2021. március 8. hétfő
Ma János, Zoltán névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Minden fokozódik. Így a nemzetközi helyzet is

Illetve, hogy a német külpolitikai függőségbe került magyar elit meddig képes őrizni Angela Merkel német kancellár bizalmát? Mátyás Győző (168 Óra Online), ATV/Hetek:

A nemzetközi helyzet irgalmatlanul fokozódik. Hajjaj, hiszen immár benne vagyunk a negyedik világháborúban – mint azt a legautentikusabb helyről, a lucidus elméjű házelnök úrtól tudjuk.

De hát ez nem is csoda, hiszen – ahogy azt maga a tévedhetetlenség emanációja nyilatkoztatta ki – „az Egyesült Államoknak új keletű érdekei lettek ebben a térségben, befolyást akar szerezni, és ehhez használja fedőtörténetként a korrupciót” (pontosabban azt, hogy korrupció gyanúja miatt magyarokat tiltanak ki az USA-ból), „ami egy tipikus titkosszolgálati befolyásszerző akció kísérőjelensége”.

Hát így állunk. Már nyilván építik a Szabadság téri nagykövetség kazamatáiban Abu Ghraib 2-t, hogy majd a vizes kínzás módszerével szedjék ki a vitrinológus-kormányfői tanácsadóból, honnan is vette azt a trendi, nagykockás kék kabátot. És minden eszközt bevetnek majd, hogy a korábbi ötödik kerületi polgármester kiadja annak a csodaépítésznek a nevét, aki a hajnalonta bővülő ingatlant tervezte neki. (...)

Mint ahogy az is teljesen nyilvánvaló: az amerikai titkosszolgálat furmányos fellazító tevékenységének köszönhető, hogy rávették a hatalmat gyakorlókat arra, hogy milliárdos közbeszerzéseket juttassanak a haveroknak, egész szektorokat játszanak „közeliek” kezére, és fél megyéket bugázzanak el. Decens polgári kormányzat alatt ugyanis ilyesmi nem történhet. Mindezek mögött csakis a CIA ármánykodását sejthetjük, hogy aztán korrupcióval vádolhassák meg a jó magyar tisztviselőket  (...)

De hát ki emlékszik már arra, hogy mi volt az álláspontunk akkor. És amúgy sem számít semmit. Hiszen az sem igen számít, hogy volt itt egykor egy markánsan antikommunista, a diktatúra miden formáját szívből utáló, szabadságszerető alakulat, amelyik haza akarta küldeni a megszálló szovjeteket. És most ugyanennek az alakulatnak a jóvoltából az oroszok már tényleg a spájzban vannak. Merthogy a szabadságharcos élcsapat az egykori szovjet rendszerhez kísértetiesen hasonlóan autoriter, birodalmi rezsimnek szolgáltatja ki az országot a legrosszabb pillanatban.

Persze valójában ez is csak a CIA aknamunkájának következménye, hiszen mi az amerikai imperializmus gyarmatosíthatnékja elől menekülünk a nagy medve karjai közé.

Mert a nemzetközi helyzet csak fokozódik!

XXX

Miért Amerika lett az „ellenség”?

Politikai elemzőket kérdezett a Hetek arról, hogy mi állhat a Fidesz vezetőinek Egyesült Államokat ekéző nyilatkozatai mögött.

Krausz Péter, a Policy Agenda elemzője a Heteknek kifejtette: a Fidesz vezérkara úgy vélheti, hogy a szabadságharcos retorika egyszer már bejött 2010 és 2014 között az Európai Unióval vívott úgynevezett kommunikációs háborúban. „A Fidesz hibákat követett el, megbomlott a gazdasági holdudvarának az egyensúlya – ezt hívjuk Orbán–Simicska háborúnak –, majd értelmetlenül összevesztek a RTL Klubbal. E két hiba hozzájárult ahhoz, hogy nyilvánosságot kapjanak a Fidesz vezetőinek vagyonosodási ügyei. Ez így együttesen pedig zavart okozott a Fidesz vezetői között, ami elvezetett a rossz kormányzati döntésekhez, például az internetadó ötletéhez, amely tömegtüntetéseket generált” – magyarázta Krausz, aki szerint ezt a Fidesz számára előnytelen helyzetet próbálják a saját táboruk keménymagja előtt „betakarni” az amerikai összeesküvés rémképével.  

A politikai elemző szerint azért ellentmondásos ez a retorika, mert egészen biztosan nem André Goodfriend amerikai ügyvivő „kényszerítette” rá Orbán Viktort és Simicska Lajost, hogy vesszenek össze. Az is nehezen képzelhető el, hogy a CIA „vette” rá a Fidesz vezető politikusainak és háttérembereinek egy részét, hogy – az átlagembereket irritáló – luxus jellegű költekezésbe fogjanak.

Krausz Péter szerint a 2015-ös év egyik legérdekesebb politikai kérdése, hogy az Egyesült Államok mit lép arra, hogy ők lettek Brüsszel után az új „mumus” a magyar háborús politikai közbeszédben. Mi történik, ha vannak az amerikaiaknak valódi bizonyítékai a magyar korrupciós jelenségekre?

Illetve, hogy a német külpolitikai függőségbe került magyar elit meddig képes őrizni Angela Merkel német kancellár bizalmát? (…)

2015. január 4.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A casus belli a jogállami mechanizmus volt

Az egyik legjobb amerikai Magyarország-szakértő szerint immár nekimennek Orbán Viktornak az európai partnerek, miután a politikus >

Tovább

Orbán megtapasztalja, milyen az, amikor egyedül van, mint az ujja

Az EPP-ben Orbán mögé a végén már csak Janša és Kurz sorakozott fel, de ezek után >

Tovább

Vajon túléli a nemzet Orbán Viktort?

Bár a magyarok annyi mindent átvészeltek az eltelt évezred során, így háborúkat, elszigeteltséget és idegen megszállást, >

Tovább

Káosz és botrány

A tömeges "oltakozás" azokban az országokban sikeres, ahol teljesen digitalizálták a rendszert, amely így önállóan működik. >

Tovább

Orbán Viktor kifogy a barátokból a legfelső szinten

Hogy jobbnak látta kiléptetni képviselőit a kereszténydemokrata frakcióból, még mielőtt felfüggesztik azok jogait, az arra utal, >

Tovább

Mellékhatások

Ilyen a magyar ember, rátarti, büszke, karakán. Amelyik kocsmából kihajítják, abban ő egy percig se marad >

Tovább

A CDU-CSU mind a 29 képviselője Orbánék ellen szavazott

A mostani szavazásból kitűnik, hogy a magyar kormányfő mellett már csak 6 osztrák néppárti képviselő tartott >

Tovább

Amikor kiteszik Orbán szűrét

Ez azt jelenti, hogy Magyarország jelentős uniós alapoktól esik el, pedig azokra igen-igen nagy szüksége van. >

Tovább

A kasza hamarosan a hetilapokat is elérheti

A Posta bejelentése egy mellékmondatban már tartalmazta a fenyegetést, hogy a kasza hamarosan a hetilapokat is >

Tovább

Orbán tűszúrásai az EU ellen

Brüsszel csak magát okolhatja, hogy ilyen lehetőséget kínál fel a vetélytársaknak. De hogy most Ausztria és >

Tovább

Fidesz-Néppárt Saga mindörökké

Orbán valószínűleg éppen akkor szakít a kereszténydemokratákkal, amikor Merkel is távozik a színről. Hogy a kancellár >

Tovább

Nem akar elmenni Magyarországról Tóth Krisztina – a választásokig

Ő maga pária lett saját hazájában, ömlik felé a mocsok, bárki belerúghat. Pedig alkotóként szüksége van >

Tovább