sírkövére köpött szöveg >

Tovább

Sajtószabadság-akadályozók

Hajnal Jenő és az MNT Tájékoztatási Bizottsága 2019. február 28-án el is utasította az új szerbiai >

Tovább

Méregből kábítószer

Az unoka útja annak a partizán komisszárnak a lányához vezet, aki a nagyapa kínszenvedéseit is okozza. >

Tovább

A Magyar Mozgalom azonnali tájékoztatást követel

A sajtót és a lakosokat sem hívta meg Pásztor Bálint a NIS-szel szervezett értekezletre a palicsi >

Tovább