2019. augusztus 24. szombat
Ma Bertalan, Aliz, Detre névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Mi az a biorobot?

A Fideszt nem baloldali biorobotok fogják megbuktatni, hanem egy esetleges ellenzéki tevékenység, aminek egyelőre csak nyomait látni. Persze nem a szocialisták, nem a DK és főleg nem Bokros Lajos részéről. Para-Kovács Imre (Amerikai Népszava):

Nehéz olyan politikusok és szavazók között élni, akik a Star Wars szintjén értelmezik a politikát, és külön kérésük minden esetben, hogy erőteljes színekkel jelezzék nekik a szereplők hovatartozását, mivel a tumultuózus jelenetekben nehéz lenne követni az eseményeket, ha színes ruhák, kockás ingek vagy zöld sapkák zavarnák az élvezetet. Legyenek a jók fehérben, a rosszak feketében, a többiek pedig lehetőleg haljanak meg az eleje főcím alatt, hogy később ne kelljen velük foglalkozni.

Én legalábbis valami ilyesmire gondoltam Bokros Lajos (Modern Magyarországért Párt) beszéde közben, amit a kumulatív ellenzék éppen összefogni kívánó része előtt mondott a Blahán. Arra tett ugyanis javaslatot, hogy a független és/vagy baloldali/liberális/konzervatív sajtó a választásokig hátralévő 500 napban ne fanyalogjon, ne kritizáljon, hanem támogassa teljes mellszélességgel az Összefogást, mert ez az egyetlen módja Orbán Viktor leváltásának.

Gyurcsány Ferenc hozzáfűzte, hogy aki gyurcsányozik, az Orbánt támogatja.

Igen, önök jól látják: Magyarországon mindenki meghülyült, kormány, ellenzék, szavazók, nem szavazók, a teljes körzetet le kéne zárni, és vegyvédelmi öltözékben, önvédelmi fegyverrel ellátott pszichiátereket küldeni a térségbe, amíg a helyzet nem javul. Üzenjünk Brüsszelnek, küldjenek orvosi segítséget, bombázzák antidepresszánsokkal Budapestet és a vidéket, ne figyeljenek oda arra, amit mondunk, de arra sem, amit csinálunk.

Persze, az Egyesült Államok most éppen elfoglalt, a szabad amerikai nép az elnökválasztás döntőjébe juttatott egy nem ön- de közveszélyes bohócot, aki tüneteivel talán nem szárnyalja túl miniszterelnökünket, de potenciáljában mindenképpen, úgyhogy törődjenek inkább magukkal, mi itt, Európa-alsón majd csak elleszünk valahogy. Jelezném, a fentiek miatt is Kanadát fogom javasolni mindenkinek, aki esetleg hozzám fordul tanácsért, hogy hova is meneküljön hirtelen, ha menekülni kell.

De nem azért pöszmögök itt, hogy Amerikát oktassam, bár megjegyezném: amit Budapestnek mondok, azt Washington is hallja, sőt az egész világ. Segítség.

Azonban félre a tréfát, az Összefogás jövőjéről vagyon itt szó, arról az aktusról, minek keretében a szocialisták, Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos összefog, majd ünneplőruhában megmártóznak megint a 2014-es pöcegödörben. Remélhetőleg azzal a különbséggel, hogy az eddig még nem kompromittálódott demokratikus pártok 2018-ban ezt a programot kihagyják.

Ehhez kérték október 23-án a sajtó segítségét, néhány médiumot külön kiemelve.

Hogy világosan értsék a politika, a demokratikus összefogás ajánlatát: azt kérik a megtépázott, csóró, de ennek ellenére még mindig kitartó független újságíróktól, hogy biorobotként kövessék a pártok kommunikációját, függesszék fel minden kétségüket, vakon és süketen szajkózzák a propagandát, mert különben Orbán Viktor marad a miniszterelnök.

A baloldal tehát ahelyett, hogy közpénzből, saját oligarchái segítségével saját biorobotokat tenyésztett volna, most arra kéri a médiát, ugyan, tetessék már magukat hülyének a választásokig (esetleg azután is), hogy Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták akkor éppen aktuális elnöke kormányt alapíthasson. Ne azt nézzük, ki kit nyilazott le, most esküvőn vagyunk, vigadjunk inkább.

Ezt kívánja Európa, az európaiság, a demokrácia és az európai értelemben vett európaiság, ezt kívánja a haza. Most nem lehet egyénieskedni, nem lehet mindenféle oknyomozásnak álcázott diverzáns-újságírást folytatni, most be kell állni Bokros Lajos mögé, mert ő ismeri az egyetlen megoldást Orbán leváltására. Egy angyal súgta meg neki, amikor némi hínárral és dinnyehéjjal a fején felbukkant a Balatonból, és Bokrost megtette az egyetlen igazság lovagjává, esetleg valami szúró-vágófegyverrel nyomatékosította ezt, ahogy az az angyaloknál gyakori.

A szocialisták élvezik a vénasszonyok nyarát, amíg ők a legnagyobb demokratikus ellenzéki párt, és ezt minden alkalommal elmondják, Molnár Gyula valószínűleg répát is úgy vásárol a piacon, hogy adna-e egy csokorral a legnagyobb demokratikus ellenzéki párt elnökének, kedveském?!, A Demokratikus Koalíció fanatikus gyurcsányistái vért köpnek mindenkire, aki nyilvánosan használja vagy megemlíti a Ferenc nevet, Bokros Lajos pártja pedig nem létezik.

Természetesen megszűnhet a független újságírás Magyarországon, hosszú évtizedekig elvolt a lakosság ilyesmi nélkül, nem állíthatjuk, hogy a magyar polgárok releváns többsége éhezi és szomjazza a kritikus hangot (mármint saját bálványaival szemben), de ezt a folyamatot nem idióta beszédek keretében kéne sürgetni, hanem talán olyan döntésekkel lassítani, mint amilyen a Népszabadság tulajdonrészének megtartása lett volna.

A Fideszt nem baloldali biorobotok fogják megbuktatni, hanem egy esetleges ellenzéki tevékenység, aminek egyelőre csak nyomait látni. Persze nem a szocialisták, nem a DK és főleg nem Bokros Lajos részéről.

2016. október 29.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Sírásóverseny

Állampolgári öntudat nélküli massza – most így látom a metrókocsiban körülöttem levőket. Miként nagyjából az egész >

Tovább

A SZER akkor és azóta

Nem tudom, hogy lesz-e magyar adás és ha igen, mikor. Azt hallom azonban, hogy a magyar >

Tovább

Az egységes európai értékrend ködfüggönyben

Az új magyar-német legfelső szintű forduló azonban újólag csak azt erősítette meg, amit vezető nyugati politikusok >

Tovább

Orbán új öntudata

A konzervatív Die Welt úgy látja, ma Sopronban sokkal többről lesz szó, mint csupán arról, hogy >

Tovább

A Donáth család és az evangélikus szeretetház tisztessége védelmében

És azzal is tisztában kell lennünk, hogy bárki sorra kerülhet. Elég egy felemelt tekintet, egy kritikus >

Tovább

Az ibizai csodára várva

Az újságírók alighanem reménytelen harcot vívnak a gonosszal. Leginkább ugyanis a liberális közönségnek beszélnek, amelyet azonban >

Tovább

Gyűlöld is

S minthogy az állam nem hajlandó emberségesen bánni a menekültekkel, ez a magatartás elkerülhetetlenül normává válik >

Tovább

Németh Miklós nem hisz a kerítésekben

A volt kormányfő arra is kitért, hogy a mai jobboldal szerint ugyan a Páneurópai Piknik kényszerítette >

Tovább

Szorul vissza a szólásszabadság, Magyarország az ékes példa

A Fidesz arra használja az adóbevételeket, hogy uralja a közbeszédet. Az MTI-t teletömték talpnyalókkal, viszont a >

Tovább

A békés egymás mellett élés Szigete

A Le Monde úgy mutatja be a Sziget Fesztivált, mint Európa legnagyobb zenei rendezvényét, amely azonban >

Tovább

Menjenek végig ezen az úton!

Ezen az úton már jól láthatóan nem tudnak visszafordulni. De akármilyen szörnyű is lesz az előttünk >

Tovább

Groteszk: Merkel és Orbán együtt Sopronban

Ők ketten azért alkotnak furcsa párt, mert a kancellár olyasvalakivel ünnepli a demokrácia újjászületését, aki saját >

Tovább