2021. április 12. hétfő
Ma Gyula, Baldvin, Sába névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

A Vatikán 166. sz. közleménye

Ma tették közé a Szentszék állásfoglalását. >

Tovább

A hűséges Hachiko története

Hachiko 1923 novemberében látta meg a napvilágot Japánban, Odate városában. Alig két hónapos volt, amikor >

Tovább

Amerika felfedezése annak köszönhető, hogy Kolumbusz nőtlen volt

Kolumbusz Kristóf kizárólag azért fedezhette fel Amerikát, mert nőtlen volt – jelenti kanadai tudósítónk. Tudniillik ha >

Tovább

Hogyan szaporodnak a rendőrök?

Dublinban elszabadult egy rendőrségi ló. Utóbb a termetes állatból előtört a párzási ösztön, és majdnem >

Tovább

Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

– Budapest melyik európai ország fővárosa? – így hangzott az amerikai iskolákban a harmadikos földrajz tananyagnak >

Tovább

A fasiszták zászlaja alatt

A fasiszták zászlaja alatt1 A filozófus bevásárolt és már majdnem hazaért a lakásába. Fényes nappal, Budapest szívében. >

Tovább

Motivált zsírégetés

Végre egy szellemes hirdetés a reklámok sivárságában: >

Tovább

Úrvezetők Kínában

A felvételek gyűjteménye gyakorlatilag egyetlen sarkon készült. >

Tovább

Előkerült az egyik legijesztőbb felvétel a Japánt sújtó szökőárról

Néhány napja tűnt fel a videómegosztókon a döbbenetes amatőr felvétel. >

Tovább

Mosdók a világ minden tájáról

A leleményesség határtalan. >

Tovább

Balla László esete Tito marsallal

Balla László* mérnök, a szabadkai Műszaki Iskola igazgatója, neves sportoló, Szabadka város díszpolgára, az egykori Jugoszlávia >

Tovább

Távol Nigériától

Közel tíz éve, amikor először jártam Nigériában, ellenállhatatlanul magával ragadott a földrész gyönyörűsége. Megismerni egy másik, >

Tovább

Napi ajánló

Koppanhatnak a trumpisták

Amerika kap egy fura figurát, aki plebejus együttérzéssel a demokratákat is megszégyenítő módon a nép embere lesz, és a kívülállását arra használja fel, hogy az ennek útjában álló akadályokat elsöpri? Vicces lenne. Bartus László (Amerikai Népszava):

Könnyen pórul járhatnak Trump hívei, ha megválasztott elnökük ebben az ütemben vonja vissza mindazt, amit a kampányban megígért. Trump először is eltüntette a website-járól a muszlimokkal kapcsolatos kijelentéseit, és a programjából törölte azokat az ígéreteit, hogy korlátozza muszlimok beutazását Amerikába. Akik a muszlimok gyűlölete miatt támogatták, máris hoppon maradtak.

A muszlimok üdvözölték a megváltozott álláspontot, remélve, hogy a cselekedetekben is tükröződik majd. Obamával való találkozása után pedig Trump bejelentette, hogy nem törli el az Obamacare-t, hanem csak változtat rajta. Őszintén szólva, ez rá is fér. A kampányban ördögnek ábrázolt Obamáról viszont azt állította, hogy kedves és rendes ember, aki nagy benyomást tett rá.

Trump ezen kívül kijelentette, hogy azt szeretné, ha Amerika olyan ország lenne, ahol mindenki szereti egymást. Ez nagy pofon azt őt támogató keresztény vezetőknek, akik hallani sem akarnak arról, hogy mindenki szeresse egymást. Az egész kampány alatt gyűlöletre uszítottak azok ellen, akiket Trump is támadott, a melegek, a muszlimok, a bevándorlók, liberálisok ellen. (…)

Nagy meglepetést okozott első nyilatkozataival, amelyek után sorban hozzá kellett tennie, hogy ezek nem republikánus gondolatok, de komolyan gondolja őket. Odáig elment, hogy már Clintonon is túltett. Bernie Sanders baloldali programját hirdeti, hogy minden embernek legyen biztosítása. Senki ne maradjon magára az utcán, aki nem tud gondoskodni magáról, arról gondoskodnak.

Ha ez így megy tovább, és Trump meghatódva a megtiszteltetéstől, szíve minden jóságával szeretni kezdi az embereket, akkor meggyűlhet a baja a republikánus szélsőjobb képviselőivel, akiknek a megválasztását köszönheti. Azokkal, akik a politikai korrektség, az egyéni jogok, a szeretet és tisztelet kultúrájának végét ünnepelték benne.

Nem lehet tudni, hogy ez meghatódás és elérzékenyülés következménye, ami majd elmúlik, és visszatér a kampányban megismert gyűlölködő önmaga, vagy nem ez lesz, hanem Amerika kap egy fura figurát, aki plebejus együttérzéssel a demokratákat is megszégyenítő módon a nép embere lesz, és a kívülállását arra használja fel, hogy az ennek útjában álló akadályokat elsöpri. Vicces lenne.

Az egészben az lenne a legszebb, ha kiderülne, hogy nem ő itt a legnagyobb fasiszta, hanem a Tea Party és az evangéliumi karizmatikus kereszténység milliárdos pápái, akik a nyakába ültették a sunyiképű Pencét, akinek az inkvizitor feladatait kellene ellátni. Ez még rejtély, de az első megnyilvánulások nem zárják ki ennek lehetőségét sem.

Ebben az esetben nagy lesz a koppanás, mert Trump nem közülük jön, nem olyan fanatikus, mint a sunyiképű és sötét tekintetű Mike Pence vagy Ted Cruz lett volna. Trump nem egy fundamentalista, nem keresztény, enyhén szólva esendő bűnös ember. Nem biztos, hogy állami erővel akarja üldözni a bűnösöket, akiket ezek a farizeusok gyűlölnek. (…)

Kissinger egy interjúban máris felajánlotta neki a segítségét nemzetközi ügyekben, és nem lesz egyedül. Ha Trumpnak lesz annyi esze, hogy nem a Pat Robertsonok és más fasiszták tanácsait követi, ha nem akar kultúrharcot és polgárháborút kirobbantani, akkor értelmes emberek segíteni fogják. Itt mindenki naggyá akarja tenni Amerikát. (…)

Trump soha nem volt republikánus, sokszor támogatott demokratákat is. A republikánus pártról és szavazóiról megvolt a véleménye. Egy televíziós interjúban azt mondta, hogy ha elindulna elnökjelöltként, akkor csak republikánus színekben indulna, mert azoknak a szavazói nem gondolkodnak, hanem minden hazugságot elhisznek. Arra szavaznak, amit mondanak nekik. A legszebb az lenne, ha Trump választási kampánya egy hoax lenne, amivel alaposan rászedte a republikánus csőcseléket, hogy megválasszák.

Sajnos, ez nem biztos. Könnyen lehet, hogy ez kezdeti megilletődés, és ne felejtsük, ezután jönnek a kriptofasiszta keresztény sakálok, akik szívják majd a vérét. De Trump mégiscsak úgy nyert, hogy a támogatói érzelmi alapon tömegként szavaztak rá. A sokkal képzettebb demokrata szavazó individualista, önálló döntést hoz. Ezért nem szavaztak Clintonra, mert esztelenül erőltették rájuk, hogy ilyen ügyekkel a háta mögött elnökjelölt legyen. Trumpot bárki más laposra verte volna.

Trump másfélmillióval kevesebb szavazatot kapott, mint annak idején John McCain,  két és fél millióval kevesebbet, mint Romney, pedig azóta az állampolgárként itt élő lakosság száma is sokat nőtt. Ennek ellenére McCain és Romney a sokkal magasabb számokkal is nagy vereséget szenvedett Obamától. Mindez azt bizonyítja, hogy nem Trumpra szavaztak sokan, hanem Hillaryra kevesen. Az FBI akciója is szerepet játszott ebben, de ha nem Clinton a jelölt, nincs FBI akció. (…)

 

 

2016. november 12.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Ózdon az állapotok rosszabbak, mint Bergamóban tavaly tavasszal?

Egész Közép- és Kelet-Európa tovább szigorít, csak Magyarország nem, noha igen súlyosan érinti a koronaválság. A >

Tovább

Valami bűzlik Ausztriában

Már látszik, hogy nem csupán a szélsőjobbos FPÖ, hanem a nagyobbik kormánypárt is erősen hajlik a >

Tovább

Kinek kell európai diplomácia

Navalnij ügye is jól mutatta, hogy szavakban nincs hiány, az ellenzéki vezető bebörtönzését egyöntetűen elítélték a >

Tovább

„Miért veszített Donald Trump”

Ezzel a címmel közölte a CNN vezető elemzője, David Axelrod elemzését, amelyet igen sok amerikai orgánum >

Tovább

Európa jövője dőlhet el a lengyel elnökválasztáson

Ha Trzaskowski kerekedik felül, akkor ő testesítheti meg a fékek és ellensúlyok rendszerét, amelyet Kaczynski javában >

Tovább

Vučić már nem tartja fontosnak az EU-tagságot

Vučić viszonya az EU-hoz gyakran ellenmondásos, időnként teljesen ellenséges. Az unió az eltelt két évtizedben 3,6 >

Tovább

Putyin mint kockázat

A közvélemény kutatások azt igazolják, hogy fokozódik az elégedetlenség, és egyre többen készek tiltakozni. Egy elemző >

Tovább

Trump és a kisördög

A rasszista populizmus olyan ősi, mint maga az emberi civilizáció. Evolúciós kihívást jelent, hogy túl tudjuk-e >

Tovább

Pánikreakció

A világtól való félelmükben fegyverükbe kapaszkodó demonstrálók megpróbálnak jogvédő demokratának látszani, de ez elég nehezen megy >

Tovább

Válságos idők Oroszországban

Az ország nehéz helyzet előtt áll. A következő két-három hétben fog eldőlni, hogy a járvány milyen >

Tovább

Amerikai szoci

Amerika még mindig nagyon jó munka- és életlehetőségeket kínál, ám mostanra jórészt kimerítette a csupán az >

Tovább

A német elbizonytalanodás

Ami már csak azért is kockázatos, mert Trump destabilizálja a nemzetközi rendet. Azon kívül a populista >

Tovább