2021. szeptember 20. hétfő
Ma Friderika névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

A félisten fát lop

„Ez a mostani, a teljesen kifordult Semjénnel, a toporzékoló és vinnyogó főpolgármesterrel, a rengeteg, nagyon buta kormánytaggal és tisztviselővel, nos, ez sokkal viccesebb.” Para-Kovács Imre (Amerikai Népszava):

Nemzeti ünnepek és választások alkalmával tündököl csak igazán az a skizofrén pompa, amivel a Fidesz ajándékozta meg Magyarországot: pitiáner fatolvajok mesélnek az úrhajóról, amit négy év alatt építettek fel, és amivel a Szíriusz Bétáján élő ősmagyarokat fogjuk meglátogatni, ha lehullnak rólunk végre a demokrácia súlyos láncai.

Óriások vállára akarnak felkapaszkodni, mert onnan könnyebb legallyazni a platánt, de olyan hülyék, hogy lefényképezik magukat a traktorral, amivel lopni járnak, a tavaszi felmelegedés hatására ötven négyzetméterrel megnő a lakásuk, aztán hazudoznak, mint a fogságba esett partizán.

Úgy öltöznek, mint a fatolvajok, olyan a humoruk, mint a fatolvajoknak, még fodrászhoz is úgy járnak, mint Jürgen, a horitschoni asztalos a soproni diszkóba, keresztbe parkolnak három helyen, aztán a jogászok majd elintézik.

Az intellektuális és kulturális hátrányt mennyiséggel kompenzálják. Ha a zseniális színházi rendezők, színészek, zenészek, festőművészek nem hajlandók beállni a békemenetbe, akkor ők majd toboroznak, vásárolnak tízszer annyi dilettáns, tehetségtelen, de törtető színházi rendezőt, színészt, zenészt, festőművészt, és megmutatják, hogy a mennyiség forradalma erősebb a minőség csöndes lázadásánál. Ahonnan ők fényképeznek, nem látszik, hogy egy óriással ötven törpe áll szemben, csak a tömeg.

A fatolvajok előre menekülnek.

A magánnyugdíj-pénztárak vagyona elfogyott, most jön az orosz hitel, aztán két év múlva majd valami más, mindig akad olyan korrupt és céltudatos ország, amelyik akar Európából egy darabot, mindig lesz kölcsön, márpedig nekünk egyelőre nincs semmink, csak ez a hely a térképen, ami Ázsiából, Afrikából, a Holdról Európának látszik. Egy kellően rugalmas hatalomnak mindig akadnak szponzorai, márpedig a fatolvajok kormánya kellően rugalmas. Aki tegnap ellenség volt, mára barát lett, aki pedig barát, az ellenség, csak pénzkérdés. Picsába az elvekkel – mondja a vezér -, voltunk már liberálisok, nemzeti liberálisok, kereszténydemokraták, baloldaliak jobboldali demagógiával, jobboldaliak jobboldali demagógiával, majd pont a kassza előtt fogunk elvszerűen cselekedni, amikor mindjárt fizetnek!

A fatolvajokat akkor érdekli a magyarok egészsége, amikor trafikokat kell osztogatni a csókosoknak, akkor meg nem, amikor pálinkát főzetnek velük, de majd ez is nyilván megváltozik, ha jönnek a nemzeti italboltok, akkor fontos lesz, hogy a fegyelmezetlen magyar lakosság csak fideszeseknél vehessen pálinkát, mert az kevésbé árt. Gondolkodás nélkül legalizálni fogják a füvet, ha marad még kifizetetlen szolga, vesznek nekik kereskedelmi tévét, rádiót és annyi völgyhidat építenek, amennyi völgy nincs is a hazában.

Nyitott határok mellett mindez nem annyira tragikus, mint amilyennek látszik, amíg az EU nem vezeti be velünk szemben a vízumkényszert, egészen jól elszivároghatunk, arról nem beszélve, hogy mennyit röhöghetünk a magukat politikusnak képzelő fideszeseken. Egyesek ugyan szórakoztatóbbnak tartják az Orbán-Torgyán kormányt, de szerintem ez a mostani, a teljesen kifordult Semjénnel, a toporzékoló és vinnyogó főpolgármesterrel, a rengeteg, nagyon buta kormánytaggal és tisztviselővel, nos, ez sokkal viccesebb.

Nincs annál szórakoztatóbb, amikor áll a fatolvaj az emelvényen, még fűrészporos a zakója, és arról beszél, hogy vette a galaktikus üzenetet, birodalmat épít a magyaroknak, és csökkenti a rezsit, beleértve természetesen az űrhajók üzemanyagának árát is, mert az rohadt drága. – Oda megyünk! – mutat a csillagokba, és amíg az álmélkodó tömeg egy része az eget, másik része a mutatóujját bámulja, a fatolvaj kilopja alóluk a földet.

De ennek is örülnek, mert szeretett vezetőjük értük lop, nem ellenük, meg egyébként is olyan csibészes mosolya van, mint egy… izé… csibésznek.

Azért is tanulságos ez az időszak, mert az eddigi küldetéses idiótákat általában idegen hatalom ültette a nyakunkba, vagy egy olyan rendszer termékei voltak, ahol a többségnek semmiféle beleszólása nem volt abba, ki legyen a király, kormányzó, egyéb uralkodó. Most viszont tényleg magunknak választottuk ezt a kormányt, lehetőségünk volt tájékozódni, fontolgatni, majd dönteni, és nincs hol reklamálni, cirkuszolni vagy panaszt tenni, mert ez az egész a mi munkánk eredménye. Tájékozódtunk, megfontoltunk, döntöttünk – ez lett belőle.

Pár nap, vagy pár év még, de a lényeg szempontjából mindegy, mert az elmúlt ciklus azzal telt, hogy az ellenzék először azt hitte, az EU majd megnyeri helyette a következő választást, aztán a sajtótól várta ugyanezt, független politikai elemzőktől, bíróságtól, mittudomén, a NATO-tól, míg a választások előtt egy héttel beletörődött, hogy politizálnia kell, különben ellenzékben marad.

Senki se mondja, hogy ez az ország nem világ mókavonata.

2014. április 2.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Még egyszer a pápa budapesti üzeneteiről

A mostani pápáról közismert, hogy nyíltan elmondja, ami a szívét nyomja, Orbán Viktorról ugyanakkor köztudomású, hogy >

Tovább

Karácsony arra készül, hogy megzavarja Orbán köreit

Az ellenzék pedig felismerte, hogy azt kell csinálnia, mit a klasszikus antifasiszta küzdelemben szokás: népfrontot hozott >

Tovább

Magához tért tetszhalott állapotából a világban a szociáldemokrácia

Megtörte a jobboldali populisták felemelkedését, csak kérdés, hogy képes-e tartósítani a kedvező folyamatot. A meghatározó ok >

Tovább

A pápa szembe megy az európai félelmekkel

Azt üzente a földrész vezetőinek, hogy bátornak és kreatívnak kell lenni. Az emlékezetbe persze beivódott, amit >

Tovább

A jövő vasárnapi német választásoktól Európa sorsa is függ

Ezt írja Timothy Garton Ash a Guardianben. Megállapítja, hogy az új koalíciónak, amely alighanem három párti >

Tovább

A kereszt nem zászló, amelyet politikai célból lengethetnek

Erre emlékeztetett szlovákiai  tartózkodása 2. napján a pápa és a lap szerint a kemény hangú üzenet >

Tovább

Erkölcsi intelem a magyar autokratának

A látogatás időtartamát pedig olyan rövidre szabták, hogy az arculcsapással ér fel Orbán számára. Hogy a >

Tovább

Ferenc pápa megtalálta a módját, hogy üzenjen

A New York Times tudósítása Budapestről kitér arra, hogy Magyarországon jövőre fontos választások lesznek, Orbán erre >

Tovább

Az életünk lassan már kicsordul

Az Európai Unió válaszúton áll. Az elmúlt negyedszázad hozott gazdasági felzárkózást Kelet-Európában a Nyugathoz, de nem >

Tovább

Szűk ösvényen egyensúlyoz a pápa...

... amikor ma találkozik Magyarország erős emberével, a sokat támadott Orbán Viktorral. Az esemény segíthet a >

Tovább

Mini-Trump Janša hogyan kreál Magyarország 2.0-át

A gyűlölettel teli retorika, az ellenőrizetlen értesülések terjesztése, valamint az, hogy mindenkit támad, akinek más a >

Tovább

A legfőbb kérdés: a pápa mennyire megy neki Orbánnak

Az ilyen találkozók persze zárt ajtók mögött zajlanak, de utána a Vatikán általában rövid értékelést ad >

Tovább