2024. április 15. hétfő
Ma Anasztázia, Tas, Oktávia névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Hogyan csaljuk el a választást?

Hogyan csaljuk el a választást?

„Állítólag jön valami EBESZ nevű gittegylet ellenőrizni a választások tisztaságát, de miattuk egy percig sem aggódunk.”  Markó Bea jegyzete (Magyar Népszava):

(Kézikönyv)

A profi és törvényszerű választási csalás előkészítő munkái legalább négy évet vesznek igénybe. Miután mindenfajta ígéret és program nélkül, megtévesztések sorozatával sikerült a néppel kétharmados többséget szerezni magunknak, nekiláthatunk a törvénykezésnek.

1. A falusi házunkban egyesével kiválogatott nyomógombjainkat aktiváljuk a problémamentes és rendszerszintű csalásunk végrehajtásához.

2. A korábbi kétfordulós választási rendszert törvénybeiktatási trükkel egyfordulósra változtatjuk. Igen-gomb. Ezzel máris hátrányba hoztuk az ellenfeleinket, akiknek amúgy sincs „semmi keresnivalójuk a parlamentben” (copyright: a házelnök). Szegények – akikről tudjuk, hogy ki nem állhatják egymást –, ezzel a megoldással összefogásra kényszerülnek. Hörpintünk egy igazi, otthon pancsolt kupica pálinkát, és jót nevetünk.

3. Fogunk egy térképet, és átrajzoljuk a választási körzeteket. Ahol korábban az ellenfeleink voltak erősek, oda hozzácsapunk – egy földrajzilag nem odapasszoló, de ideológiailag hozzánk közel álló nagyobb területet. Ezzel máris kaptunk egy új körzetet, ahol biztos nyerésre számíthatunk. Ezzel a módszerrel végigmegyünk az egész országon, és berajzoljuk az új határvonalakat. Jólesően hátradőlünk, és hörpintünk egy kupica otthon pancsolt, echte magyar pálinkát.

4. Felállítunk egy új választási bizottságot. Illetve Nemzeti Választási Bizottságot, mert mi mindent nemzetinek hívunk, és nagybetűvel írjuk, mert mindent nagybetűvel írunk a nagyobb nyomaték kedvéért. A választási bizottságba kizárólag a velünk szimpatizáló embereket delegáljuk, annak vezetésével közeli ismerősünk édesanyját vagy anyósát bízzuk meg. Igaz, hogy ő még sosem bonyolított le választást, viszont nagyon finom rétest süt, és közülünk való.

5. Alkotunk egy új választási eljárási törvényt, mely szerint megkönnyítjük a választáson való elindulást, elég ötszáz aláírást összegyűjteni, az meg a hülyének is megy, nem igaz? A könnyítést pár száz millió adófizetői pénzzel segítjük. Előnye, hogy szinte bárki elindulhat a választáson (mi demokraták vagyunk!). Össze is gyűlt 44 párt, amihez méteres szavazólapot kell majd öcsénk cégének nyomtatnia, ráadásul a szavazó polgárokat is jól össze tudjuk zavarni vele. Igen-gomb. Azt is lehetővé tesszük, hogy két különböző pártszerűség azonos néven indulhasson. Senki ne mondja, hogy nekünk nincs humorunk! Ismét felhörpintünk egy kupica otthon pancsolt magyar pálinkát.

6. Mivel fiatalok vagyunk és demokraták, szeretjük az apró csínyeket. Az aláírásgyűjtő íveket rosszul nyomtatjuk ki, de csak az összefogásra kényszerített ellenfeleinkét, a mieink stimmelnek. Hát nem jó? Mi már dőlünk a nevetéstől.

7. Az adatok rögzítéséhez megkérjük egyik kománkat, hogy gyártson egy új informatikai rendszert, mert a régi tökéletesen működött, viszont nem a mi emberünk készítette. Az összegyűjtött aláírásokat felvisszük az új rendszerbe, ami azonnal összeomlik. Gurgulázunk a nevetéstől.

8. Népünk egyes egyedei szeretnek tájékozódni, amit nem nagyon értünk, de jó. Legyen nekik, mi szívesen tájékoztatjuk őket. E célból jó előre megvettük és lefoglaltuk az összes köztéri hirdetőhelyet, amiken népünk kíváncsiskodó tagjai bármerre néznek, csak a mi jelöltjeinket láthatják. Ellenfeleinknek nem hagytunk helyet, de ha mégis kiragasztják valahova az óriásplakátjaikat, akkor útnak indul a plakátrongáló brigádunk, és azonnal leszakítják vagy átragasztják a másik oldal hirdetéseit.

9. Az elektronikus hirdetésnek semmi akadálya. Saját – közpénzből fenntartott – tévénkben már négy éve úgyis minden nap minket láthatnak a nézők. De mi nagyvonalúak vagyunk, ezért az összes kereskedelmi tévének és rádiónak megengedjük, hogy ingyen adjanak politikai hirdetéseket. Tehetünk mi arról, hogy egyikük sem vállalta az ingyen hirdetést? Kezdünk fulladozni a nevetéstől, ezért gyorsan lehajtunk egy kupica otthon pancsolt magyar pálinkát.

10. Kisorsoljuk a 44 induló pártot, hogy milyen sorrendbe kerüljenek fel a méteres választólapokra. A szerencse forgandó, mint tudjuk, ezért senki sem tehet szemrehányást nekünk azért, hogy saját pártunk a lista elején van, míg az összefogásra kényszerített ellenfeleink a lista aljára kerültek. Hatalmas poén ez is, nem?

11. A választásra jogosultakkal személy szerint is törődünk. Regisztráláskor ott kötünk beléjük, ahol csak lehet. A születési hely rovatba sokan, – ahogy évtizedek óta megszokták – azt írják: Budapest. Kis butuskák! Kitaláltuk, hogy ez így nem elég, meg kell adniuk nemcsak a 10-30 éve halott anyjuk nevét, hanem születésük pontos kerületét is. Igaz, hogy ez az adat megvan a nyilvántartásunkban, de sokkal szórakoztatóbb, ha visszautasítjuk a kérelmüket, és futhatnak még egy kört, ha minden áron szavazni akarnak. Már a könnyünk csorog a nevetéstől, bele a finom otthon pancsolt magyar pálinkába.

11. Az erdélyi, felvidéki, egy szóval igaz magyar honfitársaink számára biztosítjuk a levélben történő szavazást. Szuper, mi?

12. Az Amerikában élő honfitársainknak viszont személyesen kell elmenniük a követségünkre. Nem nagy ország, néhány ezer kilométeres utazást pedig mindenki kibír, nem igaz?  Értesítést is küldtünk nekik, amiben téves dátumot adtunk meg a választás időpontjaként. Csúcs, mi?

13. Az Angliában élő honfitársainknak szintén személyesen kell szavazniuk, és nekik is küldtünk értesítést, amiben téves címet adtunk meg a választás helyszíneként. Óriási ötlet, ugye? Ekkor már kétrét görnyedve dobáljuk magunkat a röhögéstől.

Állítólag jön valami EBESZ nevű gittegylet ellenőrizni a választások tisztaságát, de miattuk egy percig sem aggódunk. Nem ismerik ők a magyar találékonyságot! Megyünk is, ideje felhörpintenünk egy kupica otthon pancsolt magyar pálinkát.

2014. március 12.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Nagy siker lett volna az iráni légitámadás elhárítása?

Roger Boyes, a Times diplomáciai szerkesztője azt elfogadja, hogy újrakeverték a geopolitikai kártyákat. Immár Teherán közvetlenül >

Tovább

A világ a háború szélén áll

Izraelnek nincs más választása: válaszolnia kell az Iránból indított támadásra – küldi elemzését Izraelből a Daily >

Tovább

A Közel-Kelet egy olyan, nagy háború küszöbén áll, amelyet senki sem akar

Erre mutat rá David Ignatius, a Washington Post biztonságpolitikai szakírója. A Biden-kormányzat felhasznál minden lehetséges diplomáciai >

Tovább

Az ember, aki kihívja Orbán Viktort

A kormány elbizonytalanodása kézzel fogható. A kegyelmi ügy keményen eltalálta Orbánékat, annál is inkább, mert a >

Tovább

Mi történik, ha Ukrajna veszít?

Ha Oroszország el tudja foglalni egész Ukrajnát, akkor több, mint ezer kilométerrel nőne meg a közös >

Tovább

A bennfentes, aki kihívja Orbán Viktort

Magyar Péter személyében egy korábbi bennfentes hívja ki Orbán Viktort – mindössze két hónap alatt az >

Tovább

Az orosz atomfenyegetés miatt nem jönnek a német cirkálórakéták

Kijevben, egy titkos helyen nyilatkozott a német jobboldali Die Welt munkatársának, miközben országa az invázió kezdete >

Tovább

Anti-Orbán jelenségnek…

… nevezi Paul Lendvai Magyar Péter felbukkanását. Az újdonsült politikus úgy jelent meg a színen, mint >

Tovább

Megmukkant a magyar ellenzék, ám ez egyelőre csak olyan, mint egy távoli villámlás

Erre mutat rá kommentárjában a Neue Kronen Zeitungban  Kurt Seinitz, aki annak idején elsőnek vette észre a >

Tovább

A remény mint drog

Nem az az ellenség, aki diagnosztizálja a daganatot (ami társadalmi szempontból az öntudattalanság, a közöny, valamint >

Tovább

Egy „messiás” felkavarja a magyar ellenzéket

Újdonsággal ugyan nem rukkolt ki, mert amit kifogásol a rendszerben, az már jó ideje közismert, ám >

Tovább

A hiányzó hős

Magyar Péter azt hozta be a teljesen lebénult, egyoldalúvá vált hazai politikába, amire az ellenzéki pártok >

Tovább