2021. január 15. péntek
Ma Lóránt, Loránd, Pál névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

Békemenet – iráni támogatással?

„Széles úr figyelmét elkerülhette az is, hogy Irán jelenleg ENSZ, NATO és Európai Uniós szankciók alatt áll.” Lázár György blogjából (Amerikai Népszava):

„Ezen sorok írója sok furcsa dolgot látott már, de a magyar politikában mostanában felbukkanó zavaros indíttatású csoportok, és megkérdőjelezhető karakterek sokkal inkább egy Rejtő regénybe tartoznak mintsem a magyar politika színpadára. Talán legkülönösebb az a csoport, a CÖF (Civil Összefogás Fórum), amelyik az un. Békemenetet szervezi.  A menet célja, hogy „méltóságteljesen” mutassák meg a Nyugatnak, hogy a magyar nemzet Orbán Viktor mellett áll.”

„Széles Gábor magyar milliárdos, befolyásos médiabirodalmat hozott létre napilappal, internetes portállal, TV stúdióval.  Anyagilag is támogatja a Fideszt, napilapja a kormányért lobbizik, sőt, maga is gyakran nyilatkozik. Mint magyar származású amerikainak, nekem az tűnt fel, hogy Széles úr médiái szoros kapcsolatokat ápolnak a budapesti iráni diplomatákkal.”

„Ali Akbar Jowkar iráni ügyvivő 2010 március elsején meglátogatta a Magyar Hírlap szerkesztőségét, ott elbeszélgetett Stefka István főszerkesztővel és elmondta, hogy fontos lenne ha a jövőben iráni forrásokból is tájékoztatnák olvasóikat.

Jowkar úr korábban Irán helyettes nagykövete volt Örményországban, és ott többször kijelentette, hogy a Taliban és az Al Kaida a Nyugat, a NATO (köztük Magyarország) kreációja. Azért hozták létre hogy lejárassák vele Iránt, és hogy Iránnak joga van az atombombához még akkor is ha az ajatollah hívei állandóan fenyegetnek, terroristákat támogatnak valamint brutálisan elnyomják saját népüket.

Már Jerevánban felmerült, hogy Jowkar úr nagy valószínűséggel az Iráni Forradalmi Gárda tagja, az un. Quad alakulat aktivistája. Az amerikaiak szerint az egy terrorszervezet, és még a németek is úgy vélik, hogy minden iráni követség a gárda szélsőséges propagandistáinak befolyása alatt áll.” (…)

„2011 juliusában dr. Saeed Seyed Agha Banihashemi új iráni nagykövet egyik első útja is a Magyar Hírlap szerkesztőségbe vezetett.” (…)

„Banihshemi úr különösen szívélyes kapcsolatokat ápol a Jobbikkal,

Számos Iránt dicsőítő cikk is megjelent a Magyar Hírlapban Iránról.  Például olvashattunk arról, hogy Bejrútban “népi hősként”  üdvözölték Ahmedinedzsad iráni államfőt, akit a Hezbollah fegyveresei “virágesővel vártak”. Nekem különösen tetszett az a cikk amelyik Irán békés szándékairól tudósított, majd illusztrációként egy nagy hatósugarú, pilóta nélküli bombázó fényképét csatolták. De talán Vörös Szabolcs cikke jelentette a csúcsot, amely “Kötél a Moszad-kémnek” címmel arról tudósított, hogy néhány zsidó vallású iránit nyilvánosan(!) kivégeztek, mert állítólag izraeli kémek voltak.  A Concordia osztrák újságíró-szövetség a Magyar Hírlap számos írását nyíltan Amerika-ellenes uszításnak és antiszemitának vélte, panaszt is emeltek a médiafelügyeletnél mert a cikkek sértették az Európai Unió chartájának diszkriminációellenes rendelkezéseit.”

„Széles úr figyelmét elkerülhette az is, hogy Irán jelenleg ENSZ, NATO és Európai Uniós szankciók alatt áll, az Európai Néppárt bojkottra szólított fel. Nekem az is furcsa, hogy az iránbarát Széles rendszeresen részt vesz a kötcsei találkozókon, ahol bizalmas, NATO titoknak minősülő információkhoz is hozzájuthat!” (…)

„Aztán itt van az amerikai illetőségű Szilágyi Ákos úr, aki lelkes támogatója a Békementnek, és Bayer Zsolt jó barátja. De nem csupán Bayer úr barátja, de Facebook ismerőse a Healdsburg városában élő Varga Bélának is, aki kuruc.info bejegyzője. Micsoda véletlen!  Ráadásul a CÖF videóit készítő M. Szabó Imre úr is cikket publikált a kuruc.info-n. De Szilágyi Ákos úrral furcsa dolgok történnek mostanában. Nemrég az alábbi jelent meg róla a Magyar Nemzetben.

“Két órán át faggatták a repülőtéren, majd a tartózkodását súlyosan korlátozó dokumentummal engedték útjára Szilágyi Ákost a kanadai bevándorlási hivatal munkatársai – tudta meg lapunk az érintettől. Az eset az amerikai állampolgársággal is rendelkező férfival április 28-án történt, amikor Papp Lajos professzor kísérőjeként repült az Egyesült Államokból Torontóba.”

„Szilágyi Ákos elmondta a Magyar Nemzetnek “hogy olyan benyomása volt, mintha a neve rákerült volna Kanadában valamilyen feketelistára az elmúlt időben.” (…)

„Furcsa társaság.  Ők fogják megmutatni a Nyugatnak a magyar nemzet méltóságteljes kiállását Orbán Viktor kormánya mellett?”

2013. október 23.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Az ég dörög, de a zivatar elmarad

Anikóval a teraszon ácsorogva szkeptikusan bámultuk az újvidéki mesterséges boldogságot és fényáradatot. Szabó Lőrinc verssorát ismételgettem: >

Tovább

Biztosítani a médiaszabadságot!

Az MNT alapította médiák az adófizetők pénzéből valójában nem az anyanyelvű közszolgálati tájékoztatás, hanem a VMSZ >

Tovább

Hajnal Jenő ellenzi a sajtó függetlenségét!

Az MN elnöke szükségesnek tartotta, hogy külön kommentálja a szerbiai tájékoztatási stratégiát és ezzel kapcsolatosan kifejtse >

Tovább

Övék az ország, maguknak építik (by Kenedi János)

Mindannak, ami ma a kultúrában és az oktatásban történik, semmi köze az értékteremtéshez, a hagyományok ápolásához >

Tovább

A Trump-puccs és honi recepciója

Kevés dologra vagyok kíváncsibb, mint az Orbán-rezsim végének hogyanjára, fel vagyok készülve meglepetésekre, idő előttiségre, időn >

Tovább

„Szerencsésnek mondhatom magam”

Maga a tisztogatás úgy nézett ki, hogy megálltak a járművek kb. 20 kilométerre a falu előtt >

Tovább

„Én magyar vagyok!”

Ott történt az is, hogy rám szállt egy háborút megjárt önkéntes. Állandóan macerált, nem fért a >

Tovább

A csalhatatlanokról és a tévedhetetlenekről

Megtanultam, hogy legjobban a csalhatatlan értelmiségiektől tartsak, hiszen ezek a tévedhetetlenek veszélyesek azok számára, akik szüntelenül >

Tovább

Fennállása óta a legnagyobb összeggel rendelkezik az MNT?

Nagy kérdés viszont, hogy ezt az összeget mennyire költik célszerűen, ésszerűen és főleg milyen eredménnyel? Ugyancsak >

Tovább

“Idegen eszmék”

Gömbös Gyula sem marad le.1928 februárjában óva int: „helytelen volt, mikor becsempésztek ide nyugatról különböző eszméket, >

Tovább

A megbeszélt háború

Azokat a gaztetteket, amiket elkövettek a mi katonáink is, józan ésszel talán nem is lehetett volna >

Tovább

„Három hétig nem került le a bakancs a lábunkról”

Több magyar volt közöttünk, és amikor összefutottunk, mindig váltottunk pár szót. Előfordult, hogy ezt a tisztek >

Tovább