2023. február 6. hétfő
Ma Dorottya, Dóra, Pál névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Az év bukásai

Az év bukásai
(MartaSyrko illusztrációja)

„Most a felülről vezérelt, az állam minden részegységébe beépült rablóbirodalom működik.” Mentális deficit:

Három listánk lesz az idén - illetve annyit tököltünk, hogy átnyúlik majd jövőre. Szilveszterre itt vannak a legnagyobb bukások, illetve vesztesek, kár, hogy nem lehet rajtuk túl nagyokat röhögni. Próbáltunk meríteni mindenhonnan, de hát valahogy a legtöbb muníciót derék kormányunk és még derekabb holdudvara adta.

Magyarország

Nagyjából az ezredforduló óta csúszunk a lejtőn lefelé, a nyolc év elkúrásai és korrekciós kísérletei után nagy volt a várakozás, hogy nem kis részben a gátlástalan populizmussal elért kétharmaddal olyat tesz Viktor, ami az országnak is jó. Hamar kiderült, hogy erről szó nincs, de az csak később lett világos hogy a fiúknak a beteg nép csak eszköz a saját céljaik eléréséhez. Nem arról van szó, hogy hatalom kell a lopáshoz, ez megvolt az elődöknél is, csak azok bénábban csinálták: náluk sok kiskirály nyúlt, míg most a felülről vezérelt, az állam minden részegységébe beépült rablóbirodalom működik. Ami friss: ezt pont leszarják az emberek. Égen-földön nincs olyan erő, mely megakadályozhatná az elmúlt 25 év legkártékonyabb maffiakormányát abban, hogy további négy évre bebetonozza magát, ami azért nagy szopó, mert miután a nullás évek ment a lecsóba, most egy újabb évtizedet baszunk el tokkal vonóval. Gyerekeink esélyeinek már reszeltek, ők érthető módon döntően a külföldben gondolkodnak, de ha ez így megy tovább, unokáinknak is kampó.

A normális jegybank

Márciusban beszabadult a félnótás pöttyös seggű a jegybankba, kiszórta a picsába, vagy ellehetetlenítette a szakembergárda közel felét, poziba ültette a még nála is nagyobb dilettánst, ész nélkül vágta a kamatot, de legalább mákja volt, a világméretű pénzpumpa miatt a fagyi még nem nyalt vissza. Adófizetői pénzből meglocsolta ingyen pénzzel a cégeket, eredménye még kérdéses, de ha kamatot kell jövőre emelni, akkor ez is nagy elkúrás.

Bajnai

Sajnáljuk, jól vezette volna az országot, de politikusként ritka nagyot taknyolt. A helyett, hogy őszintén osztotta volna a kormány szarságait és mondta volna korrekt építő szakértői javaslatait, nagyrészt védekezett az állandó lejáratások ellen. Amikor meg kampányolni kezdett, épp az egykulcsos adó kinyírására tett, ami túl szofisztikált kérdés a primitív választónak. Politikai kommunikációból megbukott, Gyurcsány is magasan veri, így teljesen esélytelen, mehet a süllyesztőbe, profibb alternatívát kérünk.

Trafikmutyi

A pitiánerség és a hozzá nem értés kicsiny sűrítménye volt a trafikmutyi, amit még a legvéresszájúbb fideszesek is gázosnak tartanak - hőn szeretett Heti Válaszunk az év blamázsának választotta. Azért blamázs inkább a foci válogatott teljesítménye volt, a trafik inkább afféle rablásféle. Lenyúltak egy komplett piacot, és újraosztották a cimboráknak - konkrétan a CBA felügyelőbizottsági tagjai, vidéki kiskirályok és még néhány elcseszett nímand között, az a pár hülye, aki komolyan gondolta, hogy ebből fog élni, megkapta a maradékot. Hiába ugatta mindenki, hogy nem fog működni, a legtöbb trafikból nem lehet majd megélni, szartak rá, most meg, amikor kiderült, hogy tényleg nem gyerebe a dolog, a benzinkutakról és hipermarketekből - ahol ment a szekér - kibaszarintják a trafikosokat.

Devizahitelesek

A legnagyobb hülyítés a rezsicsöki mellett, csak ez éppen a kormányon kívül még rövid távon sem jó senkinek. Több százezer ember lett behülyítve, hogy nem kell aggódni - és törleszteni - meg lesz oldva a probléma, a köcsög bankok majd kifizetnek mindent. Több százezer ember lett felidegesítve, mert az ő forinthitelükkel nem törődött senki - vagy épp semmilyen hitelük nem lévén nettó finanszírozóként jelentek meg a történetben. Eredmény: a Kúria szerint van olyan, hogy devizahitel, adós fizess. A kormány meg röhög a markába, hiszen már csak három hónapot kell kibekkelni semmittevéssel és mellébeszéléssel, és jön a választás.

Pénztárgépcsere

Az ötlet, ami néhány országban már bejött, és elvileg itthon is működhetne: valamennyi pénztárgéphasználat adatait össze kell futtatni, elemezni, azt meglátjuk mi lesz. Csak azt felejtették el a fiúk, hogy ezt a példaként említett országok nem fél év alatt rántották össze. De mi majd igen. Hogyne. Eredmény: az eredeti határidőhöz képest féléves csúszással se áll az átállás sehogy, mert nincsenek meg a gépek. A nagy pofával betervezett 95 milliárd forintból egy kanyi nem jött be, annyi határidő és határidő-módosítás volt, hogy ember nem ismeri ki magát a szabályokon. Fennállt annak lehetősége, hogy a töketlenkedés miatt patikák és benzinkutak fognak bezárni tömegével. Miért is nem volt jó a sokak által javasolt 2014 januári átállás? Sose tudjuk meg.

Márciusi hóhányás

A rendkívüli havazásra március közepén nem lehet felkészülni, ez egyértelmű. De amit a Belügymin. csinált, az eléggé szánalmas. Az egy dolog, hogy az autópálya-kezelő hagyta felmenni a sztrádára az autókat - tegye fel a kezét, aki tudja, kit rúgtak ki emiatt -, de amikor kilométer hosszan elakadtak a szerencsétlenek, a BM fél napos késéssel kezdett intézkedni. SMS-ben. Az eredmény szánalom, annyi pozitívuma volt a történetnek, hogy megmutatkozott a hétköznapi segíteni akarás: a környékbeli lakosok maguk kezdtek menteni és kaját hordani az ottragadtaknak. És a mémek. Azok még ma is ütnek.

A nem seggnyaló sajtó

Elképesztő hatékonysággal zajlott a média narancsosítása, már nagyítóval kell keresni a valós információkat közlő sajtótermékeket, alig maradt tér a mindent elöntő kormánypropaganda mellett. A közmédia gusztustalanabbul tájékoztat félre, mint a hírtévé és az echo együtt, a Napi Gazdaság sem kritizál, mióta megvette a Századvég és a tévékettőt is valszeg megkaparintotta a fideszes háttérhatalom. Legalább elindult a Poszt és a Forbes, de előbbi ki is purcant néhány hét után.

Sólyom

Az év vicce is lehetett volna, de néhány majom és több ezer álmodozó komolyan gondolta. Elsőre nyilvánvaló volt, hogy esélytelen az egész, kivéve, ha van olyan lúzer, aki arra élvez, hogy naponta milliárdokat bukjon. Döbbenetes volt a médiahájp, de aztán kiderült, nem akadt megfelelő palimadár, röhejes körülmények között, börtöntöltelékek gyűrűjében került méltó nyughelyére a szép magyar madár.

Vak komondor

A manifesztálódott hányadék. Egy faszi üti-veri volt nejét és részegen szétveri az élettársa koponyáját, majd azt hazudja, hogy a nő pofára esett. A tag, akiről kiderül, mit csinált, maga kreál blogot önnön fényezésére olyan átlátszó módon, hogy az fáj. Egy erőszakkal gyanúsított képviselőt kirúg a pártja, de nem hajlandó lemondani képviselői tisztségéről, hanem beül a Parlament üléstermébe, felmarkolja a tiszteletdíjat, az utazási költségeket és még polgármester is marad. Ez külön-külön is gusztustalan, együtt azonban már nem is önthető szavakba.

2013. december 31.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Riasztó lesz a háború második éve

A New York Times biztonságpolitikai szakírója azt jósolja, hogy riasztó lesz a háború 2. éve, az >

Tovább

Putyin pátriárkája kém volt Svájcban

I. Kirill (akit a magyar kormány levetetett az uniós tilalmi listáról – a szerk. megj.) szereti >

Tovább

Az elhúzódó háború ára

A New York Times elemzése szintén arra figyelmeztet, hogy nem lenne jó, ha elhúzódna a háború, >

Tovább

Izrael a magyar és a lengyel úton

A NPR, az amerikai közszolgálati rádió kommentárja azt emeli ki, hogy a szélsőjobbos izraeli kormány széles >

Tovább

A nagy közös piszoár

S ha már látszat és valóság politikai összefüggéséről beszélünk, aligha mehetünk el szó nélkül az Orbán-rezsim >

Tovább

A szabadság különös iránya

Orbán is bármit megtehet, mert a magyar állam halott, a helyébe ő lépett. Az állam minden >

Tovább

Netanjahu létveszélyt jelent Izrael számára

A Guardian kommentárja azt hangsúlyozza, hogy a régi-új miniszterelnök létveszélyt jelent Izrael számára, de ki lehet >

Tovább

A scholzkodás tétje

Timothy Garton Ash bevallja: nem gondolta volna, hogy ekkora sikert arat, amikor a múlt héten továbbküldte >

Tovább

Ukrajna földje

Miután Orbán Viktor egy hete senkiföldjének nevezte Ukrajnát, a dnyiprói polgármester magából kikelve gazembernek minősítette a >

Tovább

Nevezd ásónak

Mai levelemet Londonból, de nem csak Londonról írom. Innen sokszor élesebb fényben látszik Magyarország és a >

Tovább

Trump és a republikánusok jövője

A volt elnök ellenfelei részéről jelenleg a vágyálom tűnik az egyetlen stratégiának, mármint hogy ne ő >

Tovább

Össztűz a nagykövetre

A keményen jobboldali Magyarországon személyeskedő támadások érik a vállaltan meleg diplomatát. A hatalombarát média azzal gyanúsítja, >

Tovább