2022. augusztus 8. hétfő
Ma László, Domonkos névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

A járvány jótékony haszna

A járvány jótékony haszna

S ha mindez nem lenne elég az államháztartási hiány további csökkentésére, biztos jótékony hatással lesz a kiadások visszafogására az Eucharisztikus Kongresszus budapesti megrendezése, majd az utána következő Vadászati Kiállítás, ahova sok tízezer zarándok, hívő, valamint állat- és környezetbarát látogató várható, akiknek semmilyen járványügyi korlátozásnak nem kell alávetniük magukat, aminek nem csak ők örülnek, hanem a koronavírus is, ami kis tüskéit meresztve, vígan ugrándozik boldogságában. Markó Beáta (Amerikai Népszava):

Az államháztartási hiány csökkentésére számos hatékony módszer létezik, amely okos pénzügy- és gazdaságpolitikával megvalósítható. Ha egy ország rátermett és alkalmas vezetőkkel rendelkezik, rossz kiindulási pont esetén is helyreállítható az egyensúly, pláne, ha a szerencse is mellé társul és segítségére siet egy világjárvány.

Mit kell tenni? Az ország szakértői először is megnézik, melyek az állam legnagyobb kiadásai, majd konstatálják, hogy ezek a szociális kiadások, a nyugdíjra fordított összegek és a pénzfaló egészégügyi ellátó rendszerek. Ha ezeket tisztázták, napnál is világosabb, hol kell lefaragni a költekezésből, s még fel sem ocsúdtak a kockás papírjaik fölötti számításokból, amikor nem várt áldás érkezik: a Covid-19.

Az egész világot váratlanul ért pandémia a legtöbb kormányt a védekezésre készteti. A fertőzés megállításának céljából kontaktuskeresésbe, tesztelésbe fognak, különféle korlátozásokat és szigorításokat írnak elő úgy, mint maszkviselés, rendszeres kézmosás, távolságtartás, tömegrendezvények betiltása, üzletek, mozik, színházak, éttermek nyitvatartásának idősávba szorítása vagy teljes bezárása. Ezek a kormányok ebben a rendkívüli helyzetben nem az anyagiakkal foglalkoznak, mert botor módon az emberéletet tartják elsődleges fontosságúnak.

Ám van egy mélyen hívő tagokból álló keresztény kormány, élén egy még mélyebben hívő és még keresztényebb kormányfővel, aki az adófizetők pénzének megbecsüléséről, észszerű felhasználásáról, igazságos elosztásáról ismert, ezért a fogához ver minden garast. Kiadja a jelszót: hulljon a férgese! Kinevez egy falusi lelkészasszonyt tisztifőorvosnak, aki – a nagyobb nyomaték kedvéért – két egyenruhába öltözött férfi társaságában naponta tájékoztatja a lakosságot az aktuális járványügyi helyzetről, miközben ádáz küzdelmet folytat a magyar nyelvvel. Az egész világon azonnal elrendelik a kötelező maszkviselést, ám ő megmagyarázza, hogy semmi szükség maszkot viselni. Sem a tesztelést, sem a kontaktkutatást nem tartják fontosnak, ami érthető, hiszen mindkettő költséges. Míg más országokban naponta tízezrével végeznek ingyenes teszteket a fertőzöttek megtalálására, a költségcsökkentő kormány lényegtelennek tartja az efféle hóbortot. A takarékos járványkezelésüknek köszönhetően egyre több ember kerül kórházba súlyos fertőzéssel és egyre többen szorulnak lélegeztetőgépre. Szépen emelkedik az elhunytak száma, és kiderül, mégis csak kell maszkot hordani.

Szerencsére a takarékos kormánynak minden feladatra vannak emberei, akiket szétküld a szélrózsa minden irányába horkolásgátló és egyéb lélegzést segítő berendezéseket vásárolni tízezrével, amelyek működtetésére nincs elég személyzet, viszont busás hasznot hoznak a beszerzőknek. Az egyre zsúfoltabb kórházak helyzetének könnyítésére a takarékos keresztény kormány elrendeli ágyak tízezreinek kiürítését, aminél nincs egyszerűbb feladat: az ott fekvő beteg, magatehetetlen embereket ki kell hajítani az utcára, és máris jöhetnek a helyükre következők, akik nem fogják sokáig a helyet foglalni, mert hamarosan jön értük valamelyik jól menő temetkezési vállalat. Olajozottan beindul a körforgás.

Viszonylag hamar, néhány hónap elteltével új oltások jelennek meg a brutálisan terjedő és gyilkoló vírus leküzdésére. Az Unió hosszas engedélyezési procedúra után zöld lámpát ad a legjobb vakcinák számára, amelyekből felfoghatatlan mennyiséget rendel a tagországok számára, majd a gyártók elkezdik ütemesen leszállítani azokat. A meglévő modern és hatékony oltásokra fittyet hányva, ismét útnak erednek a takarékos keresztény kormány árubeszerzői és engedély nélküli, le nem tesztelt keleti és még keletibb oltásokat vásárolnak ötszörös áron, melynek haszna véletlenül újra valaki(k)nek a zsebében landol. Megkezdődik a lakosság beoltása, melynél szebb szervezett káoszt ritkán látott a világ.

Eközben akadálytalanul zajlik a járvány második és harmadik hulláma, és a takarékos keresztény kormány végtelen diadalokat arat a kiadások visszafogásának terén. Rekordszámú halottat sikerül produkálni, 30 000 emberélet vész el, akiknek soha többet nem kell már nyugdíjat fizetni, ezáltal a nyugdíjkassza is komoly megtakarításokat tudhat magáénak. De a 30 000 halott még mindig csak – lakosságarányosan – a 2. helyezést jelenti a világon, s ki nem szeretne inkább a dobogó tetején állni? A cél elérése érdekében a takarékos keresztény kormány a legkülönbözőbb tömegrendezvényeknek (=potenciális fertőzőgócok) ad otthont. Elvállalja a futball Eb számos meccsének teltházas megrendezését, melyeket egyetlen ország sem vállal. Mivel a halottak számának növekedése kissé megtorpan, elrendeli az éttermek megnyitását, s a takarékos keresztény kormányfő maga is élen jár ennek propagálásban, amikor pörköltszafttól csöpögő ingében, az állandó tartózkodási helye – Karmelita kolostor – környékén grasszál és utcai teraszon sörözik, amit a teljesen véletlenül arra járó udvari fotós lencsevégre kap.

Néhány hónapos lankadás után a járvány újra erőre kap, és az iskolakezdésre időzítve belecsap a 4. hullámába, amit már hónapokkal előbb jeleztek hozzáértő virológusok, immunológusok, tehát ezúttal nem jött váratlanul, volt idő felkészülni rá. A nyári szünet alatt be lehetett volna oltani a tanárokat és az iskolásokat, diákokat. Ám a takarékos keresztény kormányfő fontosabbnak tartotta, hogy alattvalói gondtalanul nyaraljanak, majszolják a 900 forintos lángosokat, szürcsöljék a 2000 forintos halászlét a barátja által felvásárolt magyar tenger partján, miután leszurkolták a többezer forintos strandbelépőjegyeket per kopf, ha telhetetlenségükben pancsolni is szeretnének a kéklő víz langymeleg hullámaiban. S örült az éleslátású és széleskörűen tájékozott alattvalók zöme az ő bölcs vezérük emberbarát döntésének.

Szeptember 1-én kezdődik az iskola, és bár a környező és távolabbi országok oktondi kormányai csak heti háromszori teszteléssel engedik a gyerekeket iskolába, vírusszűrő berendezéseket szerelnek fel az osztálytermekbe, a takarékos keresztény kormány a 4. hullám felívelése, az eddigi legagresszívebb Delta variáns tarolása kezdetére időzítve, amikor újra emelkedik a Covid-19 szint a nagyvárosok szennyvízében, elrendelte; nem kell maszkot viselni, nem kell hőmérsékletet ellenőrizni, gyér átoltottsággal is nyugodtan meg lehet kezdeni a tanítást, az iskolába járást.

S ha mindez nem lenne elég az államháztartási hiány további csökkentésére, biztos jótékony hatással lesz a kiadások visszafogására az Eucharisztikus Kongresszus budapesti megrendezése, majd az utána következő Vadászati Kiállítás, ahova sok tízezer zarándok, hívő, valamint állat- és környezetbarát látogató várható, akiknek semmilyen járványügyi korlátozásnak nem kell alávetniük magukat, aminek nem csak ők örülnek, hanem a koronavírus is, ami kis tüskéit meresztve, vígan ugrándozik boldogságában.

De aggodalomra semmi ok, a kórházak több ezer fős létszámhiánnyal, 56 milliárd forintos adóssággal és az állandó fenyegetettségben és kollektív rettegésben élő és dolgozó egészségügyi alkalmazottak felkészülten várják a pandémia 4. hullámát.

Néhány hónap múlva azt is megtudjuk, hány milliárdot sikerült megtakarítania a spórolós keresztény kormánynak a feleslegessé vált táppénzkifizetéseken és az is kiderül, mennyivel fognak tovább csökkenni a nyugdíjkassza kiadásai, hála a feleslegessé vált, hosszú távú nyugdíjkifizetéseknek, melyeknek évtizedek múlva is érezni fogjuk jótékony hatását.

 

2021. szeptember 1.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Megoszthatja-e Putyin az uniót?

A háború minden egyes hónapjával csak nagyobbak lesznek a repedések az unión belül. Ám ha Oroszország >

Tovább

A szélsőjobbos populisták immár előjönnek a rasszista lomtárból

Nyina Hruscsova úgy értékeli Orbán Viktor jó egy héttel ezelőtt állásfoglalását a fajok keveredésének elutasításáról, hogy >

Tovább

A posztmodern önkényúr

Tehát aki nem teljesen autokrata, de már messzire került a demokráciától. Ám nemrégiben nyilvánosan bevállalta azt >

Tovább

Boldog hétköznapok a fajvédő kormányzó országában

Így telnek boldog gondtalanságban a forró nyári hónapok Magyarországon, milliók elégedettek azzal a tudattal, hogy ők >

Tovább

Ki kit szankcionál?

A válság okait elemezve ellenben sokatmondó, hogy az árak akkor ugrottak meg, amikor Moszkva június közepén >

Tovább

Madarat tolláról...

Ezért amikor a média beszámol majd a mai Orbán-beszédről, nem szabad megfeledkeznie arról, hogy a magyar >

Tovább

A nemzetközi vezérürü

Orbán Viktor jelenleg az amerikai jobboldal kedvence, mert egy-két dolgot meg tud tanítani arról, miként kell >

Tovább

Az EU balkáni kísérletének tanulságai

Az EU túlságosan is magára összpontosít, azért elveszti befolyását a konfliktus sújtotta periférián, így elsősorban Balkánon >

Tovább

Nicht vor den Bären

Azaz legalább ne a medvék előtt, gondolták az erdélyi hatóságok, majd összeszedték az Olt mentén bóklászó >

Tovább

Putyin uralma a végstádiumba lép

Lehetetlen vele megegyezni, ezért a politikus most a legveszedelmesebb. Erre figyelmeztet Mark Galeotti professzor, a nemzetközi >

Tovább

A gulyás tekintélyelvűség

Ha nagy volt a felzúdulás, mindig mondhatta, hogy á, nem is úgy van az, de szép >

Tovább

Száz nap tévelygés

Vagyis ma már nem elég pénzt szerezni, valóságos válság- és reformprogramot kell készíteni és végrehajtani. Hiába >

Tovább