2021. március 9. kedd
Ma Franciska, Fanni névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Borban az igazság

Borban az igazság
In vino veritas (dargeg illusztrációja)

„Tök jól nézne ki a gonosz sas karmai által fenyegetett magyar angyal, amint a háta mögé rejt némi ezüst evőeszközt, értékpapírt és megkímélt állapotú ebédlőszekrényt.” Para-Kovács Imre jegyzetéből (Amerikai Népszava):

(…) Ha egy kormány történelmi kutatóintézetet létesít, annak egyetlen célja a propaganda: mi adjuk a pénzt, mi írjuk a történelmet, a Veritas Intézet feladata a Horthy-korszak elvtelen mosdatása, valamint annak bizonyítása, hogy a Lenin-Sztálin-Rákosi-Gyurcsány-Bajnai vérvonal töretlen, bármelyik pillanatban kitalálhatja például Mesterházy Attila, hogy a rendes, nemzeti gondolkodású embereket munkatáborokba kell zárni, és behívja az oroszokat. Illetve, izé… Szóval, az oroszokat nem hívja be, mert az oroszok a rendes, nemzeti gondolkodású magyarok barátai, adnak nekünk atomerőművet, és segítik harcunkat a komcsi németek és amerikaiak ellen.

Ez egyelőre zavarosan hangzik, de majd a történelemkutatók kidolgozzák a részleteket. A lényeg, hogy a magyar történelem mostantól más lesz.

Nézzük példának okáért a harmincas-negyvenes éveket, amikor itt annyira jó volt, hogy egészen messziről érkeztek zsidók, mert híre ment a magyarok nagyszerűségének, toleranciájának és vendégszeretetének. Csak azért nem mi voltunk Svájc, mert Svájc már akkor is Svájc volt. De majdnem.

Balra néztünk: Sztálin gyilkolta a sajátjait, jobbra néztünk: Hitler fenekedett a világra, nálunk meg egy konkrét kis mennyország, csak a József Attila-félék nyafogtak, de József Attila elmebeteg volt, nehogy már hozzá forduljunk az igazságért. Horthy Miklós nem volt beteg, a ló is jól állt neki, de tényleg, olyan fess ember volt, mint Schmitt Pál, épp hogy le nem doktorált.

De nem csak jól nézett ki, hanem rendes ember is volt, mentette a zsidókat derék csendőreivel karöltve a már akkor is ide-idekacsintgató németek elől. Egyik kezével a szovjeteket tartotta távol kicsiny édenkertünktől, a másikkal meg a gonosz Hitlert. Ha lett volna harmadik keze, azzal a koldusoknak adott volna biztos megélhetést, de sajnos nem volt harmadik keze. Horthy Miklós is csak ember volt, de azért mutatott isteni tulajdonságokat. Elég gyakran.

A Veritas kutatásai szerint néhány zsidót áthelyeztek ugyan Kamenyec-Podolszkij környékére, de csak azért, mert nem volt meg a személyi igazolványuk, és azt hitték, ott majd kapnak újat az SS-től, de a szemét SS megtévesztette a jóságos Horthy Miklóst, és nem adott új személyi igazolványokat.

1944-ben aztán az 1919-es kudarc miatt bosszúszomjas kommunisták behívták a német nácikat, azok meg bejöttek, hiába állt ellen véres harcokban a magyar hadsereg és a magyar rendőrség, hiába mondta Horthy Miklós, hogy még egy lépést tesznek a szent magyar földön, akkor ő soha a büdös életben nem lovaspólózik többet ezzel a Hitlerrel, nem hallgattak rá.

Ezt követően nem tehettünk semmit. Illetve mégis: mintegy 800 ezer ember vagyonát átvettük megőrzésre, hogy elrejtsük a német nácik elől. Úgy tettünk, mintha mi laknánk az elhurcolt zsidók lakásaiban, így a német nácik nem tudtak beköltözni! Egy kicsit sajnálom is, hogy ennek a momentumnak nincs semmi jele a német megszállás emlékművében, mert tök jól nézne ki a gonosz sas karmai által fenyegetett magyar angyal, amint a háta mögé rejt némi ezüstevőeszközt, értékpapírt és megkímélt állapotú ebédlőszekrényt.

Ettől még gyönyörű emlékmű lesz. Gábriel arkangyalra lecsap a német náci sas, a kommunisták meg a háttérből gonosz egyetértéssel nézik. A kommunisták nem fognak látszani a kompozícióban, mert a kormány békejobbot nyújt mindenkinek, aki hajlandó vele együttműködni. De kekeckedni nem érdemes, mert minden felvilágosult rendes magyar ember tudja, hogy a náci megszállás kizárólag a kommunistáknak állt érdekében, hiszen csak így kerülhettek hatalomra a háborút követően. Ha sokat pofáznak, olyan szobrot kapnak a Szabadság térre, hogy megnézhetik magukat.

A magyar jobboldal tehát éppen történelmet csinál. Nem a szokványos módon, nem a gazdaságot pörgeti fel, hogy sohasem látott jólétet hozzon erre az országra, nem felelősen és okosan él az EU nyújtotta lehetőségekkel, nem intelligens külpolitikával, felelős belpolitikával, nem, ez túl melós lenne a mostani kormányzatnak, meg a szellemi képességek is hiányoznak hozzá. Hamisít inkább magának múltat, megveszi az Ecserin az ezüstöt, és azt hazudja, hogy családi örökség. Az ezüst nem ezüst, a család nem család.

Borban az igazság. Radnóti tudja.

2014. január 22.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Európának egyre inkább tele van a hócipője Orbán Viktorral

Magyarország már eddig is Moszkva szekerét tolta, amikor az EU-ban és a NATO-ban fékezte az ukránok >

Tovább

A casus belli a jogállami mechanizmus volt

Az egyik legjobb amerikai Magyarország-szakértő szerint immár nekimennek Orbán Viktornak az európai partnerek, miután a politikus >

Tovább

Orbán megtapasztalja, milyen az, amikor egyedül van, mint az ujja

Az EPP-ben Orbán mögé a végén már csak Janša és Kurz sorakozott fel, de ezek után >

Tovább

Vajon túléli a nemzet Orbán Viktort?

Bár a magyarok annyi mindent átvészeltek az eltelt évezred során, így háborúkat, elszigeteltséget és idegen megszállást, >

Tovább

Káosz és botrány

A tömeges "oltakozás" azokban az országokban sikeres, ahol teljesen digitalizálták a rendszert, amely így önállóan működik. >

Tovább

Orbán Viktor kifogy a barátokból a legfelső szinten

Hogy jobbnak látta kiléptetni képviselőit a kereszténydemokrata frakcióból, még mielőtt felfüggesztik azok jogait, az arra utal, >

Tovább

Mellékhatások

Ilyen a magyar ember, rátarti, büszke, karakán. Amelyik kocsmából kihajítják, abban ő egy percig se marad >

Tovább

A CDU-CSU mind a 29 képviselője Orbánék ellen szavazott

A mostani szavazásból kitűnik, hogy a magyar kormányfő mellett már csak 6 osztrák néppárti képviselő tartott >

Tovább

Amikor kiteszik Orbán szűrét

Ez azt jelenti, hogy Magyarország jelentős uniós alapoktól esik el, pedig azokra igen-igen nagy szüksége van. >

Tovább

A kasza hamarosan a hetilapokat is elérheti

A Posta bejelentése egy mellékmondatban már tartalmazta a fenyegetést, hogy a kasza hamarosan a hetilapokat is >

Tovább

Orbán tűszúrásai az EU ellen

Brüsszel csak magát okolhatja, hogy ilyen lehetőséget kínál fel a vetélytársaknak. De hogy most Ausztria és >

Tovább

Fidesz-Néppárt Saga mindörökké

Orbán valószínűleg éppen akkor szakít a kereszténydemokratákkal, amikor Merkel is távozik a színről. Hogy a kancellár >

Tovább