2020. március 28. szombat
Ma Gedeon, Johanna névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Őrült férfiak ketrece

Schmidt Mária véleménye azért ilyenkor érdekes lenne. Vajon Kövér nyilatkozatát olvasva mire gondol? A: Elsősorban a rezsim apologétája vagyok, ezért nemcsak focimeccsekre járok a hűségemet demonstrálni, de még azt is pisszenés nélkül tűröm, hogy a nyilvánosság elé lépő fiamat másodrendűnek tartsák. B: Mindenekelőtt anya vagyok, ezért a fiamat is a másodrendűek közé soroló reakciós tatát elküldöm a homofób nénikéjébe. Gomperz Tamás (hvg.hu):

Egy dolog nem érdekli őket: az, hogy mi lesz a gyermekekkel.

A mentális épség vonatkozásában nem túl előnyösen korosodó Kövér László annak a meggyőződésének adott hangot lelkes hívei előtt, hogy 1) a normális homoszexuális emberek nem tartják magukat egyenrangúnak, 2) nincs erkölcsi különbség a pedofilok és azon homoszexuális párok között, akik gyereket szeretnének örökbe fogadni, mert „mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze”.

Kezdjük az utóbbi állítással.

A házelnök azt a nem túl eredeti, viszont könnyen cáfolható kocsmaalji buzizást emelte közjogi méltóságának szintjére, miszerint a homoszexualitás és a pedofília egy tőről fakad: ha valaki férfiként férfit kíván, akkor biztosan a gyerekek is izgatják szexuálisan.

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol morális, vallási, esztétikai vagy a nyavalya tudja, milyen alapon a férfiszerelemről, azaz két felnőtt ember kölcsönös vonzalmáról, amellyel senkinek nem ártanak, objektív tény, hogy a homoszexualitás és a pedofília nem függ össze egymással, még akkor sem, ha a katolikus egyház botrányai ennek ellenkezőjét is sugallják egyeseknek tévesen.

A dolog megértése egyáltalán nem nehéz, már amennyiben valaki el tud számolni négyig, tehát a következő gondolatmenet követése szempontjából még a parlament elnöke sem indul teljesen reménytelen helyzetből.

A világon vannak:

1. Heteroszexuális nem pedofilok.

2. Heteroszexuális pedofilok.

3. Homoszexuális nem pedofilok.

4. Homoszexuális pedofilok.

A pedofília az emberi szexualitás szörnyű defektusa, úgy rémes ahogy van, de teljesen független attól, hogy az érintett melyik nemet szereti. A melegek döntő többsége, ahogy a heterók döntő többsége, a szexuálisan érett, nagykorú egyedekhez vonzódik.

Azaz, a meleg párok esetében nem lesz inkább „élvezeti cikk” egy örökbeadott kisgyerek, mint a hetero pároknál. Voltak olyan hetero férfiak, akik kislányok ellen követtek el szexuális bűncselekményt? Voltak. Fennáll ennek a veszélye a jövőben is? Fenn. Elég ok ez arra, hogy beszüntessük az örökbeadást úgy általában? Nyilván nem.

Ebből még nem következik, hogy jó a gyereknek, ha meleg pár neveli fel őt. Az egy külön téma. A fentiekből csupán az következik, hogy ennek megítélésében nem játszik szerepet a pedofília, tehát Kövér László megjegyzése „az élvezeti cikként” használt gyerekekről éppen olyan ízléstelen és sértő, mint amilyen nyomasztó és ostoba.

Az más kérdés, hogy én speciel sokkal jobban örülnék, ha két anya vagy két apa nevelne fel, mint ha a magyar állam. Akik a gyerekek érdekére hivatkozva ellenzik azt, hogy meleg párok örökbe fogadhassák őket, azok hajlamosak megfeledkezni azokról a körülményekről, amelyek között ezek a gyerekek ténylegesen élnek. Úgy csinálnak, mintha a meleg szülőkhöz kerülés alternatívája az lenne, hogy a saját anyukájukkal és apukájukkal alkotnak boldog és harmonikus családot.

„Minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához” – csatlakozott párttársához az álszent frázissal Gulyás miniszter. Hát igen, joga van rá csak sajnos nem jut neki. A valóság ugyanis az, hogy a meleg pároktól eltiltott gyerekek ezrei maradnak állami gondozásban, ahol aztán vagy szembetalálkoznak egy homoszexuális/heteroszexuális pedofil felügyelővel, vagy mázlijuk van, és akkor nem.

Engem reménytelen meggyőzni arról, hogy egy intézet boldogabb gyerekkort és kiegyensúlyozottabb fejlődést biztosít, mint két azonos nemű szülő, akik a kiteljesedés és az önmegvalósítás eszközeként tekintenek a gyereknevelésre.

Ezen a ponton áttérhetünk Kövér kirohanásának második felére, arra, amely tagadja a melegek egyenrangúságát. Eleve felfoghatatlan, hogy milyen alapon gondolja a kétharmados hatalom valamely képviselője, hogy mondjuk a magyar egészségügy válságának felszámolása helyett neki más emberek szerelmi életével kell foglalkoznia, de persze itt többről van szó: másodrendűnek nevezni a polgárok egy csoportját még a Ku-Klux-Klan éves nagygyűlésén is feszengést váltana ki, amit mindenki betudna annak, hogy feltehetően túl sokat ivott a szónok.

Itt ez a konzervatív-keresztény politika alaphangja.

Schmidt Mária véleménye azért ilyenkor érdekes lenne. Vajon Kövér nyilatkozatát olvasva mire gondol? A: Elsősorban a rezsim apologétája vagyok, ezért nemcsak focimeccsekre járok a hűségemet demonstrálni, de még azt is pisszenés nélkül tűröm, hogy a nyilvánosság elé lépő fiamat másodrendűnek tartsák. B: Mindenekelőtt anya vagyok, ezért a fiamat is a másodrendűek közé soroló reakciós tatát elküldöm a homofób nénikéjébe.

Minden zsarnokságban eljöhet a Darth Vader-pillanat, amikor dönteni kell a gyerek és az uralkodó között.

 

2019. május 17.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Teljhatalom vagy csak démonok kergetése?

Az önjelölt illiberális nacionalista miniszterelnök 10 év alatt átalakította az ország politikai, jogi és alkotmányos viszonyait. >

Tovább

NER-puccs

Nem mindenki fél a koronavírus világjárványtól. Van, akinek épp kampó,, épp kapóra jött, és a 30 >

Tovább

Ha nem figyelünk oda, eltűnhetnek a szabadságjogok

A magyar kormány cinikusan arra használja a válságot, hogy befejezze a demokrácia felszámolását a nemzeti határok >

Tovább

WP: Magyarország teljes diktatúraként kerül ki a jelenlegi válságból...

... hacsak nem lép közbe Brüsszel és Washington, miközben mindkettő érthető módon sokkal sürgősebb ügyekkel van >

Tovább

Szép új világ

Nagyon megterhelő időszak lesz ez mindenhol, hát még nálunk, egy olyan kormány uralma alatt, amely képtelen >

Tovább

A populisták ugrásra készen

Persze másutt is szigorú intézkedéseket hoztak és nem a magyar kormányfő az egyetlen, aki a kórokozó >

Tovább

Katonásra váltott Orbán

Egy-két más államférfihoz hasonlóan Orbán is harcias retorikát vet be a koronavírus elleni harcban. A hangnemhez >

Tovább

Magyarországon sorban állnak a fegyverekért

Ezt a New York Times írja két hírügynökségre a Yahoo-ra és a Reutersre hivtkozva. A lap >

Tovább

Magyarországon karanténba kerül a demokrácia

Orbán Viktor sötét módszerekhez folyamodik. A miniszterelnök tudja, miként kell a politikát félelemre alapozni. Megtanulta és >

Tovább

Dupla halál - vírus és törvény

A vészhelyzet fennállása alatt többek között nem lennének időközi választások, és az újságírókat akár öt év >

Tovább

A V, mint Vírus-generáció születése?

A koronavírus járvány társadalmi hatásai ma még teljes mértékben kiszámíthatatlanok. Jelen írás arra tesz kísérletet, hogy >

Tovább

Karantén mindörökké

Teleszart gatyával nem érdemes politizálni. Ha megadják a felhatalmazást, akkor is őket fogja támadni a propagandahivatal. >

Tovább