2022. június 25. szombat
Ma Vilmos, Viola, Vilma névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

A félisten fát lop

„Ez a mostani, a teljesen kifordult Semjénnel, a toporzékoló és vinnyogó főpolgármesterrel, a rengeteg, nagyon buta kormánytaggal és tisztviselővel, nos, ez sokkal viccesebb.” Para-Kovács Imre (Amerikai Népszava):

Nemzeti ünnepek és választások alkalmával tündököl csak igazán az a skizofrén pompa, amivel a Fidesz ajándékozta meg Magyarországot: pitiáner fatolvajok mesélnek az úrhajóról, amit négy év alatt építettek fel, és amivel a Szíriusz Bétáján élő ősmagyarokat fogjuk meglátogatni, ha lehullnak rólunk végre a demokrácia súlyos láncai.

Óriások vállára akarnak felkapaszkodni, mert onnan könnyebb legallyazni a platánt, de olyan hülyék, hogy lefényképezik magukat a traktorral, amivel lopni járnak, a tavaszi felmelegedés hatására ötven négyzetméterrel megnő a lakásuk, aztán hazudoznak, mint a fogságba esett partizán.

Úgy öltöznek, mint a fatolvajok, olyan a humoruk, mint a fatolvajoknak, még fodrászhoz is úgy járnak, mint Jürgen, a horitschoni asztalos a soproni diszkóba, keresztbe parkolnak három helyen, aztán a jogászok majd elintézik.

Az intellektuális és kulturális hátrányt mennyiséggel kompenzálják. Ha a zseniális színházi rendezők, színészek, zenészek, festőművészek nem hajlandók beállni a békemenetbe, akkor ők majd toboroznak, vásárolnak tízszer annyi dilettáns, tehetségtelen, de törtető színházi rendezőt, színészt, zenészt, festőművészt, és megmutatják, hogy a mennyiség forradalma erősebb a minőség csöndes lázadásánál. Ahonnan ők fényképeznek, nem látszik, hogy egy óriással ötven törpe áll szemben, csak a tömeg.

A fatolvajok előre menekülnek.

A magánnyugdíj-pénztárak vagyona elfogyott, most jön az orosz hitel, aztán két év múlva majd valami más, mindig akad olyan korrupt és céltudatos ország, amelyik akar Európából egy darabot, mindig lesz kölcsön, márpedig nekünk egyelőre nincs semmink, csak ez a hely a térképen, ami Ázsiából, Afrikából, a Holdról Európának látszik. Egy kellően rugalmas hatalomnak mindig akadnak szponzorai, márpedig a fatolvajok kormánya kellően rugalmas. Aki tegnap ellenség volt, mára barát lett, aki pedig barát, az ellenség, csak pénzkérdés. Picsába az elvekkel – mondja a vezér -, voltunk már liberálisok, nemzeti liberálisok, kereszténydemokraták, baloldaliak jobboldali demagógiával, jobboldaliak jobboldali demagógiával, majd pont a kassza előtt fogunk elvszerűen cselekedni, amikor mindjárt fizetnek!

A fatolvajokat akkor érdekli a magyarok egészsége, amikor trafikokat kell osztogatni a csókosoknak, akkor meg nem, amikor pálinkát főzetnek velük, de majd ez is nyilván megváltozik, ha jönnek a nemzeti italboltok, akkor fontos lesz, hogy a fegyelmezetlen magyar lakosság csak fideszeseknél vehessen pálinkát, mert az kevésbé árt. Gondolkodás nélkül legalizálni fogják a füvet, ha marad még kifizetetlen szolga, vesznek nekik kereskedelmi tévét, rádiót és annyi völgyhidat építenek, amennyi völgy nincs is a hazában.

Nyitott határok mellett mindez nem annyira tragikus, mint amilyennek látszik, amíg az EU nem vezeti be velünk szemben a vízumkényszert, egészen jól elszivároghatunk, arról nem beszélve, hogy mennyit röhöghetünk a magukat politikusnak képzelő fideszeseken. Egyesek ugyan szórakoztatóbbnak tartják az Orbán-Torgyán kormányt, de szerintem ez a mostani, a teljesen kifordult Semjénnel, a toporzékoló és vinnyogó főpolgármesterrel, a rengeteg, nagyon buta kormánytaggal és tisztviselővel, nos, ez sokkal viccesebb.

Nincs annál szórakoztatóbb, amikor áll a fatolvaj az emelvényen, még fűrészporos a zakója, és arról beszél, hogy vette a galaktikus üzenetet, birodalmat épít a magyaroknak, és csökkenti a rezsit, beleértve természetesen az űrhajók üzemanyagának árát is, mert az rohadt drága. – Oda megyünk! – mutat a csillagokba, és amíg az álmélkodó tömeg egy része az eget, másik része a mutatóujját bámulja, a fatolvaj kilopja alóluk a földet.

De ennek is örülnek, mert szeretett vezetőjük értük lop, nem ellenük, meg egyébként is olyan csibészes mosolya van, mint egy… izé… csibésznek.

Azért is tanulságos ez az időszak, mert az eddigi küldetéses idiótákat általában idegen hatalom ültette a nyakunkba, vagy egy olyan rendszer termékei voltak, ahol a többségnek semmiféle beleszólása nem volt abba, ki legyen a király, kormányzó, egyéb uralkodó. Most viszont tényleg magunknak választottuk ezt a kormányt, lehetőségünk volt tájékozódni, fontolgatni, majd dönteni, és nincs hol reklamálni, cirkuszolni vagy panaszt tenni, mert ez az egész a mi munkánk eredménye. Tájékozódtunk, megfontoltunk, döntöttünk – ez lett belőle.

Pár nap, vagy pár év még, de a lényeg szempontjából mindegy, mert az elmúlt ciklus azzal telt, hogy az ellenzék először azt hitte, az EU majd megnyeri helyette a következő választást, aztán a sajtótól várta ugyanezt, független politikai elemzőktől, bíróságtól, mittudomén, a NATO-tól, míg a választások előtt egy héttel beletörődött, hogy politizálnia kell, különben ellenzékben marad.

Senki se mondja, hogy ez az ország nem világ mókavonata.

2014. április 2.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

A látványos uniós ajánlat csak kamu

A Die Welt német konzervatív lap úgy értékeli, hogy az Ukrajnának és Moldovának tett látványos ajánlat >

Tovább

A magyar kormány szó szerint zsarolja Moszkva érdekében az uniót

Az orosz elnök immár egyáltalán nem leplezi terveit, nyíltan értésre adta pl. hogy az energiaellátást fegyverként >

Tovább

Merkel megtévesztő Oroszország-politikája

Nem véletlenül követeli a német politikusok új nemzedékének egész serege, hogy tisztázzák, miért nem vett tudomást >

Tovább

Jupiter-Macron visszazuhant a földre és most meg kell tanulnia kompromisszumot kötni

Ezért igen valószínű, hogy hosszú politikai instabilitás kezdődik, miközben dúl a háború Ukrajnában, illetve egyre nagyobb >

Tovább

A háborút nem csupán Ukrajna vívja, hanem az egész demokratikus világ

A béke megőrzésének legcélravezetőbb útja, hogy az ukránokat képessé kell tenni az agresszor visszaszorítására. Ez erős >

Tovább

A világ legjobb dolga magyarnak lenni

Ekkoriban egyedül azok a magyarok gondolhatták azt, hogy a világ legjobb dolga magyarnak lenni, akik nem >

Tovább

Lehet, hogy Vlagyimir Putyin nyer Ukrajnában, de az igazi háború csak most indul

Az oroszok a Brexitben az EU gyengeségének és megosztottságának a jelét látták és csak felbátorodtak. Franciaországnak >

Tovább

Miért nem szabad megalázni az orosz elnököt?

A történelem magyarázza, hogy a francia elnök miért hangoztatja: nem szabad megalázni az orosz elnököt (helyesebben: >

Tovább

Ukrajnának helye van az EU-ban, ez jó az országnak és jó Európának

Az Oxfordi Egyetem politológus-történésze azonban hozzáteszi, hogy a Bizottság által felajánlott tagjelölti státusz csupán a kezdet, >

Tovább

Bizonytalanságba taszította a magyar vétó az EU-t

A francia pénzügyminiszter pedig leégett, miután Magyarország az utolsó pillanatban meghiúsította az új, egységes, 15 %-os >

Tovább

Ki segíti Ukrajnát valójában?

A kieli Világgazdasági Intézet szerint az USA áll az élen, idáig csaknem 43 millió euró értékben >

Tovább

Eljött Európa pillanata. Le kellene rá csapni

Az első számú európai lap a Financial Times szerkesztőségi állásfoglalásban sürgeti, hogy az EU hagyja jóvá >

Tovább