2020. február 22. szombat
Ma Gerzson, Margit névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Halálbrigádokat képeznek a szerb határon

Ami a szerb határon zajlik, az Magyarország szégyene, és csak a deportálások szellemiségéhez hasonlítható. A közönnyel együtt, ami ezt a borzalmat kíséri. Bartus László (Amerikai Népszava):

A balkáni háború szelleme kísért a szerb határon, ezúttal a határ innenső oldalán. Magyar rendőrök és határőrök olyan kegyetlenkedéseiről érkeznek hírek, amelyek koncentrációs táborok légkörét idézik. A magyar hatóságok embertelenségeiről a világsajtó cikkezik, mire a magyar kormány nem azonnali vizsgálattal, hanem cinikus tagadással válaszolt.

Ez nemcsak bűnrészessé teszi az Orbán-rezsimet, hanem egyértelműsíti, hogy a határon zajló események nem egyes rendőrök vagy határőrök túlkapásai, hanem a kegyelenkedés mögött kormányzati szándék áll. Az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet által bemutatott bizonyítékok alátámasztják, hogy a határon verik a menekülteket, embertelen bánásmódnak teszik ki őket, kutyákat uszítanak rájuk.

A rezsimnek fontosabb a menelkültellenes és az antiszemita gyűlöletkeltés, mert a helyzet súlyosságának felismerését segítő civilszervezettel kapcsolatban fontosabbnak tartották azt, hogy Soros György is támogatja őket (ami csak a dicséretére válik, s a magyarok szégyene, hogy ezt nem teszik), mint a visszaélések tisztázása, felderítése, megszüntetése és az elkövetők felelősségre vonása.

Ennek híján a kormány magatartása bátorítást jelent azoknak, akik emberi mivoltukból kivetkőzve aláznak meg embereket, ütik, verik, a hidegben vízzel lelocsolják azokat, akik egyébként a nemzetközi jog védelme alatt állnak. Ha közülük bárki nem menekült, azt egy korrekt eljárásnak kell megállapítania, de kínozni, fizikailag bántalmazni, kutyákat uszítani rájuk nem lehet.

Ilyen kegyetlenség, mint amilyenekről beszámolnak, csak háborús övezetekben vannak. Ami igazán félelmetes, hogy a határon zajló visszaéléseknek és terrornak nincs tanúja, a menekültek vallomásait (ha hajlandó valaki erre) tagadják, nincs következmény. Amikor következmények nélkül lehet embereken uralkodni, megalázni, verni, leköpni, levizelni, pisztollyal fenyegetni, kutyát ráengedni, hideg vízzel leönteni és a hóba feltartott kézzel kiállítani, a meleg ruhát elvenni, akkor szociálpszichológiai törvény, hogy eldurvulnak az emberek és kéjelegve kegyetlenkednek a nekik kiszolgáltatott emberek fölött.

Pontosan úgy, ahogyan a deportálásoknál csinálták a csendőrök és a haláltáborok őrei a nekik kiszolgáltatott foglyokkal. Ennek további ijesztő következményei lehetnek: egyrészt, egyesek kipróbálhatják, milyen lehet ölni. Gyilkolhatnak „balesetből” is, de összeállhatnak néhány fős halálbrigádok, akik egyszerűen legyilkolják a védteleneket. Ha elássák őket az erdőben, soha senki nem keresi őket, és nem tudják, hogy a hosszú út alatt hol tűntek el. Horrorfilmek valósága fenyeget, mert a magyar határon ellenőrzés és számonkérés nélkül lehet a védtelen és kiszolgáltatott emberekkel kegyetlenkedni.

A másik durva következmény, hogy néhány év alatt a déli határon kiképeznek egy minden emberi gátlás alól feloldott halálbrigádot, akik a kiszolgáltatott és jogi védelmet sem élvező menekülteken gyakorlatoznak, veszítik el az emberi kegyetlenséggel szembeni gátlásaikat. Ezeket később bármikor és bárhol be lehet vetni. Például, ha egyszer lesz Magyarországon a rendszernek ellenzéke, nemcsak a kormánynak kollaboránsai, Orbánék rájuk mutatnak, hogy most ők a terroristák, idegen ügynökök, akik a magyar nép ellenségei, és rájuk lehet szabadítani az emberi érzéseiket a határszolgálatban elveszített gyilkológépeket. Könnyen lehet, hogy kiképeznek egy magyar SS-t a szerb határon.

De nemcsak a határvédelemben szolgáló rendőröket és határőröket emberteleníthetik el, hanem a hivatalos szerveken kívül is alakulhatnak nem rendőri halálbrigádok. Gondoljunk a cigánygyilkosságokra, ahogy alakultak is önkéntes “határőrök” szélsőjobboldali szervezetek tagjaiból. Helybe jönnek kiszolgáltatott és védtelen emberek, akiknek emberi mivoltát már lerombolta az orbáni propaganda. Akikkel azt lehet csinálni, amit akarnak. Meg lehet őket ölni. De mindenképpen lehet őket verni, megalázni, fenyegetni, a nyakukra lépni, élvezni a hatalmat egy másik ember fölött.

De mindezek csupán a mi önző szempontjaink, magunkat védve azoktól az emberektől, akiket a határon úgy képeznek ki a védtelen menekülteken, ahogy a vérebeket szokás. Az ügy azonban azoknak az embereknek a szempontjából nem tűr halasztást, akik hazájukból elmenekülve, a tengeren átevickélve eljutnak a magyar határig, és ott fasiszta terror várja őket. Akiket törvénytelenül bántalmaznak, megaláznak. A vallomások alapján ma a határ magyar oldalán bűncselekmények tömegeit követik el menekültek sérelmére.

Ahol büntetlenül lehet fizikai bántalmazásnak, kínzásnak és megalázásnak kitenni másokat, ott a helyi lakosság sincs biztonságban. Ahol nincs törvény az erőszak megállítására, nincs törvény más jogtalanságok ellen sem. Akik a határon szolgálnak Magyarország nevében lépnek fel, és minden magyar embert képviselnek. Az ő bűneik a mi bűneink is. Védtelen, segítségre szoruló embereken élik ki elfojtott hajlamaikat és ösztöneiket. Nem kizárt, hogy egyesek azért jelentkeznek határvadásznak, hogy ezt megtehessék.

Ha ezt következmény nélkül megtehetik, az erőszak csak durvulni fog, és előbb vagy utóbb ölni fognak. Orbán felelős, mert gyűlöletkeltő beszédeivel dehumanizálja és célponttá teszi a határra érkező menekülteket. Felavatásuk alkalmával uszítja őket, burkolt felhatalmazást ad számukra, hogy bármilyen eszközzel zárják le légmentesen a határt és riasszanak el mindenkit a magyar határtól. Ami a szerb határon zajlik, az Magyarország szégyene, és csak a deportálások szellemiségéhez hasonlítható. A közönnyel együtt, ami ezt a borzalmat kíséri.

Ez barbarizmus, vandalizmus, nem európai magatartás. Ezek bűncselekmények. A magyar nép elérzékenyülve énekli himnuszában, hogy Isten áldd meg a magyart, de Isten nem áld meg olyan népet, amely embertelenül bánik kiszolgáltatott, segítségre szoruló emberekkel. A bűnnek büntetése lesz. Aki az elesett emberbe belerúg, a kiszolgáltatott menekülőt veri, bántja, sanyargatja, megalázza, annak nem lesz jó dolga. Nemcsak annak, aki ezt elköveti, hanem annak sem, aki ezt szó nélkül eltűri. (...)

 

2017. március 8.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Európa sírásói, avagy a kudarcba fulladt csúcs

Az ellentétek olyan magasra csaptak, hogy arra évek óta nem volt példa, bár ha jobban meggondoljuk, >

Tovább

Hanautól 4 kilométerre

Ezek az áldozatok ugyanolyan bevándorlók leszármazottjai, mint a ma majdnem 1 millió magyar gazdasági bevándorló gyerekei >

Tovább

Politikai pletykák

A rossz hír az, hogy Cornstein romokat hagy maga után. Ilyen tájékozatlan nagykövete Amerikának csak a >

Tovább

Az EU bővítés buktatója, az atavisztikus nacionalizmus

A gondot különösen jól illusztrálja két korábbi, keleti felvételi hullám. Azok során főleg a magyarokról kiderült, >

Tovább

Orbánértékelés, 2020

Az Orbán előtt sorakozó székeken nem ülnek Rubik Ernők. Schmitt Pálok ülnek ott és más udvarhölgyek, >

Tovább

Orbán évértékelő – nemzetközi sajtó

Orbán Viktor a szokásos formáját futja, jobboldali populistaként  manapság pont annyira radikális, mint amennyire mindig is >

Tovább

Jéghideg számítás a romaellenes kampány

Kelet-Európában egyes politikusok a gyakran igen szegény romák ellen uszítanak, hogy ily módon szerezzenek voksokat, ahelyett, >

Tovább

„Nagy franc volt a Dezső”, avagy miért hallgatunk Kosztolányi antiszemitizmusáról az iskolában?

Hogyan tanítsunk Wass Albertet, ha már bekerült az új alaptantervbe? Az a baj, hogy Herczeg Ferenc >

Tovább

Érvényesül-e az ököljog a világban?

Nagy veszélyben van a liberális világrend, a sorsát a novemberi amerikai elnökválasztás dönti el. Jelenleg ugyanis >

Tovább

Hajítsátok végre ki Orbán Viktort!

A magyar miniszterelnök nagy hangsúlyt fektetett a nyugat-balkáni bővítésre is. Jóllehet jelenleg az van előtérben, hogy >

Tovább

Al-Jazeera: Neonácik Budapesten

Fekete ruhában, a saját szélsőjobbos mozgalmuk zászlói alatt koszorúkat helyeztek el az általuk hősöknek tartott fasiszták >

Tovább

Guardian: Macron Európa utolsó reménye

Erőszakos jobboldali alakok, bugrisok és háryjánosok irányítják a dolgokat Indiától, Brazíliától és a Fülöp-szigetektől kezdve, Törökországig, >

Tovább