2024. június 15. szombat
Ma Jolán, Vid, Viola névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Végre egy örömhír: a kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek

És ez még jobb: akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát. >

Tovább

Egy „Széchenyi-idézet” nyomában

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek >

Tovább

Szeles Mónika exkluzív

1986-ban Mónika valahol Dél-Amerikában megnyerte a korosztályos világbajnokságot, s amikor hazajött, akkor készítettem vele ezt >

Tovább

Európa, a vén kurva

E sorok írójának csak az a törté­nelmi tapasztalat jutott osztályrészéül, hogy hintalovazás közben hallgassa végig az >

Tovább

The Orbán family’s enrichment with a little government help

„Azt hiszem elképednénk a jelenlegi magyar miniszterelnök korrumpáltságának mélységétől.” Hungarian Spectrum: >

Tovább

Churchill és Bódis békés szivarozása helyett jaltai konferencia

Tulajdonképpen egy farsangi szivarozáson kellett volna találkoznia a krími félszigeten Churchillnek és Bódisnak 1945 februárjában – >

Tovább

A gyertyák csonkig égnek

„Az ember lassan öregszik meg: először az élethez és az emberekhez való kedve öregszik.” Márai Sándor >

Tovább

Egyik gyakornokunk szülinapját ünnepeltük

A bohókás ünnepeltet a kezében tartott tábláról lehet felismerni, amelyik egyben az életkorát is jelzi. Még fiatal, >

Tovább

A kiválasztott nép ilyennek látja Európát

Spitzertől: >

Tovább

A fehér kabát

Gabor,I like your white coat.Your pal,Tony Curtis >

Tovább

A Napló Naplója

Kissé élcelődve azt meséltük, hogy minden a Magyarzó Pistike bálján kezdődött, amikor Árpád a söntésnél találkozott >

Tovább

Szeretet

Amíg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ, és vonalakat karcolt az autó >

Tovább

Napi ajánló

A választásokon „a VMSZ-é az egyedüli magyar lista”?!

Pásztor Bálint újabb politikai csúsztatásai

Bozóki Antal
Bozóki Antal
A választásokon „a VMSZ-é az egyedüli magyar lista”?!
?Hiába tiltja a törvény az oktatási intézményekben a párttevékenységet és -szervezkedést, a Vajdasági Magyar Szövetség szinte valamennyi választási kampány során fittyet hány erre, és az iskolákban is kampányol a szavazatokért.? (Fotó: Pásztor Bálint/Facebook)

A VMSZ elnöke a nyilatkozatban a nyílt támadást is beveti , miszerint „az ellenzéki pártok az elmúlt években sokkal többet tettek a vajdasági magyar közösség ellen, mint például a radikális párt”. Meg kellene magyaráznia, ha tudná, ki ártott többet a magyar közösségnek, az ellenzéki pártok, amelyek a hatalom közelében sem voltak az utóbbi 12 évben (a Demokrata Párton/DS kívül az összes többi nemrég alakult), vagy a VMSZ, amelyik egész idő alatt Szerb Haladó Párttal közösen gyakorolta/gyakorolja a hatalmat, és ezidő alatt 70 ezerrel csökkent a magyar közösség tagjainak a száma A szerb radikálisok gyűlöletét pedig említeni sem kell, hiszen a magyar közösségben nagyon is jól emlékeznek az „egy szendvicsre”, amit Šešelj az országból való távozáskor ígért a magyaroknak, a „szlovákoknak kettőt”, mivel „tovább utaznak”! A Kispásztor talán azt gondolja, hogy itt mindenki emlékezetkihagyásban él? A Szerb Haladó Párttal és a radikálisokkal egy választási listán szerepelni olyan politikai hiba, ami után minden tisztességes, az erkölcsre valamit is adó politikus távozna a közéletből! Bozóki Antal:

A szakadék széléig vezettek bennünket,

és most azt üzenik, bátran előre!

Osmančević, Dinko

 

– A választásokon induló egyetlen magyar lista (a június 2-i önkormányzati választáson – B.A.) a Vajdasági Magyar Szövetség listája. A többi magyar párt nem önállóan indul, hanem olyan ellenzéki pártokkal szövetkezve, amelyek az elmúlt években sokkal többet tettek a vajdasági magyar közösség ellen, mint például a radikális párt – mondta Pásztor Bálint, a VMSZ (Vajdasági Magyar Szolgapárt) dinasztiás elnöke az Újvidéki Rádió Hangadó szerda című, május 15-ei műsorában.

A junior Pásztor idézett mondatát érdemes elemezni, mivel több pontatlanságot, értelmetlenséget, csúsztatást és még vádaskodást is tartalmaz.

A Magyar Szó pártbuzgó és hírhamisító „újságírója” (mh) írásának a címe – (melyben a Kispásztorral készült beszélgetést közli) – „A VMSZ-é az egyedüli magyar lista”, már önmagában is valótlanság, téves információ terjesztése.

Csonka Áron, a VMDK elnökének nyilatkozata szerint „Adán önállóan indul a párt, míg Óbecsén, Zentán, Csókán, Topolyán, Nagykikindán és Zomborban az ellenzéki koalíció tagjaként”.

A Rácz Szabó László vezette MPSZ Zentán indul önálló listával.

Nem igaz tehát az állítás, miszerint „a választásokon induló egyetlen magyar lista a VMSZ-é”. Egy ilyen kijelentés csalásnak, pökhendiségnek, pimaszságnak és sajtóval való visszaélésnek minősíthető.

Ha tudjuk, hogy a VMSZ mint párt az anyaország kormányának kizárólagos kegyeltje, beleértve a Fideszes tisztségviselők napi szintű vajdasági kabarészerű kampányolását a bukásra ítél párt mellett, és azt is, hogy a Magyar Nemzeti Tanács „alapította médiákból” (a Pásztorpressből) árad a véemeszes propaganda, akkor nagy tettnek számít, hogy a két említett párt – az egyenlőtlen és tisztességtelen feltételek ellenére – egyáltalán indul a választásokon.

„A többi magyar pártot” – ahogy a junior Pásztor fogalmaz, és amelyekre utal – a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) és a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) képezi. (A VMSZ ugyanis négy önkormányzatban – Óbecsén, Törökbecsén, Topolyán és Temerinben – a papíron formálisan még létező Magyar Egység Párttal és a Vajdasági Magyar Demokrata Párttal „közösen indul az önkormányzati választáson”.)

VMSZ elnöke a VMDK-nak és a MPSZ-nek azt rója fel, hogy a választásokon „nem önállóan indulnak, hanem olyan ellenzéki pártokkal szövetkezve, amelyek az elmúlt években sokkal többet tettek a vajdasági magyar közösség ellen, mint például a radikális párt (Szerb Radikális Párt/SRS – B.A.).

Micsoda cinizmus! Hisz épp a VMSZ van tarthatatlan koalícióban évek óta, az idén pedig még szintet is lépett a radikális párttal összeborulva! Pásztor Bálint a műsorban „bátran” elhallgatta az információt, miszerint „nemcsak a belgrádi lista nevében szerepel együtt az ő és Vojislav Šešelj neve, hanem azon kívül még ötben, vagyis összesen hat olyan önkormányzati lista található, amelyen a Szerb Radikális Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői közösen küzdenek a szavazatokért”. A Hangadó szerdában hazudni is szabad? A műsorvezető nem kapja fel a fejét? Nem követi a híreket?!

A VMSZ képviselői Palánkán, Bácson, Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica), Versecen, Verbászon, Hódságon (Odžaci) és Belgrádban is a Szerb Haladó Párt (SNS) listáján indulnak a június 2-i önkormányzati választáson, amelyen „a háborús bűnös Vojislav Šešelj vezette Szerb Radikális Párt jelöltjei is szerepelnek”.

A radikálisokkal való együttszereplést a belgrádi listán a tisztességtelen pártelnök másutt szóba hozta és azzal próbálta magyarázni, hogy „a radikálisok nem olyan képviselőjelölteket neveztek meg, akik bármikor felléptek volna a magyarok ellen, így mi elmondtuk, hogy nem örülünk a radikálisoknak, de ez nem elegendő ok arra, hogy védtelenül hagyjuk a magyarok érdekérvényesítését”.

A belgrádi választási listán, „a koalíciós megállapodás alapján az SNS egy képviselői mandátumot szavatol a VMSZ-nek. Nebojša Marjanović, az álmagyar bizniszpárt belgrádi szervezetének elnöke” „a 45. helyen szerepel” majd a vörös-fekete listán. Miféle motivációja lehet ennek az egyénnek a magyar érdekek képviseletére, ha még a nyelvet sem ismeri?!

Elhiszi-e valaki is, hogy az őshonos vajdasági magyarokat elűzni szándékozó radikálisok bárhol is kiállnak majd a magyar közösség érdekeiért?

A VMSZ elnöke a nyilatkozatban a nyílt támadást is beveti , miszerint „az ellenzéki pártok az elmúlt években sokkal többet tettek a vajdasági magyar közösség ellen, mint például a radikális párt”.

Meg kellene magyaráznia, ha tudná, ki ártott többet a magyar közösségnek, az ellenzéki pártok, amelyek a hatalom közelében sem voltak az utóbbi 12 évben (a Demokrata Párton/DS kívül az összes többi nemrég alakult), vagy a VMSZ, amelyik egész idő alatt Szerb Haladó Párttal közösen gyakorolta/gyakorolja a hatalmat, és ezidő alatt 70 ezerrel csökkent a magyar közösség tagjainak a száma

A szerb radikálisok gyűlöletét pedig említeni sem kell, hiszen a magyar közösségben nagyon is jól emlékeznek az „egy szendvicsre”, amit Šešelj az országból való távozáskor ígért a magyaroknak, a „szlovákoknak kettőt”, mivel „tovább utaznak”!

A Kispásztor talán azt gondolja, hogy itt mindenki emlékezetkihagyásban él? A Szerb Haladó Párttal és a radikálisokkal egy választási listán szerepelni olyan politikai hiba, ami után minden tisztességes, az erkölcsre valamit is adó politikus távozna a közéletből!

2024. május 28.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Mindjárt hazaérünk

Biztosan nagy hó esett, ha már szánnal jött értünk a faluba a nagyapám.Tehát  mégis voltam iskolában (jobbról), >

Tovább

A “multikulturális elvárás”

Nem lenne azonban méltányos egyedül a betegbiztosítót vádolni. Ők legalább írásban is közzéteszik, amit mások sunyin >

Tovább

„Erősödött” a VMSZ Begaszentgyörgyön?

A VMSZ vezetői már régen elszakadtak a közösségtől és a valóságtól. A párt 4 (négy!) képviselőjének >

Tovább

A magyar közösség és a nemzetközi jog elleni erkölcstelen cselekedet

Kovács Elvira a szerb parlament alelnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség sokéves megélhetési tisztségviselője, Pásztor István néhai >

Tovább

A szolgapárt menetelése a szakadék felé

A június 2-i önkormányzati választásokon a VMSZ vereséggel is felérő „eredményeit” nem lehet a 70 ezres >

Tovább

A véres XX. század agóniája tovább tart

Arról is szóltam, hogy újabban egyre több olyan regény születik, amely elszámol a hosszan agonizáló XX. >

Tovább

“A magyarság gyásza”

A vajdasági magyarság szempontjából lesújtó eredmények születtek a mostani önkormányzati választásokon. Szabadkán, a központban megsemmisítő erővel >

Tovább

Berisavljević: a VMSZ szigorú nagymagyar párttá változott

A Danas belgrádi napilap folytatásokat közöl Živan Berisavljević (1935-2024[1]) Jedan intervju [Egy interjú] című könyvéből, amelyet >

Tovább

Nyílt, nyilvános és megalázó jogsértés!

A Pásztor & Fia Kft. a hatalomszerzés, az önös haszonszerzés érdekében mindig az aktuális hatalmi párthoz, >

Tovább

Kezdem érteni a Magyar Péter-rejtvényt

Nem kívánok az elemzőkkel vitába kerekedni, de attól tartok a jelenlegi helyzet a magyar társadalom tanácstalanságának >

Tovább

“Civilizációs előrelépés”

Most azonban, ha a Pink tévén a kilencvenes évekből ismert eszméit hangoztató Šešeljt hallva azzal vigasztalódok, >

Tovább

Ide jutottunk!

Proletariátus, osztályharc, aztán szerényen sorolom tovább: antifasizmus, szolidaritás… ezek a szavak lassan kivesznek a közéleti szótárból. >

Tovább