2023. március 28. kedd
Ma Gedeon, Johanna névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Tenger kéj veszen körül

Tenger kéj veszen körül

Kormányzatunk mindezt a magyar életmód védelmeként aposztrofálja, jómagam pedig abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a magyar életmódot falusi gyerekként közvetlen közelből volt szerencsém tanulmányozhatni. Döcögött az ember a szekérrel hazafelé, megállt a kocsma előtt, bement, megivott hat fröccsöt, a hetediket kivitte a lónak. Szekér már nincs, a ló réges-rég kimúlt, fröccsre pénz nemigen akad. A többi nagyjából változatlan. Váncsa István (Élt és Irodalom):

A magyar állam elhülyült, esetleg elvetemült, olvasom Az Eötvös Károly Intézet álláspontja a T/3089. sz. törvényjavaslatról című dokumentumban az ekint.org oldalon. Sajnos a fenti kijelentés pontatlan, félrevezető, alkalmas arra, hogy a közügyek iránt érdeklődő állampolgárokat elbizonytalanítsa, köreikben zavart keltsen, a tudni vágyó ifjúság alakulóban levő politikai nézeteit pedig mellékvágányra vigye.

Azt a benyomást keltvén, mintha a hülyeség és az elvetemültség a politikában egymást kizáró opciók volnának, holott ilyesmiről szó sincs.

Államunk nyugodt lélekkel mondható hülyének, amennyiben – közkeletű politikai terminussal élve – elkúr mindent, ami a közelébe kerül, márpedig minden a közelében van, de ami mégse, annak utánanyúl és elkapja. Most a G7 ismerteti kormányzatunknak a vasúti közlekedés szétbarmolása érdekében tett erőfeszítéseit és azok eredményét, amely tagadhatatlanul fölöttébb impozáns. Aki vonattal jár, az erről naponta meggyőződhet. Petőfi százhetvenhat évvel ezelőtt írta Vasuton című versét, amely e szókkal indul: „Tenger kéj veszen körűl, / Közepében lelkem fürdik…” Hogy manapság mit írna, abba inkább bele se gondolok.

Jómagam már nem igazán akarok közlekedni, de ha mégis muszáj volna, komolyan mérlegelném, hogy veszek egy szamarat.

Államunk közismert és büszkén vállalt idiotizmusának másik példája az a szlogen, amelyet minden adandó alkalommal, sőt ily alkalmak hiányában is kéjjel ismételget: Magyarország több tiszteletet érdemel. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez a tábornak szól, a tábor hájjal való kenegetésének eszköze, illetve pótléka, lévén a háj egyre drágább, mindazonáltal aki folyamatosan efféléket hajtogat, az maga is belegárgyul, inkább előbb, mint utóbb.

Ami pedig az impérium elvetemült voltát illeti, arra e szűk helyen szókat nem pazarolhatok, elég lesz idemásolni egy találomra kiválasztott újságcímet, ezt például: A húsdarálótól a moslékgyűjtőig minden közpénzből lesz a közpénzből épült felcsúti étteremben, amit Mészáros Lőrinc cége üzemeltethet majd.

Mindennapjainkat elég jól jellemzi az a körülmény, hogy pillantásunk egy ilyesfajta címen már meg se akad, éspedig azért nem, mert tudjuk és el is fogadjuk, hogy a részint hülye, részint pedig elvetemült hatalom bármit megtehet. A guvernamentális mindenhatóságnak ezt a magától értetődő voltát kutatás is igazolja, a részleteket lásd a hvg.hu oldalon A magyarok döntő többsége szerint a hatalmon lévők bármit megtehetnek cím alatt.

Megállás azonban nincs, semper ad meliora, Váci Mihállyal szólva még nem elég, az igazságügy-miniszter által benyújtott T/3089. számú törvényjavaslat csakugyan a legszebb reményekre jogosít. „Az a foglalkoztató, amely legalább 50 személyt foglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében foglalkoztat, belső visszaélés-bejelentési rendszert hoz létre”, melynek célirányos használata révén az alkalmazottak csintalanság gyanúja esetén honfitársaikat házon belül, munkahelyük otthonos miliőjében is feljelenthetik, nem szükséges külső intézményekhez fordulniuk. Feljelenthető például „az Alaptörvény I) cikke szerinti nemzeti jelképeink tiszteletének és használatának akadályozására irányuló cselekmény”, ez akkor valósul meg, amikor teljes hangerővel bömböltetjük a Klubrádiót, tudván tudva, hogy a szomszéd most épp szent áhítatban ül a hokedlijén, és nemzeti jelképeinket tiszteli. Ugyancsak feljelentendő az olyan család, amely Alaptörvényünk L) cikkével fordul szembe, tehát avval, amelyben a jogalkotó kinyilvánítja, hogy az anya nő, az apa férfi. Ily esetekben a jogsértés azonos nemű felek gyermeknevelésre vállalkozó élettársi közössége, ad absurdum házassága révén – latin-olasz eredetű szép magyar szóval élve buziság útján – valósul meg, célja pedig nyilvánvalóan nem más, mint Európa legszilárdabb erkölcsiségű államának morális alapjait szétporlasztani. Aggodalomra mindazonáltal semmi ok, gondoskodó államunk a feljelentés lehetőségét nemcsak a munkahelyeken, hanem tíz állami hatóság kebelén belül is garantálja, egyebek között az Országos Atomenergia Hivatalnál is, zicher ist zicher.

Kormányzatunk mindezt a magyar életmód védelmeként aposztrofálja, jómagam pedig abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a magyar életmódot falusi gyerekként közvetlen közelből volt szerencsém tanulmányozhatni. Döcögött az ember a szekérrel hazafelé, megállt a kocsma előtt, bement, megivott hat fröccsöt, a hetediket kivitte a lónak. Szekér már nincs, a ló réges-rég kimúlt, fröccsre pénz nemigen akad. A többi nagyjából változatlan.

 

2023. március 13.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Benjamin Netanjahu bukása

Az ellenfelei által is elismert politikai bűvésznek elfogytak a trükkjei. Nem azonnal szembesül a kudarccal, de >

Tovább

Putyin emeli a tétet

Megújítja a fenyegetést, amikor bejelenti, hogy harcászati atomfegyvereket telepít Belaruszba, de pontosan tudja, hogy mit csinál. >

Tovább

A magyar identitásról

Elmeséltem ezt a levelet valakinek. Megkérdezte, hogy ha valaki magyar marad, akkor olcsóbb lesz-e a kenyér. >

Tovább

Örökösödési háború

A miniszterelnök szobájának faláról Tisza István képe néz le. Gondol-e Orbán az erős ember és vele >

Tovább

Ketten von der Leyennel szemben

A Spiegel úgy mutatja be Daniel Freundot, illetve Moritz Körnert, mint furcsa párt, amely jó két >

Tovább

Trump most ismerkedik a jogállammal

Mégis jobb volna, ha előbb a Kapitólium ostroma miatt számoltatnák el. Az utóbbi ügyben vizsgálódó különmegbízottnak >

Tovább

A boszniai szerbek vezére a Kreml forgatókönyvét alkalmazza

Milorad Dodik bekeményít a sajtó és a civil szféra ellen. Most éppen ott tart, hogy törvénytervezetben >

Tovább

A nevetségesség határát súrolja, hogy Nagy-Magyarország a határon túliakkal való összetartozás jelképe

„Amennyiben fontos számunkra a határon túli magyarság érdekképviselete, akkor ezt nem történeti, hanem etnikai alapon kellene >

Tovább

Magyarország mindenkit kenterbe ver az illegális kitoloncolások számát tekintve

A 11.11.11. nevű belga civil csoport úgy tudja, hogy tavaly több mint 225 ezer határsértő pateroltak >

Tovább

Milošević példája alighanem nyugtalanítja a paranoid Putyint

A Human Rigths Watch volt brit igazgatója azt mondja, hogy annak idején végigkövette Milošević tárgyalását a >

Tovább

Idegösszeroppanás felé tart Oroszország

A Times szerint azért mert mivel magukra maradnak a frontról igencsak megviselt lelki állapotban hazatérő katonák, >

Tovább

Sokan félreértik Orbán Viktor oroszbarát álláspontját

Ezt a Die Weltbe írt cendégkommentárjában Szelényi Zsuzsa hangsúlyozza. Szerinte Orbánt egyetlen cél vezérli: az hogy >

Tovább