2019. szeptember 18. Szerda
Ma Diána, József névnap van.
Alapító: Bódis Gábor & Németh Árpád (MCMXC)

Fiók

Felhasználónév:

Jelszó:

Legnépszerűbb

Vajdasági magyar-magyar szótár

Remélhetőleg segítségével jobban megértjük egymást. >

Tovább

“Hálát adunk, hogy Erdély Romániához tartozik”

„Ordítani Kárpátia koncerteken és hullarészegen üvölteni, dögölj meg büdös zsidó.” Ille István ( Kanadai Magyar Hírlap): >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (18.)

Megőrültem. Ezt már kezdem felfogni, de lehet, hogy csak hülyülök. Tizenöt éve nem engedem Sára lányomnak >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (20.)

Mondhatnám azt is, gyerekkori pajtások vagyunk, de ez nem igaz, hisz Robi egy tízessel fiatalabb, és >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (22.)

Simor Márton a becsületes neve. 1975-ben született. Szegedi szobrász és tanár. Mivel vallom, hogy az emberiség >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (12.)

Zsozsó! Őt szinte mindenki így ismeri. Zentai lány, asszony, akinek vadregényes élete valahol mostanság tisztult le. >

Tovább

Újra itt a Napló! - hozzászólások

A Napló újraindulása alkalmából megjelent cikkhez több hozzászólás érkezett. Meggyőződésünk, hogy egyes vélemények tájékozatlanságnól fakadnak. Megpróbáltuk közölni >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (21.)

Ifjúság Mikor Kolumbusz a zsivajgó partra lépetts követték társai, az ittas tengerészek,szagos szél támadt s lábához hullt >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (1.)

Valamelyik nap a múlt héten megcsörren a telefonom, és Árpád közli velem, hogy 19-év után újra >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (13.)

Magamnak ezeket a kérdéseket írtam fel. Olyan emlékeztetőnek, miután vasárnap délután rám csörgött: >

Tovább

Madárdal

Jó magyarnak lenni. Tudom ezt már rég óta, de most szombaton valahogy különösen jó volt, sok >

Tovább

A rikkancs ismét jelenti (8.)

Ma egy könyvről szeretnék szólni. Ez a gondolat már vagy fél éve érik bennem, de most, >

Tovább

Napi ajánló

Őrült férfiak ketrece

Schmidt Mária véleménye azért ilyenkor érdekes lenne. Vajon Kövér nyilatkozatát olvasva mire gondol? A: Elsősorban a rezsim apologétája vagyok, ezért nemcsak focimeccsekre járok a hűségemet demonstrálni, de még azt is pisszenés nélkül tűröm, hogy a nyilvánosság elé lépő fiamat másodrendűnek tartsák. B: Mindenekelőtt anya vagyok, ezért a fiamat is a másodrendűek közé soroló reakciós tatát elküldöm a homofób nénikéjébe. Gomperz Tamás (hvg.hu):

Egy dolog nem érdekli őket: az, hogy mi lesz a gyermekekkel.

A mentális épség vonatkozásában nem túl előnyösen korosodó Kövér László annak a meggyőződésének adott hangot lelkes hívei előtt, hogy 1) a normális homoszexuális emberek nem tartják magukat egyenrangúnak, 2) nincs erkölcsi különbség a pedofilok és azon homoszexuális párok között, akik gyereket szeretnének örökbe fogadni, mert „mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze”.

Kezdjük az utóbbi állítással.

A házelnök azt a nem túl eredeti, viszont könnyen cáfolható kocsmaalji buzizást emelte közjogi méltóságának szintjére, miszerint a homoszexualitás és a pedofília egy tőről fakad: ha valaki férfiként férfit kíván, akkor biztosan a gyerekek is izgatják szexuálisan.

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol morális, vallási, esztétikai vagy a nyavalya tudja, milyen alapon a férfiszerelemről, azaz két felnőtt ember kölcsönös vonzalmáról, amellyel senkinek nem ártanak, objektív tény, hogy a homoszexualitás és a pedofília nem függ össze egymással, még akkor sem, ha a katolikus egyház botrányai ennek ellenkezőjét is sugallják egyeseknek tévesen.

A dolog megértése egyáltalán nem nehéz, már amennyiben valaki el tud számolni négyig, tehát a következő gondolatmenet követése szempontjából még a parlament elnöke sem indul teljesen reménytelen helyzetből.

A világon vannak:

1. Heteroszexuális nem pedofilok.

2. Heteroszexuális pedofilok.

3. Homoszexuális nem pedofilok.

4. Homoszexuális pedofilok.

A pedofília az emberi szexualitás szörnyű defektusa, úgy rémes ahogy van, de teljesen független attól, hogy az érintett melyik nemet szereti. A melegek döntő többsége, ahogy a heterók döntő többsége, a szexuálisan érett, nagykorú egyedekhez vonzódik.

Azaz, a meleg párok esetében nem lesz inkább „élvezeti cikk” egy örökbeadott kisgyerek, mint a hetero pároknál. Voltak olyan hetero férfiak, akik kislányok ellen követtek el szexuális bűncselekményt? Voltak. Fennáll ennek a veszélye a jövőben is? Fenn. Elég ok ez arra, hogy beszüntessük az örökbeadást úgy általában? Nyilván nem.

Ebből még nem következik, hogy jó a gyereknek, ha meleg pár neveli fel őt. Az egy külön téma. A fentiekből csupán az következik, hogy ennek megítélésében nem játszik szerepet a pedofília, tehát Kövér László megjegyzése „az élvezeti cikként” használt gyerekekről éppen olyan ízléstelen és sértő, mint amilyen nyomasztó és ostoba.

Az más kérdés, hogy én speciel sokkal jobban örülnék, ha két anya vagy két apa nevelne fel, mint ha a magyar állam. Akik a gyerekek érdekére hivatkozva ellenzik azt, hogy meleg párok örökbe fogadhassák őket, azok hajlamosak megfeledkezni azokról a körülményekről, amelyek között ezek a gyerekek ténylegesen élnek. Úgy csinálnak, mintha a meleg szülőkhöz kerülés alternatívája az lenne, hogy a saját anyukájukkal és apukájukkal alkotnak boldog és harmonikus családot.

„Minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához” – csatlakozott párttársához az álszent frázissal Gulyás miniszter. Hát igen, joga van rá csak sajnos nem jut neki. A valóság ugyanis az, hogy a meleg pároktól eltiltott gyerekek ezrei maradnak állami gondozásban, ahol aztán vagy szembetalálkoznak egy homoszexuális/heteroszexuális pedofil felügyelővel, vagy mázlijuk van, és akkor nem.

Engem reménytelen meggyőzni arról, hogy egy intézet boldogabb gyerekkort és kiegyensúlyozottabb fejlődést biztosít, mint két azonos nemű szülő, akik a kiteljesedés és az önmegvalósítás eszközeként tekintenek a gyereknevelésre.

Ezen a ponton áttérhetünk Kövér kirohanásának második felére, arra, amely tagadja a melegek egyenrangúságát. Eleve felfoghatatlan, hogy milyen alapon gondolja a kétharmados hatalom valamely képviselője, hogy mondjuk a magyar egészségügy válságának felszámolása helyett neki más emberek szerelmi életével kell foglalkoznia, de persze itt többről van szó: másodrendűnek nevezni a polgárok egy csoportját még a Ku-Klux-Klan éves nagygyűlésén is feszengést váltana ki, amit mindenki betudna annak, hogy feltehetően túl sokat ivott a szónok.

Itt ez a konzervatív-keresztény politika alaphangja.

Schmidt Mária véleménye azért ilyenkor érdekes lenne. Vajon Kövér nyilatkozatát olvasva mire gondol? A: Elsősorban a rezsim apologétája vagyok, ezért nemcsak focimeccsekre járok a hűségemet demonstrálni, de még azt is pisszenés nélkül tűröm, hogy a nyilvánosság elé lépő fiamat másodrendűnek tartsák. B: Mindenekelőtt anya vagyok, ezért a fiamat is a másodrendűek közé soroló reakciós tatát elküldöm a homofób nénikéjébe.

Minden zsarnokságban eljöhet a Darth Vader-pillanat, amikor dönteni kell a gyerek és az uralkodó között.

 

2019. május 17.
Küldje tovább ezt a cikket.

Kommentek

Ehhez a cikkhez még nem fűztek megjegyzést.

Komment írásához be kell jelentkeznie.

Legfrissebb

Rossz vicc...

... hogy az a valaki lenne illetékes a nyugat-balkáni országok, így Macedónia felvételének előkészítésében, akit felelősség >

Tovább

Ismét szégyenpadon az Orbán-kormány

Magyarországnak először kellett az EU színe elé járulnia az alapértékek megsértésének vádja miatt, a tegnapi meghallgatás >

Tovább

Trump aláássa a gazdasági és politikai szabadságot

Félő, hogy fenyegetések és a kirohanások hatására más ágazatokban is gyökeret ver a félelem. A Facebook >

Tovább

Félő, hogy Orbán Johnson kedvéért vétózni fog

Brüsszeli illetékesek, akik nagymértékben pártolják a halasztást, bizalmasan elismerik, hogy nemigen tudnak mit tenni, ha a >

Tovább

Tort ülnek a nacionalisták a Balkánon

A Grazi Egyetem Délkelet-Európa Tanszékének vezetője úgy véli, hogy Trócsányi jelölése azt mutatja: von der Leyen >

Tovább

Az EU Orbán alá tolja az illiberális szervezkedést

Nincs komoly esély arra, hogy Orbán embere a ciklus végére elérje, hogy ezeket a balkáni országokat >

Tovább

Az USA a SZER-rel megdorgálja Orbánt

Magyar részről hivatalosan még nem nyilatkoztak az elképzelésről, de úgy tudni, hogy Cornstein budapesti nagykövet próbált >

Tovább

Washingtonnak meg kell szólalnia

A világ most fordulóponthoz érkezett és az USÁ-nak ismét el kell döntenie, hogy felemeli-e hangját, továbbá >

Tovább

Futás a halottak között

Bizony szükség van a testmozgásra, ezért az ötletes elképzelést nincs okunk kritizálni. Inspiráló és lélekemelő, az >

Tovább

NYT: A SZER májusban újrakezdi

A budapesti amerikai nagykövet igyekezett bagatellizálni a döntést, hogy újra Magyarországra települ a rádió. Illetékesek szerint >

Tovább

Fischer: Magyarországon sosem lesz demokrácia

Magyarország mindig is feudális állam volt, a liberalizmus nem tudott gyökeret verni. A hatalmat például úgy >

Tovább

Putyin rémálma: a szavazóurna

Moszkva úgy döntött, már semmi értelme megőrizni még az irányított demokrácia látszatát sem. Ezért a keményebb >

Tovább