2021. március 8. hétfő
Ma János, Zoltán névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Gyurcsánypuccs 2.0

„Ez nem Pásztor Ügy, nem Rasszizmus Ügy, nem Miskolci Ügy, hanem csak egy Ürügy.” Szabó Gábor (Tuaregblog):

Nincs Pásztor Ügy, Gyurcsány Ügy van. Egy előre megtervezett puccskísérlet szemtanúi vagyunk, amit ugyanazok próbálnak most meg, akik annak idején 2008-ban is megkísérelték eltávolítani Gyurcsányt. Fodor Gábor és köre, meg pár Szoci nacsalnik. Csak hát összeraktam a képet, tessék.

Tetszenek tudni, kik voltak Fodor Gábor jobb és balkezei 2008-ban, mikor friss SZDSZ Elnökként azonnal Gyurcsányt akart buktatni? Nem, a többség nem tudja, akkor mondom. Gulyás József és Hell Nagy István. Igen, az a Gulyás József, aki mostanra az Együtt egyik vezetője, és az a Hell Nagy István, aki épp most lépett ki nagy médiahaknival a DK-ból. Mikor két éve megtudtam, hogy Gulyás József meghatározó ember lett az Együttben, akkor zacskót kértem azonnal, ugyanis Fodor főembereként mást nem tett, mint próbálta az SZDSZ akkori parlamenti frakcióját rávenni, hogy vonja meg a Bajnai kormánytól a támogatást, ami így kisebbségbe került volna, és megbukik. Vajon hogy van az, hogy a Bajnait a nap 24 órájában egy éven keresztül buktatni akaró Gulyás József lehetett Bajnai Pártjának kulcsembere? A másik ember, akivel kapcsolatban kiakadtam, mikor megtudtam, hogy hová került, az a Hell Nagy István. Mit keres Ő a DK-ban, Gyurcsány Ferenc Pártjában, mikor Fodor másik kulcsembereként épp a Feri kinyírására játszott korábban?

Mindaddig, amíg a DK tagja volt Hell Nagy István, addig ezeket nem mondtam, gondoltam, hátha belátta akkori tévedését. DK-ellenes fullmédiás habverése után viszont nem leszek többet Rá tekintettel. Itt puccs zajlik, aminek mindjárt mondom a tervét, és akkor a puccsisták valódi célját meg kell mutatni. Tessenek majd megkérdezni Hell Nagy Istvánt két médiaköre közben, hogy vajon kije dolgozott Fodor Elnöki Titkárságán és kampányában oly lelkesen? Ja, Pásztor múltját lehet hazugságokkal, csúsztatásokkal szétszedni, de ha a támadók múltját is megkocogtatjuk, az már nem oly népszerű ugye? Pedig ez lesz, ha a vakondok előbújnak, akkor bizony segítek, hogy napfényt is kapjanak. Mert bizony mindkét ember, az exDK-ás Hell Nagy István, és az Együttes Gulyás József Fodor leghűségesebb kardhordozói voltak és maradtak, akiknek az SZDSZ végromlása után csak egy feladatuk volt: előkészíteni a terepet Fodor politikai visszatérésére. Az ilyet meg, aki beépül, és aztán összehangoltan cselekszik, mikor eljön az idő, azt bizony vakondnak nevezzük.

Ja, és persze van itt még egy kulcsfigura, Szigetvári Viktor, aki volt anno Gyurcsány kulcsembere, de azóta élharcosa az Antiferizmusnak. És hát a kérdés persze Gulyás, a másik Fodorvakond Együttön belüli szerepével kapcsolatban fölmerül: Szigetvári nem tudta, hogy Gulyás valójában Bajnai ősellensége? Hisz ha tudja, akkor gondolom, mint az Együttet a gyakorlatban szervező emberkének, Bajnai jobbkezének rohannia kellett volna a Gordonhoz, hogy hoppá, vírusos a transzplantátum. De nem rohant, sőt, pedig tudta Gulyás múltját. Hogy honnan tudom ilyen biztosan ezt? Onnan, hogy TŐLEM tudta. Kétszer is találkoztunk Vele esetleges együttműködésünk megbeszélése érdekében, és a második alkalommal Gulyás, mint Együtt nacsalnik szerepe is fölmerült, és nemcsak mellékes témaként. És elmondtam Neki mindent Gulyásról. De látszott, hogy tisztában van ezzel, és nincs ellene kifogása, és ez már akkor is ütött némi szöget a fejembe. Csak kérdem, hova lett közben Bajnai? Ki lett az Együtt új vezetője, miután Bajnait sikeresen nekivezették a falnak, de azért a hátán eljutottak a Parlamentbe?

Ügyes munka Fiúk, Bajnait először Gyurcsány ellen fordítva, majd fölhasználva és eldobva, és már csak a Feri van útban, ugye? És hát a DK meg egyre erősebb, ha nem nyírjátok ki időben, még a végén keresztbe húzza a jó kis terveteket. És a Pásztor Ügy nem más, mint a DK szétverésének ocsmány kísérlete, amihez már a másik Pártvakondot, Hell Nagy Istvánt is aktiválták. Mert nézzük akkor az eseményláncot, és abból úgyis minden világossá válik. Első lépésként a miskolci MSZP támogatni kezdi Pásztort, mint polgármester jelöltet. Na most Miskolc nem épp zsákfalu, hogy mindegy lenne, kit támogat az MSZP, ekkora nagyságrendben SOHA nem dönthetnek a helyiek a Központ jóváhagyása nélkül. Épp tisztújítás van az MSZP-ben, de azért a háttérben ott vannak már az erős emberek, akik rábólintanak ilyesmire. És rá is bólintottak. Aztán szépen a Helyiszocik megkeresték a DK-t, meg az Együttet helyben, hogy beszállnak-e támogatni Pásztort. Igen, beszállnak. És aki az Együtt szupercentralizált rendszerét ismeri, az tudja: ehhez bizony kellett Szigetvári, és Gulyás beleegyezése is.

És akkor szépen eljön a nagy nap, mikor mindhárom pártközpont tudtával és beleegyezésével Pásztor Albert független polgármester-jelölt három párti támogatását bejelentik. És jönnek az azonnali reakciók: az Együtt már határolódik elfelé országosan attól, amit jóváhagyott, az MSZP helyi szervezete, de országos szintje sem mond semmit, csak hagyja az Ügyet a DK-ra csúszni, közben meg a két pártblogjában azonnal megfújja a Gyurcsány elleni riadót. Az Egyenlítő Blog és a Piroslapok Blog is beletámad Pásztorba, de elsősorban Gyurcsányba. Mondom, mindezt úgy, hogy eredetileg az MSZP találta ki Pásztort. Tetszettek már olyat látni, hogy az MSZP két háziblogja azonnal betámadja az általuk emelt jelöltet? Ugyehogy nem, még véletlenül sem. Fodorgabesz meg természetesen azonnal aktiválja magát és vadul elhatárolódik, természetesen Gyurcsánytól leginkább. Hirtelen eltűnnek a netről Pásztor ominózus beszédének eredeti videói, pedig pont kiderülne, hogy azok egy közbiztonsági szakmai értekezleten készültek, és bizony szövegösszefüggésben mindjárt tiszta lenne, hogy szó nincs rasszizmusról.

De ha nincs eredeti videó, akkor lehet mondani bármit, nemde, lehet Pásztort Őszödi Beszéd szituba vinni, mikor kiragadott mondatokból már kész is az Ítélet. És aztán végzengésként megjön Hell Nagy István, hogy teleírja a magyar sajtót az Ő nagy bánatával, meg persze azzal, hogy Ő akkor most kilép a DK-ból. Napersze, épp ezért lépett be anno, hogy majd egyszer legyen honnan látványosan kilépni, ha a parancs az Örök Főnöktől, Fodortól megérkezik. Kérem szépen, tessenek átlátni ezen a pöcehalmon: ez puccskísérlet, melynek egyetlen célja a DK szétverése, és amelyben pont ugyanazok vesznek részt, akik ezt már 2008-ban is megpróbálták. Mondjuk arra még külön kíváncsi lennék, hogy ki győzte meg annak idején Gyurcsányt, hogy vigye be a Parlamentbe a DK hátán Fodort. Csak nem épp Hell Nagy István?

Kedves Dékások, nem vagyok, nem is leszek a pártotok tagja soha, mert nekem az SZDSZ volt a pártom, és a magamfajtának csak egy pártja van egy életben. Független vagyok, baráti külső szemlélő, akinek van némi érzéke fölfedni a tervezett mocskot. Lássátok át, mi történik itt, és aszerint gondolkodjatok és cselekedjetek. Ez nem Pásztor Ügy, nem Rasszizmus Ügy, nem Miskolci Ügy, hanem csak egy Ürügy. A valódi cél Gyurcsány eltakarítása Bajnai után, hogy komoly ember a politika ellenzéki térfelén ne maradhasson. És ez vajon végső soron kinek is az érdeke? Jééé... Épp a Narancsoké. Elsősorban is Fodor Gábor egykori szobatársáé, aki mostanság már épp egy jó ideje puhadiktatúrát üzemeltet miniszterelnökként. Ez, ami most történik, ez Gyurcsánypuccs, egy új verzióban: Gyurcsánypuccs 2.0. Sok független ember tekint a DK-ra mint a Jövő Pártjára. Ne hagyjátok szétverni. Álljatok ki Pásztor mellett, mert abból már ilyen előzmények után nem lehet visszavonulni úgysem, és álljatok ki a DK mellett az összeesküvőkkel szemben. Álljatok ki a Feriért.

Álljatok ki Magatokért.

2014. július 7.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A casus belli a jogállami mechanizmus volt

Az egyik legjobb amerikai Magyarország-szakértő szerint immár nekimennek Orbán Viktornak az európai partnerek, miután a politikus >

Tovább

Orbán megtapasztalja, milyen az, amikor egyedül van, mint az ujja

Az EPP-ben Orbán mögé a végén már csak Janša és Kurz sorakozott fel, de ezek után >

Tovább

Vajon túléli a nemzet Orbán Viktort?

Bár a magyarok annyi mindent átvészeltek az eltelt évezred során, így háborúkat, elszigeteltséget és idegen megszállást, >

Tovább

Káosz és botrány

A tömeges "oltakozás" azokban az országokban sikeres, ahol teljesen digitalizálták a rendszert, amely így önállóan működik. >

Tovább

Orbán Viktor kifogy a barátokból a legfelső szinten

Hogy jobbnak látta kiléptetni képviselőit a kereszténydemokrata frakcióból, még mielőtt felfüggesztik azok jogait, az arra utal, >

Tovább

Mellékhatások

Ilyen a magyar ember, rátarti, büszke, karakán. Amelyik kocsmából kihajítják, abban ő egy percig se marad >

Tovább

A CDU-CSU mind a 29 képviselője Orbánék ellen szavazott

A mostani szavazásból kitűnik, hogy a magyar kormányfő mellett már csak 6 osztrák néppárti képviselő tartott >

Tovább

Amikor kiteszik Orbán szűrét

Ez azt jelenti, hogy Magyarország jelentős uniós alapoktól esik el, pedig azokra igen-igen nagy szüksége van. >

Tovább

A kasza hamarosan a hetilapokat is elérheti

A Posta bejelentése egy mellékmondatban már tartalmazta a fenyegetést, hogy a kasza hamarosan a hetilapokat is >

Tovább

Orbán tűszúrásai az EU ellen

Brüsszel csak magát okolhatja, hogy ilyen lehetőséget kínál fel a vetélytársaknak. De hogy most Ausztria és >

Tovább

Fidesz-Néppárt Saga mindörökké

Orbán valószínűleg éppen akkor szakít a kereszténydemokratákkal, amikor Merkel is távozik a színről. Hogy a kancellár >

Tovább

Nem akar elmenni Magyarországról Tóth Krisztina – a választásokig

Ő maga pária lett saját hazájában, ömlik felé a mocsok, bárki belerúghat. Pedig alkotóként szüksége van >

Tovább