2021. január 23. szombat
Ma Zelma, Rajmund, Emerencia, Emese névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Elbocsátó, randa üzenet

Elbocsátó, randa üzenet

Na de az is lehet, hogy a főnök most valagba rúgja ezt a nagyhatalmú és hatalmas pénzek fölött diszponáló ölebet, mintegy bizonyítandó a művelt nyugati világ számára, hogy itt bizony érvényesül a joguralom, meg a zéró tolerancia, meg minden, ez az alak repül a francba (majd így-úgy kap valamilyen feudális juttatást a befolyó EU-s pénzekből, ez triviális), az EU három bölcse és az összes többi mágus pedig könnyekig meg lesz vele elégedve, jól van, diktátor urunk, mondják már egy kicsit orbáni akcentussal, majd hamiskásan csippentve a szemükkel hozzáteszik: látod-látod, tudsz te okosan is viselkedni, s máris dől az EU-s korpa a megszokott zsebekbe. Ezt nevezik vezéráldozatnak. Na jó, jelen esetben cselédáldozatnak. Gábor György:

Karl Jaspers Der philosophische Glaube c. munkájában éleslátóan állítja párhuzamba Giordano Brunót és Galileit. Bruno nem vonhatta vissza a tételét, s mártírhalált kellett halnia igazáért. Az ő igazsága ugyanis attól volt igazság, hogy azt képviselte, azért állt ki, „abból élt”, ezért annak visszavonásával kárt szenvedett volna a meggyőződése, s életben maradásával feladta volna annak személyes igazságát. Galilei igazsága bizonyítható és általános érvényű, következésképp nélküle is fennáll, vagyis a visszavonás nem volt sérelmes az igazságra nézve.

A PIM főigazgatója – lássuk be – nem Galilei. Az ő visszavont írása és Facebook-oldalának törlése szart sem ér. Ha valaki egy társaságban lebüdöskurvázza a háziasszonyt, majd a kitörő botrányt elkerülendő azt mondja, hogy rendben van, visszavonja a büdöst, mit sem változtat a lényegen, ugyebár. Persze meglehet, a PIM főigazgatója úgy véli, hogy opus magnumának visszavonása az emberiség felhalmozott kultúrkincséből hasít ki egy darabot, a világ civilizált részének nagy kárára és bánatára. Tudniillik a teátrális visszavonások helyett annyit kellett volna mondania, hogy bocsánat, hatalmas mocskot írtam le, mert hülye vagyok és gazember, de még annyi agytekervényem maradt itt elfekvőben, hogy mindenkitől, nem is elsősorban a zsidóktól, hanem attól a világtól, amelyhez én nem tartozom, szóval az egész civilizált világtól elnézést kérjek.

De ezt nem tette meg. Úgyhogy ki-ki búslakodhat a messzi földön híres Facebook-oldalának felszívódása miatt. Speciel én túlélem.

Most viszont minden szem a Vezérre szegeződik. Gondosan magához láncolva az elkötelezett és hozzá hű mozgalmárokat a Mi Hazánktól, meg a csurkista ősz bajnokokat, akik valamennyien kitörő lelkesedéssel fogadták a PIM főmuftijának ízes gondolatait, a főmufti seggbe rúgásával most aligha haragíthatja magára őket, mert egyre közelebb 2022 tavasza. Ugyanakkor ez a magánszorgalmú eb több év olajozottan működő Fidesz-propagandáját tette egy laza mozdulattal tönkre, mert a kelleténél, az elvártnál és az ukázba adottnál egy kicsit jobban túlsorosozta magát, a marhája. Több éven át, legutóbb épp a múlt héten, maga a főnök biztosította a nagyvilágot, hogy a Sorosozás nem zsidózás és Sorosról nem a zsidó jut az eszébe. Erre tessék, hát nem kizúdította magából ez a barom, hogy de még mennyire, hogy az jut az eszükbe! Sorosról mindjárt és elsőként a gázkamra és a büdös, tetves nagy orrúak serege, navigáljuk csak ebbe az irányba a nemzet erre folytonosan éhes honfiainak és honleányainak becses figyelmét. Ez mindig be szokott jönni, olyan tuti, mint faliórán a tik után a tak.

Na de az is lehet, hogy a főnök most valagba rúgja ezt a nagyhatalmú és hatalmas pénzek fölött diszponáló ölebet, mintegy bizonyítandó a művelt nyugati világ számára, hogy itt bizony érvényesül a joguralom, meg a zéró tolerancia, meg minden, ez az alak repül a francba (majd így-úgy kap valamilyen feudális juttatást a befolyó EU-s pénzekből, ez triviális), az EU három bölcse és az összes többi mágus pedig könnyekig meg lesz vele elégedve, jól van, diktátor urunk, mondják már egy kicsit orbáni akcentussal, majd hamiskásan csippentve a szemükkel hozzáteszik: látod-látod, tudsz te okosan is viselkedni, s máris dől az EU-s korpa a megszokott zsebekbe. Ezt nevezik vezéráldozatnak. Na jó, jelen esetben cselédáldozatnak. 

Egy szó mint száz: most az a szimpla kérdés, hogy a PIM főigazgatóját meghosszabbítja-e a nagyvezér Lovasberényig, avagy sem? Vajon mennyiért váltják át mostanság a náci beszédet euróra?  

Utószó: És most, miután a civilizált világ elküldte a legmelegebb genitáliákba a főigazgatót, én csendben elküldeném a legesleghidegebb, jeges genitáliába azt a mocskot, amely Origónak nevezi magát, lopott holmi, aljadék holmi, orgazdától lenyúlt ócskaság, ám a legnagyobb ganéságok leközlésére mindig készségesen nyitott. Akkor hát?

 

2020. november 30.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Orbán és az orosz vakcina

Orbán Viktor azért vág bele az orosz vakcina beadásába, mert a választások közeledtével szeretné felgyorsítani, hogy >

Tovább

Egy nagy-nagy megkönnyebbülés

Trump szűklátókörű nacionalizmusa után Amerikának végre megint olyan elnöke van, aki hisz abban, hogy az Egyesült >

Tovább

Orbán viszonya feszült lesz Bidennel

Trump nacionalizmusát sokan támogatták, pl. olyan feltörekvő autokráciák, mint Magyarország és Brazília. Ő volt a jelentős >

Tovább

A jogállami vitákat a lengyelek és a magyarok az urnáknál tisztázhatnák

Ezt a Bizottság alelnöke közölte abból az alkalomból, hogy elkészült az EU jelentése az osztrák demokrácia >

Tovább

A Merkel-utód nem fog bekeményíteni Orbánnal szemben

Laschet a jelek szerint nem kíván azon változtatni, hogy a két uniópárt, és főként Merkel védőernyőt >

Tovább

A vágy vakcinája

Mintha az ellenzék is érezné az immár számokban is megmutatkozó esélyt, mintha a fegyelem és az >

Tovább

Magyarországnak soha nem volt ilyen cinikus, romlott, gonosz kormánya

Nem gondolhatunk másra, hogy az orosz majd a kínai oltóanyag népszerűsítése mögött kizárólag üzleti és politikai >

Tovább

Merkel-utód: Csak semmi kísérletezés

A Financial Times úgy véli, hogy Armin Laschet annak a jelszónak a jegyében lett a CDU >

Tovább

Siralmas Trump politikai teljesítménye

Hatalmas erkölcsi felelősséget visel, akárcsak a republikánusok a kurzus geopolitikai következményeiért. Hiszen ha az Egyesült Államokban >

Tovább

Kinek a haszna?

És Orbán legnagyobb tévedése abban van, hogy ezt a kínai valamit azoknak a hatvanon felüli krónikus >

Tovább

FT: Bidenek egy „Amerika az első” külpolitikára van szüksége

Ha Biden hatalmon akar maradni, akkor le kell választania az anyagilag nehéz helyzetbe jutott rétegeket a >

Tovább

„Kedves CDU! Ugyan árult már el végre, mit kívánsz tenni Orbán Viktorral!”

A döntéstől függ az EU-ban a demokrácia és a jogállam jövője. Orbán nem csak Magyarországon okozott >

Tovább